Prikolice

Nisam uzimao preko konkursa.
Sto bi rekli susedi iz Hr, mera keš 😁
Kad bude izasao javni poziv za 50% konkurisacu.

Sale ova ima spiralu celom duzinom.
Druga firma ima Farmtek Durus ima rotore nazad a moze i za zrno ili repu da sluzi, problem kao se stavi "lula" nazad ne moze da istovara brzo kao ova. Npr sleper za 6min pretovari.

Da li mozete da mi preporucite koju marku guma staviti na Zmaj prikolicu, vreme za zamenu guma...
13.0/65-18 su dimenzije balonki.... sta se najbolje pokazalo... Trayal, speedways, BKT, Ozka, Cultor, Petlas ili neka druga?

Poslednja izmena:
Ozka je ok kod mene na traktoru radijalne zadnje. Teret ne oseca. Bkt ako se odlucis moj skolski njoh prodaje pa vas mogu spojiti, mozda dobijes popust.

Jesu li popucale negde, da li se prosulo nesto nekad iz njih, da li nisu nekad nisu mogli da otvore ili zatvore stranice, da li su se iskrivile negde, kako se vuku?
Nisu pucale nigde,Milinkovicevi radnici su ih jos dodatno ojacavali nakon par ranijih reklamacija...trebalo bi i zadnju poteznicu da su sredili.ne,tih pehova nisu imali,vuce se dosta lako,ruda je Y,dugacka...jedino su onaj suber na patosu usrali...nacisto.

Da li mozete da mi preporucite koju marku guma staviti na Zmaj prikolicu, vreme za zamenu guma...
13.0/65-18 su dimenzije balonki.... sta se najbolje pokazalo... Trayal, speedways, BKT, Ozka, Cultor, Petlas ili neka druga?
Kupiš 12,5/80-18" umesto tih malih balinki. Nego kad smo već kod guma: ima li neko iskustva sa 355/60 r18 gumama, cena, kvalitet?

Taj suber je po meni tu da se ispusti voda, ne roba.
Zadnja poteznica deluje dobro al mi se ne svidja sto ima samo dva sarafa. Ja cu dodati treci, centralni M22 i tu vise nema brige.
Stranice imaju samo jednu manu, nema diht gume. Sama konstrukcija stranica je takva da se to resava vrlo, vrlo lako za male pare.
Ja sam gledao kad je kolegina prikolica skroz natovarena, gibnjevi se gotovo ni ne pomere. Taj deo su maximalno ojacali i predimenzionisali bas zato sto ne koriste materijale specijalne namene koje koriste neke renomirane marke.
Stranice su izuzetno cvrste, a pogotovo ove moje dvodelne. Srednji stub je prava stvar jer na njemu ima dva lanca i tu nema vise sta da se desi.
Jasno je meni zasto one nisu 15000 vec 9000, al mislim da to kod prikolica nema apsolutno nikakve veze. Ovo su pre svega poljoprivredne prikolice namenjene za zrnastu robu i vestak, a ne za sljunak, pesak i ostale agregate.
Ovo je cetvrta masina kod nas u dvoristu koja je iz turske i ni jedna nema ni najmanju konstrukcijsku manu. Ilgi gruber od 2012 nema ni jednu jedinu pukotinu, var, ili slicno. Sejalica zitna takodje, a Donder tek treba da se pokaze.
Turci imaju dobru tehnologiju, dobre materijale koje nabavljaju jeftinije nego drugi. Turci mozda nisu precizni kao EU, al su zato jeftiniji.

Za podno skladiste cesto treba nazad kipovati...a na 3 parabolika se vozi prikolica preko 20 tona robe+7500 kg njene tezine-pa nema problema.ali ok,neko voli plave,neko crne...
Nema ovde kod nas podnog skladista gde se kipuje nazad. Kod nas su usipni kosevi i jedno podno, al tu se kipuje samo sa strane jer je dosta uzano spram duzine. Ako bude potrebe da se nekad kipuje na tri strane prepravka je vrlo prosta. Po jednoj prikolici ne bi trebalo vise od 5 sati posla, da kazem da bi se celokupan proces zavrsio za jedan dan.
A sto se tice parabolika sam vec rekao. Znam dvojicu kojima je pukao jedan gibanj i obojica su platili oko 300 evra nov. Nema nikakve prednosti parabolik spram obicnog gibnja osim mozda vizuelnog.

@paorpaor Mislim da nece moci da se zakaci onda, veliko je vucno oko i udarice u sraf ako bude u sredini.. ja sam mislio da zavarim po jednu plocicu za obe strane kuke, i tu da probusim i stavim jos po jedan sraf.. Ne znam da li bi to bilo bolje?

Ja gledam sasvim drugacije. Daleko da bi nesto skodilo ako bi vise od perfektno bilo ali treba uzeti u obzir i uslov kupovine i cene.
Konkretno, ja tesko da bi krenuo u kupovinu nove polu teske drljace od 6 m, kratke tanjirace od 3 m i prikolice Palazoglu od 10 t bez ovog konkursa za mlade gde ove tri mesinerije iznose oko 7500 e a bez konkursa oko 20000 e.
Tako da ce me prikolica izaci nekih 2700 e.
Kako kod da su nove su i sigurno da ce itekako dobro doci za te pare.

Па ти онда купи Wielton ili Brantner које су дупло скупље па нећеш морати да преправљаш. Колико сам сконтао наши трговци када наручују приколице у Турској бирају скоро све ставке на приколици па Турци тако испоруче. На сајму су неке колеге нас пар питали за сугестију шта би још могли да побољшају на приколицама да знају какве да наручују са отклоњеним манама.

Konkretno ,15 tona,tandemka, Cargo ili truck kako ko zove (kada kipovanje samo pozadi) razlika je okruglo 4000 e +pdv.
Ja sam prošao na konkursu pa sam se raspitivao u januaru u slučaju da prodavac ne može da isporuči.
Ponuda iz Agrostandarda jee ta koju sam naveo.

@paorpaor Mislim da nece moci da se zakaci onda, veliko je vucno oko i udarice u sraf ako bude u sredini.. ja sam mislio da zavarim po jednu plocicu za obe strane kuke, i tu da probusim i stavim jos po jedan sraf.. Ne znam da li bi to bilo bolje?
Ima prostora.
Nema sta, bolje su Bratnerke, al su duplo skuplje. Ako je 100 ljudi zadovoljno sa Palazoglu ne vidim ni jedan razlog da ni ja ne budem.
Ovo je ipak prikolica, nije to traktor, ili kombajn. Ja sam ih dugo sacovao i nisam im nasao neke krucijalne mane.
Naravno da ih imaju, ali je to sve zanemarljivo.
Da li razlika u ceni od gotovo 100% opravdava kupovinu neke zapadne svako treba da odlucu za sebe.

Nazad
Vrh