Registracija polj. mehanizacije bez potrebne dokumentacije

То се сматра кривичним делом фалсификовање докумената за шта је прописана и казна затвором. Боље без икакве таблице да те нахватају него са туђом таблицом или лажним папирима.
 
Zanimljivo, meni recimo ni za jednu prikolicu nisu tražili pločicu već broj ukucan u šasiju.Na kamionki nisam mogao da prođem atest dok nisam lepo očistio šasiju da broj može jasno da se vidi što očima što sa slika iz fotoaparata, pločicu nisu gledali.Na zmajevkama isto tako, nemam ni na jednoj pločicu, gledali su samo brojeve na šasijama.
 
I zmajevka kod mene je došla bez pločice, a uredno uradjen tehnički pregled. I na šasijo se lepo vidi broj, čak i kao da je očišćen. Ja ću svakako staviti pločicu.
 
Prošli put registrujem ja traktor na dva svedoka imao saobraćajnu ali nije uveden u ostavinsku, kad dođoše iz Supa kaže poklapaju se brojevi šasije moje i tamo nekog iz Aleksinca što je hteo isto da reg. na dva svedoka.
Verovatno kucko brojeve i baš pogodio moje.
 
Prošli put registrujem ja traktor na dva svedoka imao saobraćajnu ali nije uveden u ostavinsku, kad dođoše iz Supa kaže poklapaju se brojevi šasije moje i tamo nekog iz Aleksinca što je hteo isto da reg. na dva svedoka.
Verovatno kucko brojeve i baš pogodio moje.
Колико баксуз мораш бити да накуцаш исте бројеве. Код нас су пре регистрације вршили проверу у регистру да нема неких поклапања и потераге за возилом па тек онда ако је све ОК изврше регистрацију.
 
A jel zna neko gde je ukucan broj na onim ruskim prokolicama?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
@mixer87kac
Brojevi su ukucani u trouglu-ojacanju i na plocici
3c7ae2763a3cdde128fa221ff3d908ff.jpg
 
Sve to stoji, ali kako moze neko da dokaze da je to neka druga prikolica, naravno nije niko lud da prikolicu od 12 tona prestavi kao zmaj od 7t…
Nema nikakce sanse da vam neko prikaci krivicno delo, kad je to dozvoljeno zakonom…
Masa masina se vozi i registruje i prolazi tehnicki, a nekada davno je tako uvucena u sistem.
 
Jel na traktoru moraju da budu samo originalni farovi da bi prosao tehnicki? Jel ovi led radni i stopaljke nesmeju da budu na traktoru? Jeste da oni nisu homologovani ali mi nije jasno zasto tako ne moze traktor da prodje teh (tako sam od nekih ljudi cuo) ako na njemu sve radi. Pa bolje je da ima kakvo bilo svetlo po obliku ali da radi dobro nego da nema nista. I sta ako neko stavi na vrh kabine i 4 radna fara. Kome to smeta?
 
Diesel jes' ti pio nešto?Nema razlike u konstrukciji poljoprivrednih i privrednih prikolica?
Alo, ako si je registrovao onda znas da si trebao fabricku saglasnost da se registruje na zelenu tablu i koristi u poljoprivredi, ja sa svedocima izjavim da je kupljena bas za to ali sam zagubio papire i sta je tu cudno..
A i reci mi molim te, kakva je razlika izmedju bratner 16t i kamionske zapadne sa pocetka 21 veka?
Za mnogo vaznije stvari se koriste razna tumacenja, a da ne moze ovo.. postoje pravnici koji to mogu i da poguraju…
 
Poslednja izmena:
Diesel hoćeš da kažeš da se te dve prikolice ni po čemu ne razlikuju?Dimenzije sanduka, tip šasije...Registruj ti njih slobodno, nemam ništa protiv ali sam siguran da ne može tako kako ti misliš a ako ipak može i uspeš tako da odradiš dužan sam ti ručak. 😁
 
А зар за те камионске приколице при регистрацији не траже атест да су преуређене за пољопривреду?
 
Nazad
Vrh