Registracija polj. mehanizacije bez potrebne dokumentacije

Ja sam zalepio u sam ćošak tablice.Gledam neki su izrezali kvadratiće od pleksiglasa, zalepili na njega pa ga zašrafili na šasiju, .ebale ih nalepnice.

Uzmeš pleksigas.Odsečev dve pločice malo veće od nalepnive i to s šrafovima zajedno stegneš na prikolicu a okolo isilikoniši.

Jedino na đubretari mi napred nalepnica i nisam ni primetio kada sam je oštetio prilikom pranja. Tako da parče zaštite ima smisla ali bih ja kupio parče stakla od maske za varenje i to zalepio umesto pleksiglasa. Na ostalim prikolicama je pozadi na šasiji.

A gde zalepiti nalepnicu na onim biciklovima sa jednim točkom što neki koriste za špartanje?

U posedu imam traktor koji je nov kupljen u srb 2020god ali nikad nije registrovan,Registracioni list koji je tada izdao uvoznik je istekao,i tehnicki pregled ga ne prihvata naravno, već trazi novi sa svezim datumom ,ili potvrdu o homologaciji traktora, tj ne znaju ni dali moze da se dobije ili izvadi ta potvrda jer to nije bilo potrebno kad je nesto novo uvezeno, samo sto je sad traktor polovan. Dali neko ima ideju kako da resim to.

Trebao si to završiti kada je traktor bio nov.... Verovatno ti sada jedino ostaje AMSS i plaćanje homologacije da bi ”ustanovili karakteristike"..... Spremiš 150e i sve rešeno otprilike.... 😁

Produžen rok za „legalizaciju“ traktora, motokultivatora i drugih poljoprivrednih mašina​

Pregleda: 2443Komentara: 0
Izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila predviđen je rok od tri godine za „legalizaciju“ traktora, motokultivatora i drugih radnih mašina starijih od 10 godina, a namenjenih za radove u poljoprivredi.

Ukoliko imate vozilo starije od 10 godina koje nije bilo registrovano iz bilo kog razloga, a došlo je do gubitka računa ili kupoprodajnog ugovora, prestanka pravnih lica ili smrti fizičkih lica od kojih je vozilo kupljeno, ili zbog drugih opravdanih razloga niste u mogućnosti da pribavite odgovarajući dokaz o vlasništvu i poreklu vozila ili dokaz o izmirenim carinskim i poreskim obavezama, a vozilo je u zakonitom i savesnom posedu najmanje pet godina, možete podneti zahtev za upis u jedinstveni registar (tzv. prvu registraciju) i bez tih, inače neophodnih, papira.

* * * * *

Nađoh :
"Izmenama Pravilnika o registraciji omogućen je upis u jedinstveni registar na ovaj način i to za zahteve podnete do 30. decembra 2027. godine. Dopunu Pravilnika je doneo nadležni ministar Ivica Dačić ovog meseca, a nova, dopunjena verzija Pravilnika o registraciji je već na snazi od 15.02.2025.
Izvor: Službeni glasnik RS, broj 13/2025"

Da li se isplati ulaganje i registracija prikolice bez papira? Stara pobeda 5t, potrebna dobra priprema, farbanje, nema kočnice, nije kiper, 2 gume treba nove, struja treba nova, gornje stranice drvene loše, na donjim metalnim treba zameniti limove...

hahaah dobra je ona, jaka, patos dobar, dobre su i stranice samo limovi na donjem kraju malo truli, boju više nema. Koristi se ona za bale, za zrno se koristi samo treba ručno istovarati jer ne kipuje. Za tehnički treba struja, farbanje, 2 gume sa šarom pošto su dve slizane i kočnice. Da bi bila u fulu treba i stranice srediti i eventualno gornje metalne napraviti. Ali ne znam da li se sve to isplati kada ima loznica 5t kiperka za 3500-4000 da se nadje mada je ova pobeda jača od loznice. Ja ne radim, sve bi morao da platim da se uradi.

Nazad
Vrh