milovan vrsac
Član
I ja sam uzeo Elatus za jednu prskalicu i za jednu Ascra pro i za jednu Delaro,a ostatak Osiris
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pošto su kod vas Elatus i Ascra?I ja sam uzeo Elatus za jednu prskalicu i za jednu Ascra pro i za jednu Delaro,a ostatak Osiris
Elatus oko 6000.00 a za Ascru nisam jos dobio cenuPošto su kod vas Elatus i Ascra?
1.5 litara ascre je preporuka isto kao i litra i pol elatus za zapadne zemlje tipa Njemacka itd gdje je jak pritisak septorie. Kod nas 1 litra sasvim dovoljna. I ne vjerujte pricama da elatus era u 0.8 dozi da radi kao litra ascre takve patke vamo pustaju syngentini predstavnici sto je malo zesca glupost. Uglavnom 1 litra sasvim dovoljno. Razlika litra prosara i litra ascre je vamo nekih 10 12 posto e sad ako idete dueettt itd pri jakom pritisku septiorie mozete se pozdravitiJako skupo, em duplo skuplje po litri em ide duplo više od Dueta i Eskrte plus. Duet i Eskorta plus idu 0,5-0,6 l/ha i koštaju 3,3 hilj/litar, a Elatus i Ascra od 6-7 hiljada i ide 0,5-1 L/ha( Elatus) i 1,5L/ha( Ascra).
Malo sam istraživao fungicide i to u Engleskoj,tamo je hlorotalonil standard i svi novi fungicidi se usporedjuju u odnosu na njega.Ja nisam ni od koga čuo za preporuku da se hlorotalonil radi u zaštiti psenice?!?!Duet je dosta staro sredstvo,bio je dobar ali ima mnogo boljih i efikasnijih.