Prikolice

Korak po korak. Nema druge. Ali, po meni, bolje se strpiti još jednu godinu pa uzeti čestitu prikolicu nego požuriti pa se kajati.
Btw takva je situacija i kod mene. Trebalo bi mnoooogo toga da se menja a nzm odakle da počnem a ni kako više da lažem banku za kredit! 🤣

Mi smo sve to rako isto gledali i onda farmtech zdk 1100 i zdk 1400 razlika 2000e. Onda ajde zdk 1600 ako nekada policija bude merila tonaze da ne budemo u pretovaru. Pa onda ajde prosiren sanduk da moze palete da stanu dve. Onda kad smo sve to turicemo i ciradu da ako vucemo voce ne pokisnu gajbe nekad. Trt mrt izaslo da je moglo 2 palazoglu sa svim njackama za ovu jednu.

Ne znam, trenutno imam jednu drvenu 4t registrovanu, ostalo ni ne racunam i realno mislim da uopste nema potrebe da nekim full besnim masinama, nisam ja ekonomija, tamo sto ona prevuce za dan kod mene nece za godinu.
Jer realno sta je to, ne moze ni 1ha kukuruza vlaznog da stane, dobra je samo za soju, ostalo ce usluzan prevoz da ide. Repu necu izvlaciti.

Pretovarna prikolica je dobra stvar i kamion platis . Ali ne neke velike pretovarne nego samo kolko moze jedan bunker . Trenutno imam puzni elevator na tockovima na hidro pogon . Plan je da zovem kamion da se namjesti negdje gdje moze i stavim elevator pored njega ,dovozim jednoosovinkom po 4 -5 tona i kipam u elevator .

Evo ih obje montirane, legle savrseno. Naduvao sam ih na 3 bar, u radu cu ici na 6 bar a inace se duvaju na 9 bar zs maksimalnu nosivost.
d09822ca0682c2af46b4dcd359f970fd.jpg
c470212a2dc73e474e633fad8dcb3901.jpg
d49185d2fb0181bb9893825132cc9e02.jpg

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

Ove gume daju dodatnu stabilnost prikolici
U subotu kad sam radio silazu, komsiji se dva puta prevrnula Majevica, prikolica ima uzak kolotrag, brdovit teren i jos kad silaza u prikolici ode sva u jednu stranu na najmanji trzaj se desi prevrtanje

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Zombie imao bih jedno pitanje koje je za tebe možda glupo pošto znaš ali ja ne znam pa me interesuje šta ti znači ono da offset mora da bude 0,šta je to offset

@Milovan

MIslim da neće, nije kačao ni o prošle gume a one su samo malo manje. Gledao sam danas baš to i čini mi se da neće jer je osa rotacije pri kipanju dosta izmaknuta. Nisam se sjetio da probam jbga, ako bude kačalo vidjeću da riješim nekako. Inače jako rijetko kipam na stranu svakako.

@BARBULA

Offset felge je udaljenost mjesta gdje se felga steže na glavčinu od centra felge gledano po širini. Dakle ako je offset nula, znači da je srce felge tačno na sredini felge. Ako je offset veći od nule, srce je pomjereno prema napolje, ako je manji srce je pomjereno prema unutra. NIjedno pitanje nikad nije glupo, nisam ni ja znao pa sam našao u standardu za felge (ima i to u DIN-u).

Poslednja izmena:
Kako sam nakon mjerenja prostora na prikolici u koji guma staje i poređenja istog sa dimenzijama felgi ustanovio, samo felga kod koje je offset nula može da stane ovako - moram napomenuti da to važi samo za felgu od 11.75 do 12.25 inča širine. Šire felge svakako ne mogu da stanu a za uže felge je druga priča, mora se preračunati ostaje li mjesta do rama unutra i spolja da guma može da stane. Za uže felge sasvim sigurno odgovaraju i drugi offset-i.

Lepo su čučnule ove gume, nebi valjalo da se vuče manjim traktorom pošto bi bila zagnjurena napred a kod tebe je višlje kačenje na traktoru pa leži ravno

NIje ovde zakačena nikako, stoji na kladi. Otkačio jer sam vario nazad stranicu kod šarke, vidio da je napukla. Prije ovih guma su na njoj bile gume od Hamera vojnog i one su visoke 94cm a ove 385/55R22.5 su visoke 97cm, dakle prikolica je sad samo 1.5cm viša nego što je bila. Većinom je vuče IMT539, čak i kada dovlačimo kukuruz jer mi je dvorište jako malo i sa Zetorom (kad je za njega zakačena stoji skroz ravno, još je sa ovim gumama nijednom nisam zakačio za fergu) je vrlo teško zaokrenuti se. Bila je i do sad malo nagužena, sad će biti za 1,5cm naguženija :)

@BARBULA

NIje imala gibnjeve, nema to niko u mom kraju.

@Arkadije

U principu jedine koje sam našao da imaju su 22.5 felge sa velikih šlepa koje imaju 2 ili 3 osovine sa pojedinačnim gumama. Čak ni medju njima nemaju sve offset nula već to zavisi od proizvodjača koji je radio osovinu. Šire osovine zahtijevaju felge sa pozivitnim offsetom, uže sa negativnim a one srednje sa nultim. Nisam se nikad zanimao za to pa sam se stvarno iznenadio koji haos tu vlada, bezbroj varijacija ima.

Zombie ako ti cese od gumu kad kipas na stranu, podbacis nesto pod sasiju gde se kaci na osovinu, samo jedino da ne bude previsoka prikolica

Nazad
Vrh