Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam bas razumeo o cemu se radi?
Jel za zemlju na koju nemamo ugovor sa vlasnikom?
Више информација о пољопривредном земљишту које ће моћи да се евидентира биће садржано у тексту самог Јавног позива.
Stvarno ne znam proceduru (Sigurno bih napisao da znam).Srđan01 msl sam ako vec to sutra izlazi da se zna vec i procedura. Ne moze se samo nesto objaviti da se krece a nema sta i kako. Mada sada je i svasta moguce pa se u hodu resava. Kazem opet postjao je jedan prozor u kome se otvori i upisu parcele sa obavezom da se navede razlog, izbor iz padajuceg menija od par stvari kao razlog. Medjutim kada se udje opet u taj prozor vise ne mozete da vidite sta i koje parcele su upisane. Zato sam i pitao da li ce to ici kroz taj deo programa ili ce se ici na onaj klasican gde smo svi navodili svoje parcele a na osnovu kojih su i isplacivane subvencije po ha i dobojano za njih za refakciju za gorivo.
Više informacija o poljoprivrednom zemljištu koje će moći da se evidentira biće sadržano u tekstu samog Javnog poziva i trajaće od 15.10.2024. pa do 15.11.2024. što će biti dovoljno vremena da se ubace sve parcele koje se obrađuju bez regulisanog pravnog osnova. Takođe će biti dovoljno vremena da se pročita sam pravilnik.
Ovo za brisanje gazdinstva mislim da ne radi kako treba, vec 2 puta sam podnosio zahtev za brisanje gazdinstva u razmaku od oko pola godine i nista se nije desilo..Vlasnik mora da oslobodi (Obriše) parcele sa svog eRPG-a.
Napomena: oslobađanjem (brisanjem) svih parcela gazdinstvo odlazi u pasivni status. Jedino rešenje je da se gazdinstvo obriše.
Sačekajte 15-ti Oktobar ako vlasnik (Naslednik) baš ne želi da obnovi ugovor imaćete opciju za takve parcele (Uz naravno ugovor koji će se isto overavati). Ali opet sačekajte Javni poziv pa će tamo biti detaljno obljašnjeno.
Gazdinstvo odlazi u Pasivni status.
Za Brisanje gazdinstva se mora podneti zahtev.
Brisanje poljoprivrednog gazdinstva
Podnesite zahtev za brisanje gazdinstva iz registra.
Radio je u martu, izbrisano gazdinstvo za nekoliko danaOvo za brisanje gazdinstva mislim da ne radi kako treba, vec 2 puta sam podnosio zahtev za brisanje gazdinstva u razmaku od oko pola godine i nista se nije desilo..
Svasta, mislim da sam prvi put podnosio zahtev pocetkom godine i nista..Radio je u martu, izbrisano gazdinstvo za nekoliko dana
Srđan01 imaš li nekih novosti oko ovog prijavljivanja za stvarno obrađivanje zemlje? Što je od danas krenulo.
Gledajući U E agrar ništa mi nije jasno ovo. Sada imaju dva "prozora".
1. Prijava obrade zemljišta po drugom osnovu - STARO
2. Evidentiranje stvarnog obrađivanja zemlje - NOVO
Dodavanje zemljišta u ostavinskom postupku u evidenciju faktičkog obrađivanja
Izjavljujem da ja faktički obrađujem sledeće poljoprivredno zemljište gde je iza vlasnika u toku ostavinski postupak, a pretpostavljeni vlasnik ne raspolaže pravnim osnovom sticanja predmetne nepokretnosti odnosno nije upisan u javni registar katastra nepokretnosti kao vlasnik, i ne protivi se da ja u tekućoj godini obrađujem predmetno poljoprivredno zemljište.
Dodavanje zemljišta iz komasacije u evidenciju faktičkog obrađivanja
Izjavljujem da ja faktički obrađujem sledeće poljoprivredno zemljište u komasacionom području i pretpostavljeni vlasnik se ne protivi da ja u tekućoj godini obrađujem predmetno poljoprivredno zemljište.
