Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar nije logika da je oslobodi te sortne osobine pa onda je pusti u prodaju???:sta::sta::sta:

Nisam o tome razmišljao.
Što se mene tiče,ako je stabilna i dobro vagne,može biti i naglo drap.

Vlado ja sam razumeo da pises o LG selekcioneru ali je citiran moj post i post tako srocen da izgleda kao da pises direktno meni.
Ja sam isto skapirao kao ljusha, da se ispolji kao neki vid stresa ili reakcije na fungicid ili nesto trece. I nije me zanimalo zasto to nisu uklonili pre pustanja u prodaju, jer i kod dosta drugih hibrida/sorti ima slicnih stvari. Savrsenog hibrida/sorte nema, i da ga ima zeznuli bi nesto oko njega da ne ostanu bez posla.

Ma i kod mene vec godinama ovako sareni listovi na Avenue i nije bolesna psenic a daje odlican prinos jednostavno je takva..ona stize odmah nakon jecma i pojedini mi se smejali kazu niska ti psenica i vec cvetala nema tu nista..

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kako je na ovoj gore slici navedeno za srednji klas da je optimalno vreme za prskanje je ispravno. Samo da se pogodi i vreme da se može ući i prskati. Jer ako je kiša onda može da se malo prosuši. Meni su zaštitari rekli da čim se malo više na uvratinama pokaže da je cvetala da se tada ulazi i prska.

ovakva je sada....

nisam imao puno, i radio sam zaštitu prije možda 5-6godina, trave nije bilo, ove godine ima, nisam puno baš posvetio pažnje pšenici, koliko drugim kulturama, ove godine sam uzeo i bolje sjeme nego inače itd itd, pa želim da sve bude kako treba.....

zGyk55a.jpg

RWA Flavor za sada bolji od sofru

Kod mene sareno, Balaton i Sothis dobri Sobred uginuo sigurno 20% radjene su tri zastitite ali malo misevi malo susa malo bolest i nema ga,Basilio i Farineli kasnija setva odlicni ali treba dosta kise ovo ne vodi nikud, dzaba sva ulaganja i rad kada sada sjebe vreme.

Evo sta znaci smonica nasa tamo gde je imamo.

Isao veceras da obidjem neke blize parcele, ne deluje lose za sad.
Evo iz svake po jedna biljka cisto radi poredjenja, sa leva na desno: LG Alcantara, LG Apilco, KWS Basmati.

image.png

Ne znam koliko se vidi, ali samo Aplikov list je tackast, ova dva deluju ok.
Evo kako izgleda Alcantara izbliza, za sad najbolje gura:

image.png

U njoj nadjoh i jednog uljeza (isao je insekticid sa herbicidima), koja je ovo bubica:

image.png

Dobro joj doslo i ovo malo kiše, mnogo fali.....evo nas na pola meseca do sada 10-tak litara a prosek za maj kod nas 90+litara.
Evidentno setva iz ranijih rokova mnogo bolja i kod mene i komšija.......komšija,krajem oktobra setva full mašine,full agrotehnika ali džaba ostala 30+ cm i vec izbacuje klas.
Ne odustajem od rane cak i setve pre rokova s tim da korigujem ponešto u agrotehnici.
Balaton dosad najbolji, najzdraviji
Sobred dobar.
Solehio na peskuši drži se dosta dobro
Zvezdana lepo izgleda,iznenadne je za mene.
NS40S zaobilaznim u buduće

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh