Prikolice

Kod mene se vodila kao plava, otvorena bez cirade. Kad sam menjao tablice promenuo sam boju u zelenu.

Nisam ni ja mogao da potrefim boju, mislim da je zato sto je prilicno izbledela, boja ko neki plavi kamen, na kraju smo ofarbali u zelenu

Juce napokon su isporucili i prikolicu, tako da smo iskomplektirali sve tri masinerije po pitanju konkursa za mlade!
04d2927adb5090a6af3b66fbb5d7a61d.jpg

bb7f83e44557b5af0f27973445ebee9f.jpg

be8eb12e9832087141c64bc92a3cd2ae.jpg

9570a7710443ce70fc6ba3af95565390.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koja je po vama bolja varijanta; da menjam gume (8.25 15) i srca jer je jedna felna kriva u srcu a ovde nisam nasao nekoga da moze da ispravi to; ili da menjam kompletne tockove za 17.5 kamionske; prikolica je imt 3t.
186479420_197298265543083_5913040310975699927_n.jpg

Napravio bi dodatne stranice za IMT prikolicu 3 tone, ima dobre gume moze ona dosta vise da ponese i mogla bi da posluzi za transport zitarica pa me zanima od cega ih najcesce pravite ? Razmisljao sam o obicnim daskama, da narucim u strugari po meri, a onda negde naidjoh na neke pravljene od onih zutih oplata i deluju sasvim lepo i izgledaju cvrsto. To sa oplatama bi izaslo nesto preko 100e, ima u dimenzijama 2x0.5m i 3x0.5m sto bi taman odgovaralo, ove od 2m bi se malo skratile. Kakva su iskustva, ima li neko jednostavnije i jeftinije resenje mozda ?

Te žute oplate,je l to aluminijum?
Ja imam drvene. Sad skoro sam uzeo daske za dve strane,stolar će ih očistiti i iznutovati. Prepravljam ih jer sam napravio rinfuzno otvaranje leve stranice (tj.pri kraju je ta prepravka) pa te gornje stranice ne mogu da se "drže" kao do sad,nego će morati da se drže u gornjoj zoni.
Ako su te žute aluminijumske,bolje su od drvenih,ali i ove mogu dugo da traju. Tako da,nije greška ni jedno ni drugo.

Te žute oplate,je l to aluminijum?
Ja imam drvene. Sad skoro sam uzeo daske za dve strane,stolar će ih očistiti i iznutovati. Prepravljam ih jer sam napravio rinfuzno otvaranje leve stranice (tj.pri kraju je ta prepravka) pa te gornje stranice ne mogu da se "drže" kao do sad,nego će morati da se drže u gornjoj zoni.
Ako su te žute aluminijumske,bolje su od drvenih,ali i ove mogu dugo da traju. Tako da,nije greška ni jedno ni drugo.
https://etehnokomerc.rs/proizvod/gradjevinska-oplata/doka-300x50cm/

Drvo je, evo kako izgleda u preseku, kao sperploca sto rece kolega samo malo deblja i predjeno preko tim zutim slojem da se spreci propadanje..

Sa koje strane(leve ili desne) da napravim siber na sredini prikolice (dubrava 3,5 t) i kakav siber-otvor ugraditi, koliko blizu ivice stranice, imal nesto na sta trebam obratiti paznju da ne prosecem pod pogresno?

Nazad
Vrh