Ova opcija još nije u najavi (Biće ali tačno kada ne znam)Pitanje za Srđan01. Ja sam u E agraru ubacio one parcele za koje nemam Ugovor o zakupu (u za to predviđen prozor ikonu). Ako sutra kreće taj konkurs kako će se to sada prijavljivati? jel će se ponovo svaka parcela morati unositi u deo gde smo unosili parcele za prijavu u februaru-martu ili će to biti u onom odeljku koji je posle toga otvoren kao poseban prozor?
Prijava obrade zemljišta po drugom osnovu
Prijavite obradu zemljišta koje niste mogli da upišete u RPG po nekom od četiri zakonska osnova.
Prijava obrađivanja zemljišta bez pisanog ugovora o zakupu
Prijava obrađivanja zemljišta iz komasacije, bez rešenja o raspodeli komasacione mase
Prijava obrađivanja državnog zemljišta bez ugovora
Poslednja opcija koju si naveo nema veze sa trenutnim Javnim pozivom, pa predlažem da izmeniš instrukciju, kako ne bi bilo zabune.
Evidentiranje stvarnog obrađivanja zemlje
Upišite u evidenciju zemljište koje zaista obrađujete a koje nema regulisan pravni osnov.
Додавање земљишта у евиденцију фактичког обрађивања
Odaberite status zemljišta koje se upisuje u evidenciju faktičkog obrađivanja poljoprivrednog zemljišta bez pravne osnove.
Zemljište u procesu komasacije
Zemljište u komasacionom području i pretpostavljeni vlasnik se ne protivi da ja u tekućoj godini obrađujem
Zemljište u ostavinskom postupku
Pretpostavljeni vlasnik nije upisan u katastar i ne protivi se da u tekućoj godini obrađujem ovo zemljište.
Ova opcija još nije u najavi (Biće ali tačno kada ne znam)
Znam šta sam napisao, juče sam pitan za tu opciju (Što je citirana od strane vas) pa sam dužan da odgovorim. Inače biće i ta opcija ali ne uskoro (Samo treba da dođe pravilnik i izjava)Poslednja opcija koju si naveo nema veze sa trenutnim Javnim pozivom, pa predlažem da izmeniš instrukciju, kako ne bi bilo zabune.
Ovim Javnim pozivom (koji je objavljen bez bilo kakvog zakonskog osnova, Pravilnika ili drugog podzakonskog akta) predviđena je mogućnost evidentiranja parcela samo za 2 slučaja: komasaciju i nezavršenu ostavinsku raspravu koja je pokrenuta.
Dakle, nije uzeta u razmatranje čak ni situacija kada ostavinski postupak nije ni pokrenut, niti bilo koja druga situacija osim ove dve gore navedene.
Opcija Prijava obrade zemljišta po drugom osnovu nalazi se tu od početka eAgrara, ali nema nikakvu funkciju i ne treba pogrešno predstavljati tu opciju kao deo ovog javnog poziva.
Dakle, ta opcija nema veza sa ovim javnim pozivom. Ovaj javni poziv je, pre svega, nezakonit, jer Pravilnik nije objavljen.Znam šta sam napisao, juče sam pitan za tu opciju (Što je citirana od strane vas) pa sam dužan da odgovorim. Inače biće i ta opcija ali ne uskoro (Samo treba da dođe pravilnik i izjava)
Poruka u temi "E-Agrar"
Dobro izvinjavam se ako sam išta napisao pogrešno ili bilo šta.Dakle, ta opcija nema veza sa ovim javnim pozivom. Ovaj javni poziv je, pre svega, nezakonit, jer Pravilnik nije objavljen.
Dalje, ovim Javnim pozivom je predviđena mogućnost evidentiranja parcela samo za 2 slučaja: komasaciju i nezavršenu ostavinsku raspravu koja je pokrenuta.
Nije uzeta u razmatranje čak ni situacija kada ostavinski postupak nije ni pokrenut, niti bilo koja druga situacija osim ove dve gore navedene.
I sam znaš da od opcije Prijava obrade po drugom osnovu neće biti ništa (niti ima Pravilnika, niti Izjave koju godinu dana pominjete) jer je upitno postoji li saglasnost pravne službe po tom pitanju.