Prikolice

To mi deluje da nije povoljno bas.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nije povoljno ali izgleda teško da se može naći povoljnije.
@deks mi reče da je toga bilo jeftinije u Rumi,ali vašara nema... Ako slučajno neko ima kontakt tog prodavca iz Rume,neka javi.

Ne znam da li je moguce 120e za dva tocka pre par god, tako mi nesto ostalo u svesti.
Ja sam placao felne sa razlokanim rupama15 - 20e komad,jednu sam dobio dzabe, ispravne su bile 40e majstori mi nisu naplscivali obradu, guma imam.
Srce smo stavili 12mm

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Danas naletim u prodavnici na ovu gumu sa prve slike , oko 30 din metar. Planirao sam s njom zadihtovati stranice ali mi je drugar rekao kako nece valjat jer moram ic sa ovom gumom kao dole na slici i pricvrstit je flahom. Cena ove dole sa slike je 240 din metar plus nema kod nas u Bih.

Zalepi sunđer oko stranice.Kupiš tablu od 20 mm debljine, isečeš makazama u trake i zalepiš lepkom, odlično i brzo rešenje.

Video sam da to rade ovi koji seju uljanu repicu. Na oko deluje ok resenje ali me zanima koliko ce trajati. Spuzva ce me mozda izaci jeftinije ali oko nje ce bit zajebavanja.

Može i ta samolepljiva dobro da drži.
Samo dodaj malo lepka,jer vremenom hoće da se odlepi.

Koja bi bila najmanja jedoosovinka prikolica za traktor, kod nas na trzistu? Jel su to ove od tome vinkovica?da li bi ferguson smeo da vuce takvu prikolicu?

Da li znate ko prodaje prepravljene kamionske felne za traktorske prikolice?
Naišao sam samo na jedan oglas,čovek je iz Pećinaca. Da li radi to još neko?

Koje felge i gume planiraš koristiti? Ako ideš na 22.5" felge, kod njih je prepravka najjednostavnija jer se izradi novo "malo" srce koje se samo uklopi u originalni otvor za glavčinu (čini mi se da je fi280mm pa ono može da se uklopi na gotovo svaku glavčinu a i samo takvo srce nije skupo jer je dosta malo), bez potrebe da se obradjuje sama velika felga što značajno olakšava prepravku (nema svako strug koji može da prihvati 22.5" felgu). Ja sam kod sebe na Tehnostroj jednoosovinki prešao na 385/55R22,5" i riješio se problema sa gumama za sva vremena.

Koja bi bila najmanja jedoosovinka prikolica za traktor, kod nas na trzistu? Jel su to ove od tome vinkovica?da li bi ferguson smeo da vuce takvu prikolicu?
539 vuce IMT 3t bez problema. Jedino ako je mokro, a prikolica puna onda ne moze da izvuce po strmijim uzbrdicama. Sa bilo kakvom manjom ima da se igra.
Naravno obavezno kuka, poteznica nije dobra

Poslednja izmena:
Za neke sitnice gde mi nije prakticno vuci vecu prikolicu, npr.za seme i tako to
Za te poslove ti je bolja korpa. Ja sam sebi napravio dosta veliku korpu prije 7-8 godina, široka 1.65cm, 1.2, dugačka i 1.2m visoka. Mnogo praktična stvar, može da ponese mnogo tereta, tovario sam po 400-500kg (imam tegove naprijed), ne treba registracija, okretan si, možeš svugdje da se provučeš plus opteretii zadnje gume pa fergo ide kao duplak.

Zar to nije prevelika guma za prikolicu...dosta je i 17.5.
Jesu velike ali nisu prevelike, izgledaju pravo dobro a i u radu su se pokazale odlično, ne tonu u zemlju, prikolica se mnogo lakše vuče zbog toga a teret ne osjete, neke 4t zrna ni najmanje ne ugibaju gumu.

Imaš ovdje slike

Nazad
Vrh