Registracija polj. mehanizacije bez potrebne dokumentacije

Da li neko zna, da li moze traktor bez papira da se registruje ako je od skoro u vlasnistvu, da li to moze nekako da se resi?
Kao prvo pročitaj dokument koi sam postavio na predhodnoj strani. Drugo traktor mora da je u zakonitom i savesnom posedu min. 5 godina što dokazuješ izjavom sa svedocima overenom kod notara e sad hoće li svedoci da lažu to je druga stvar.
 
A npr imam zetor u vlasništvu od 1974,imam i oapire i saobraćanu.Slučajnom greškom je izostavljen na ostavinskoj raspravi od dede .Da li je moguće takav traktor registrovati? Puno je skuplje pokretati opet ostavinsku nego registrovati ižuz 2 svedoka.Ista stvar i sa prikolucom kikindom ,pokojni mi je teča prodao ore 5,-6g ,umro i naslednici je nisu stavili u ostavinu.
 
Ostavnina za traktor se ne plaća.Podneseš zahtev u nadležnom sudu, pošalju ti rešenje na kućnu adresu kada završe.Mora malo da se čeka jer ne bude tako brzo ali je rešivo bez problema.Rađeno prošle godine za traktor koji je bio na pokojnom dedi.
 
Nisam smeo na dva svedoka 2015 jer mu je redovno rađen tehnički od 2008 kada je to krenulo pa je trebao da bude u sistemu.Kada je odrađena ostavnina jedva su ga pronašli u supu jer u sistemu nije bio, tako da sam ladno mogao rešiti još onda ali nisam znao.Sve u svemu lako je rešivo.
 
Da li neko ima informaciju kako kamionsku prikolicu registrovati kao poljoprivredju? Da li je neko radio? Nosivost je cca 10 tona, nema nista od dokumentacije.
 
Da li neko ima informaciju kako kamionsku prikolicu registrovati kao poljoprivredju? Da li je neko radio? Nosivost je cca 10 tona, nema nista od dokumentacije.
Mi smo pre nekoliko godina preregistrovali na zelene tablice. Imali smo poreklo prikolica i kupoprodajne ugovore, Dosli su sa masinskog fakulteta iz NS i uradili atest da moze da ide na zelene tablice. Posle dobijenog atesta se lako registruje u policicji.
 
ja sam tada zakasnio za 558, sada se završava regularno loznica preko suda i naslednika, kada je krenula i ova registracija sa svedocima :cao: .
Za slučaj problema znam, bilo kod nas da su u supu rekli da ne može da prevede na novom vlasnika, možda je bio kratak rok od legalizacije, ali tako mu je tada rečeno.
 
Pozdrav ljudi.
Treba mi savet u vezi registracije.
Ukratko, traktor Fiat sam kupio 2015. godine od coveka koji ga je uvezao, placena carina i porez, trebala mi potvrda proizvodjaca (ili kako se to strucno zove sad) da bih mogao da teram na homologaciju, i da registrujem, ali nisam mogao da nadjem nikog da mi izda taj papir.
Da li bih ja mogao na 2 svedoka da registrujem traktor, napravljen ugovor o kupovini na mene.
Hvala unapred, svaka pomoc dobro dosla.
Pozdrav.🙂🙂
 
Papir se zove COC a najbolje je da pozoveš ABS Agencija za bezbednost saobraćaja i oni će ti sve lepo objasniti.
 
Pozdrav za sve da pitam jel neko zapoceo registraciju bez dokumentacije.Posedujem prikolicu od 3 tone koja nije prevedena poseduje stare tablice ali je kupljena bez papira pa bi pokusao sad da registrujem
 
Немају где, мислим на ове из власти. Да кажњавају све прекршаје где би то одвело. Колико се региструје механизације 10-15% од укупног броја. А користе се свакодневно.
Ово је само пуњење буџета или цеђење суве дреновине.
 
Nazad
Vrh