Registracija polj. mehanizacije bez potrebne dokumentacije

mica967

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2010
Poruka
8.342
Lokacija
Golubinci
Misli da bi bilo potrebno otvoriti ovu temu pošto skoro svako od nas ima nešto od mehanizacije za koju nedostaje dokumentacija. Do 31. 12. 2008. god tu mehanizaciju je bilo moguće registrovati sa dva svedoka tako da mislim da bi opet trebalo uvesti registraciju na taj način, i ako treba dati određen rok.
 
i ja se pridruzujem samo treba da preformulisemo i utvrdimo sta znaci (NEDOSTAJE DOKUMENTACIJA)nema veze ako nedostaje ima traga u mupu kad je bila registrovana a ako pricamo o mehanizaciji koja je ukradena nekad negde iz bivsih republika onda i tu treba da vidimo da li je uredu tudje prisvajati i tako dalje i tako dalje uglavnom hocu da kazem da je tema sira nego sto mislimo
Nije loš predlog, da se ja pitam ja bi to odmah dozvolio jer ima dosta polj. mehanizacije koja nema ispravnu ili izgubljenu dokumentaciju, a vlasnici bi želeli da je registruju.
 
Niko ne govori o ukradenoj mehanizaciji već o mehanizaciji koja je kupljena od zem. zadruga (na primer) a dobar deo te mehanizacije nema saobraćajne jer nikad nije bila ni registrovana a zadruge nisu sačuvale račune o kupovini već su ih prodavale i davale samo kupoprodajne ugovore zem. zadruga-kupac i kako sad registrovati takvu mašinu koja je potpuno legalna ali nema onaj prvi račun o kupovini (IMT-Zadruga ili Zmaj-Zem. Zadruga itd.....)???
 
Govorimo o mehanizaciji koja je u našem vlasništvu dugi niz godina ali je izgubljen orginalni račun ili faktura. Moj kolega je kupio Z-142 i našeg sela od prvog vlasnika koji je račun iz Zmaja izgubio tj. nemože da ga nadje a takvih slučajeva ima mnogo i smatram da bi se mogli rešiti kao i ranije sa dva svedoka. Smatram kad je dozvoljena preregistracija automobila sa crnogorskim tablicama da i ovo nebi trebalo da bude problem a i popunio bi se buđžet.:ppozdrav:
 
Ja se pronadjoh, ovde. Deda je pre skoro 30 godina resio da kupi imt560. Posto su u tom trenutku pravo prece kupovine imale zadruge i kombinati, on je morao cekati oko godinu dana. Na nagovor tadasnjeg upravnika zadruge, ciji je bio kooperant, povlaci zahtev iz IMT-a posto mu se zurilo. Traktor kupuje kooperacija i odmah ga ustupa njemu. On je traktor isplatio zadruzi, nekliko dana pre nego sto je stigao iz fabrke. Traktor nikada nije registrovao, te u MUP-u nema nikakvih podataka. Zadruga se raspala odavno, a ja danas taj traktor nikako ne mogu da registrujem. Od svedoka bi imao i tadasnjeg upravnika zadruge, koji mu je taj traktor ustupio i coveka koji je taj traktor doterao u selo i predao dedi. Naravno i celo selo koje zna da imamo taj traktor. Inace nisam jedini primer u selu, ima nas dosta takvih, ali ne mozemo nista. Takodje imam i prikolicu FAK 5t za koju nemam papire, ali njoj ce najverovatnije bit obrsen broj sasije, pa ce ici na atest kao samogradnja. A za traktor mogu samo da sednem pored njega i da placem.

---------- Poruka napisana u 17:53 ---------- Prethodna poruka je at 17:41 ----------

Inace posto su danas vazniji papiri, od cinjencnog stanja, da li bi ja mogao da odem i oteram coveku traktor, koji je kupio od mog caleta pre dvadeset i kusur godina, posto imam sve papire i saobracainu od njega. Mislim kakve gluposti. Pa traktori pokradeni iz Bosne i Hrvatske su odavno revistrovani, pre te 2008..
 
A sta mislite dali bi bilo glupo da ovde napravimo spisak masina za registraciju? Mozda to "neko" i vidi,ili im mi prilozimo (mislim na forum) da vide. Jedan moj post je vec zavrsio u Blic-u a da nisam ni mislio,mozda i ovi dopru do nekoga....
 
Rešeno je da registracija bude trajna uz obavezan tehnički pregled jednom godišnje, još kada bi pustili i registraciju na dva svedoka bilo bi stvarno super.
 
Ma milina jedna, prvo ti udare klempu sa godisnjom registracijom na sve sto ima vise od jednog tocka, pa onda pred izbore aj' samo tehnicki. Evo bas cu da glasam za njihovu stranku :)
 
Obrusis broj sasije sa prikolice, odvezes je na atest(ili oni dodju nisam siguran), potom ides u policiju da registrujes. Tako su mi rekli na tehnickom pregledu, nisam zalazo u detalje posto mi nije hitno, treba prvo da je remontujem, pa tek onda da regstrujem. Isao sam prvo da pitam, da ne spucam pare u remont, a posle da ne mogu da registrujem. Da bi prosao atest, moraju biti ispravne kocnice i svetlosna signalizacija.
 
Usvojili su da traktori i masine koji su stariji od 5 godina a nemaju dokumentaciju mogu se registrovati

---------- Poruka napisana u 22:55 ---------- Prethodna poruka je at 22:54 ----------

Ubuduće trajna registracija traktora

Detalji Datum objavljivanja petak, 30 decembar 2011 09:04
Trajna registracija traktora jedna je od novina u izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koje je večeras usvojila skupština Srbije. Nova registracija će ubuduće biti neophodna samo u slučaju promene traktora, promene prebivališta vlasnika ili drugih podataka koji se unose u saobraćajnu dozvolu. Ubuduće će se 75 odsto od sredstava koja od naplate prekršajnih kazni pripadaju budžetu koristiti za potrebe MUP-a, a ne za opremanje jedinica saobraćajne policije kao do sada.
 
Sada samo da vidimo i cujemo koja je procedura registracije takvih traktora i masina i da krenemo u akciju.
 
A osiguranje verovatno svake godine :sta:Kod mene je tako. U saobracajnoj je trajno upisano ali moraš imati važeću polisu za tu godinu.
 
Reggacci, da li se misli da je pravosnazno trajna registracija poljoprivrednih masina, ili si cuo da su usvojili i uredbu o registraciji poljoprivrednih vozila starijih od 5 godina bez dokumentacije?
 
Za trajnu registraciju je usvojeno a ovo za masine i prikljucke ce biti dato je kao predlog
 
Nazad
Vrh