Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

💬 Ali na 😲🤔(Nisam ja pisao pravilnik pa da sam ja kriv za sve, pa da mi pišete ovako "NA").

ИПАРД II програм (Да али преко националног програма)​

Screenshot-2024-11-04-12-18-26-266-edit-com-android-chrome.jpg

ИПАРД III програм (Не)​

Poslednja izmena:
@Srđan01 (Offline) Proletos nisam mogao da napravim ugovor za neku zemlju posto je vlasnik preminuo i cekala se ostavinska, samim tim nije bila prijavljena za podsticaje. Sad je reseno, ubaceno je u e agrar, prihvacena je. Ako ce za seme ici po automatizmu, jel ce biti nekako reseno i takvi slucajevi ili prosto da se oprostimo...hvalaaa

@Srđan01 (Offline) Proletos nisam mogao da napravim ugovor za neku zemlju posto je vlasnik preminuo i cekala se ostavinska, samim tim nije bila prijavljena za podsticaje. Sad je reseno, ubaceno je u e agrar, prihvacena je. Ako ce za seme ici po automatizmu, jel ce biti nekako reseno i takvi slucajevi ili prosto da se oprostimo...hvalaaa
Svako ko je dobio subvencije za "Osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini" dobiće i za Sertifikovano seme.

Parcela ako nije upala u podsticaje za ovu godinu ništa od subvencija barem za nju. 2025 će upasti u podsticaje.
Право на регрес за сретификовано семе, у 2025. години, може да се оствари ако је рачун о куповини сертификованог семена издат у периоду од 1. августа 2024. године до дана подношења захтева.

@Srđan01 (Offline)
Da li možeš da mi proveriš da li je ovo ispravno:

Podneo sam zahtev za investiciju sistem za navodnjavanje, za povrće.

Kod zahteva sam upisao podatke o računu. Na jednom računu su sve odvojene stavke, i to:
1. KPK kapajuća traka, kolčina 21600 metara, cena 108.000
2. Lay Flat, količina 250 kom, cena 120.000 din
3. Starter za LF, količina 80 kom, cena 2.250 din

Obzirom da se u okviru zahteva trebaju navesti količine za svaku vrstu investicije, ja sam u 3 reda naveo:
1. 7.03 (sistem kap po kap) - kpk kapajuća traka
2. 7.03 (sistem kap po kap) lay flat
3. 7.03 (sistem kap po kap) starter za lf

Da li je ok tako?

@Srđan01 (Offline)

Kod zahteva sam upisao podatke o računu. Na jednom računu su sve odvojene stavke, i to:

Obzirom da se u okviru zahteva trebaju navesti količine za svaku vrstu investicije, ja sam u 3 reda naveo:

Da li je ok tako?
Mislim da je ::super:: ali proveriću.​

Proverite i vi

tel : 011 310 70 13

Zvati od 7.30 dо 15.30 časova

e-mail: ipard.info@minpolj.gov.rs

Sta sve treba da bih prijavio zemljiste koje obradjujem a nema vlasnika, msm nije resena ostavinska? Ako je vec bio odgovor na ovo pitanje neka me neko uputi, nemogu da nadjem, hvala, pozz

Sta sve treba da bih prijavio zemljiste koje obradjujem a nema vlasnika, msm nije resena ostavinska? Ako je vec bio odgovor na ovo pitanje neka me neko uputi, nemogu da nadjem, hvala, pozz

Da objavljeno je 🙂

Ovo vam piše i kada uđete u vaš eRPG

@srdjan
Dali moze da se prijavi zemljiste na kom nije pokrenuta ostavinska rasprava?
Kako je to uredjeno i sta je potrebno kao dokaz da se takvo zemljiste upise?
U javnom pozivu pise za zemljiste na kom se radi komasacija i zemljiste na kom je u toku ostavinska rasprava.
Hvala

@srdjan
Dali moze da se prijavi zemljiste na kom nije pokrenuta ostavinska rasprava?
Kako je to uredjeno i sta je potrebno kao dokaz da se takvo zemljiste upise?
U javnom pozivu pise za zemljiste na kom se radi komasacija i zemljiste na kom je u toku ostavinska rasprava.
Hvala
Ovo i mene zanima.
Za sada još nema ta mogućnost bez pravnog osnova (Zemlja je prešla na naslednika).

Mora da se pokrene Ostavinska rasprava pa tek onda može ovaj javni poziv.

