Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto i ja razmisljam, danas sam opet kroz razgovor sa nekima cuo da kao prvu zastitu nije ni trebalo raditi jer kao nije bilo uslova za razvoj bolesti... Pricam sta pricaju zastitari, a za zastitu klasa dovode u pitanje jer je zdrava psenica pa kao mozda nece trebati osim ako ne bude red kise red toplog... Onda kao raditi, moja ce procvetati i zavrsiti cvetanje dok prodju ove kise....
Smisao svih zastita je ocuvati sto vise zdravu lisnu masu a pre svega zastavicar i klas. Po meni tj kako ja radim zastita jedna kod pojave zastavicara da bi ga sacuvao i sto vise listova ispod njega a klas radim preventivno pod obavezno jer je fuzarijum veliki problem a kad ga vec primetis onda je kasno.

Slazem se... Posle nema popravke... Mozda je ipak bolje zazmuriti na jedno oko i zastititi nego grickati nokte do kantara...

Ja sam poslao slike moje Alcantare i Solehio coveku iz BASF-a i pitao sta da radim. Dobio odgovor da treba da radim zastitu sad pre kisa koje su u najavi. Bolje je pre nego posle kise. I na kraju sam danas i uradio. Inace video sam da ima dosta vasiju i leme. Od mene za ovu godinu je dosta sta sam joj sve uradio. Sad samo da bude vreme kako tereba i da sacekam kombajn. Mada do tada ima jos skoro 1,5 mesec.

IMG_20210517_111106.jpg

IMG_20210517_111113.jpg

Sobred, kraj nedelje ili ako ranije dozvoli vreme krećem u zastitu

Ja sad po kisi bio da vidim njivu pored puta,vidi se po koji cvet na uvratini. Valjda nece precvetati dok se prosusi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh