Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Ispratio sam tu celu tematiku,pa sam na kraju ispao cinični bot koji je kriv za krov na Ž.stanici

Ovog gospodina teško razumeti šta priča,još kad na to dodamo da meša datume,godine🤔...uglavnom para nema,idemo dalje za iste pare🤏🏽

zvanicno na Urosevom kanalu i insertu iz danasnje emisije na ytubu u kojoj je gostovao savetnik koji je napravio pometnju pise

• ISPRAVKA IZ KABINETA - RAČUNI ZA SEME ĆE VAŽITI OD 1.8.2024. godine
VAŽNO! VAŽNO !

Taj Golubović je u vladi i ministarstvu više od 20 godina. Menjaju se stranke i režimi ali on je od onih što su uvek tu. Takvima se može verovati ako je rekao da će biti para sledeće godine onda je to sigurno. Isto kao Đenki u Maratoncima "I ti ćeš kume ali sutra".

Taj Golubović je u vladi i ministarstvu više od 20 godina. Menjaju se stranke i režimi ali on je od onih što su uvek tu. Takvima se može verovati ako je rekao da će biti para sledeće godine onda je to sigurno. Isto kao Đenki u Maratoncima "I ti ćeš kume ali sutra".
Ovih 10hiljada po h ces 99% dobiti do decembra

Za sertifikovano seme(ako ne padne vlada u medjuvremenu)verovatno do 1 avgusta 2025 najkasnije i to zavisi i od samog zahteva kada ces ga predati
hD6kRDV.jpeg

Sve što oni izgovaraju, objavljuju, potpisuju mi ne znači baš ništa. Toliko puta do sada su slagali i izvarali poljoprivrednike da su odavno izgubili svaki kredilibitet. Ne mogu da verujem da njihove najave neko i dalje uzima za ozbiljno. Još kada se doda da je gospodin gostovao kod Uroša Davidovića onda sve postaje još neozbiljnije.

Poslednja izmena:
Javni poziv za seme biće otvoren od 30.04.2025. do 31.12.2025.godine. Zahtev će moći da se predaje više puta, kao i za gorivo, a uvažavaće se računi od 01.08.2024.godine. Svaki podneti zahtev biće isplaćen u roku od 30 dana. Povraćaj će biti do 17.000 din po ha.

Javni poziv za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji biće otvoren početkom 2025. godine i svi uredno podneti zahtevi biće isplaćeni najkasnije do 30.04.2025. godine u visini od 18.000 dinara po hektaru.

Što se tiče dogovorene isplate od 10.000 dinara po hektaru za ovu godinu, biće do kraja ovog meseca. Čekalo se samo da budu ispunjeni zakonski uslovi, odnosno da dođe do izmene Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i obrascu zahteva za ostvarivanje tih podsticaja.

Objavljeno u Službenom glasniku broj 87/2024 od 01.11.2024. godine:

"Izuzetno korisniku podsticaja kojem je za 2024. godinu utvrđeno pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, direktor Uprave za iste površine rešenjem utvrđuje pravo na isplatu dodatnih sredstva u iznosu od 10.000 dinara po hektaru, u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju."

A sta se desava ako neko nije predao zahtev za osnovne podsticaje, da li ce biti neki zahtev za tih 10.000 din za seme? Ili ce mu to propasti?

Kolega rekao je ali ostade još na rečima.
A ovo za Ipard , zvao sam neku agenciju u Kruševcu koja priprema papirologiju, mislio sam da obnovim jedan traktor i da napravim ovčarnika i štalu. Rekli su mi da ipard ne važi za nas na Kosovu i Metohiji. A privilegije su takve, da retko koji srpski proizvod možemo kupiti čak i mi u Lešku a kamo li ovi u enklavama što žive južno od ibra. Dzače brašna tip 500 u Lešku je 1700 din

A ovo za Ipard , zvao sam neku agenciju u Kruševcu koja priprema papirologiju, mislio sam da obnovim jedan traktor i da napravim ovčarnika i štalu. Rekli su mi da ipard ne važi za nas na Kosovu i Metohiji. A privilegije su takve, da retko koji srpski proizvod možemo kupiti čak i mi u Lešku a kamo li ovi u enklavama što žive južno od ibra. Dzače brašna tip 500 u Lešku je 1700 din

Цитирам шта ми је речено​

Улагања у склопу Мере 1 ИПАРД III програма могу се реализовати на територији: Београдског региона, Региона Војводине, Региона Шумадије и Западне Србије и Региона Јужне и Источне Србије. Регион Косова и Метохије није обухваћен овим програмом.

С поштовањем,

ИПАРД Инфо

Управа за аграрна плаћања/ Directorate for Agrarian Payments

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде/ Ministry of Agriculture, Forestry and Water Management

Република Србија/ Republic of Serbia

Булевар Михајла Пупина 113 А/ Bulevar Mihajla Pupina 113 A

11 050 Београд/ 11 050 Belgrade

тел/ tel : +381 11 31 07 013

факс/ fax : +381 15 367 591

е-пошта/ e-mail: ipard.info@minpolj.gov.rs

Pa pazite ipard je iz fondova evropske unije, evropska unija vidi kosovo kao posebnu drzavu, tako da nece davati za tu teritoriju. Jos jedan od nacina unistavanja.

Ali na
Ako je ovo tačno "Onda strašno 😱 nemam šta drugo da kažem"

Da svi imaju pravo na IPARD programe.

http://www.minpolj.gov.rs/objavljen...ue"]https://uap.gov.rs/cesta-pitanja/[/QUOTE]
A što se tiče nacionalnog programa, tek tu smo otpisani brate moj. Na žalost.

Nazad
Vrh