@ Srdjan
Sta uraditi, ako prethodni vlasnik koji je prodao parcelu i ista zavedena u katastru na novog vlasnika nije odjavljena sa predhodnog gazdinstva?
U psss kazu da pret. vlasnik mora da je izbrise, ali ja njega ne mogu da nahvatam da to odradi.
Postoji li neka druga opcija brisanja parcele sa njegovog gazdinstva bez njega, jer on vise nije vlasnik.

@ Srdjan
Sta uraditi, ako prethodni vlasnik koji je prodao parcelu i ista zavedena u katastru na novog vlasnika nije odjavljena sa predhodnog gazdinstva?
U psss kazu da pret. vlasnik mora da je izbrise, ali ja njega ne mogu da nahvatam da to odradi.
Postoji li neka druga opcija brisanja parcele sa njegovog gazdinstva bez njega, jer on vise nije vlasnik.
PSS vam je dobro rekao prvi vlasnik mora da obriše (Oslobodi) te parcele da bi vi mogli da je ubacite u svoje kao vlasništvo ili kao zakup.

Ako slučajno ne znate u čije je gazdinstvo parcela ubačena (Prvi vlasnik ili ako je parcela zvanično i katastarski prešla na drugog vlasnika) može da pozove 0800 106 107.

Trećim licima se ne daju više takve informacije zbog povrede prava na sigurnost podataka.

Tekst bih glasio ovako

Svrha vođenja registra definisana je članom 19. Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju („Sl. glasnik RS“, br.41/2009, 10/2013, 101/2016 –dr. zakon i 114/2021) koji propisuje da se isti vodi, radi sprovođenja i građenja poljoprivredne politike, evidentiranja poljoprivrednih gazdinstava, kao i radi vođenja analitike i statistike za potrebe Ministarstva poljoprivredešumarstva i vodoprivrede.

Dostavljanje ličnih podataka nosioca poljoprivrednog gazdinstva kao što su: JMBG, adresa stanovanja i broj namenskog računa, povredili pravo na privatnost lica, saglasno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti ("Službeni glasnik RS", br. 87/2018) i bili u suprotnosti sa članom 14. Zakona o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja ("Službeni glasnik RS", br. 120/04, 54/07, 104/09 i 36/10 i 105/2021).

Izdavanje informacija trećim licima o podacima iz Registra poljoprivrednih gazdinstava nije u skladu sa propisima, odnosno pravo na uvid u podatke u RPG-u ima nosilac PG i institucija koja dalje procesuira te podatke, a u okviru svog delokruga rada.

Sadašnje vođenje Registra poljoprivrednih gazdinstava podrazumeva da nosilac PG samostalno obavlja izmene i preuzima potvrde tj. izvode sa podacima iz RPG-a.

Ukoliko je neophodno da se za potrebe bilo kog postupka nekoj instituciji dostavi potvrda i/ili podaci o nekom licu/gazdinstvu to se radi isključivo službenim putem, odnosno razmenom podataka između Uprave za agrarna plaćanja i određene institucije koja te podatke traži.

Faktički je parcela u blokadi. Na bivsem vlasniku se ne vodi u katastru, a mi sadašnji ne mozemo ubaciti u gazdinstvo, zbog ne brisanja sa starog gazdinstva.
Cudno da ne postoji resenje, kada parcela promeni vlasnika da se sa starog gazdinstva automatski brise.

Znam na cijem gazdinstva je upisana, a mi smo sadašnji vlasnici upisani u katastru.

@Srđan01 (Offline)

Da li je ok tako?
Kolega, interesuje me kolko posto od ukupne cene ovog sistema navodnjavanje finansira država

Da li se nekome u e agraru pojavili i ovih dodatnih 10000 din koje treba da se isplate? Tamo gde stoi cifra koja je isplaćena danas stoi drugi iznos ali uvećan za 10000 din po hektaru.

Da li se nekome u e agraru pojavili i ovih dodatnih 10000 din koje treba da se isplate? Tamo gde stoi cifra koja je isplaćena danas stoi drugi iznos ali uvećan za 10000 din po hektaru.
Da jeste to je subvencija od 10.000 dinara za sertifikovano seme. 🚜🌾🍀

E sada ne mogu da vam garantujem kada će vam tačno biti isplaćeno ali mogu samo da vam kažem da će vam biti isplaćeno 100% (Očekujte obaveštenje iz banke da vam je na vaš tekući račun uplaćena ta i ta suma).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh