Flutriafol , taj smo ove godine picili prvi sa herbicidom , najjeftiniji , prosle godine tko je koristio njega malo kasnije ,djabe krecio , postoji rezistetnost dosta bolesti na njega , ove godine i tko nije zastitio nije bilo nekih problema.Malo sam istraživao fungicide i to u Engleskoj,tamo je hlorotalonil standard i svi novi fungicidi se usporedjuju u odnosu na njega.Ja nisam ni od koga čuo za preporuku da se hlorotalonil radi u zaštiti psenice?!?!
Da mogu da nabavim radio bi zaštitu sa Benomilom starim dobrim fungicidom.Sve se to svodi na izmišljanje tople vode za skupe pare a ono sto je jeftino tipa hlorotalonil pa uskoro i mankozeb to treba zabraniti.Čak englezi preporučuju i folpet kao zamenu za hlorotalonil kao kontaktni fungicid.
Ja u cvetu radim isključivo (vec par godina unazad) sa tiofanat metilom 300-350 gr/Ha aktivne materije i verovatno ću dodati 1/2 doze flutriafola
Ovaj drugi tiofanat metil dobio zabranu prosle godine u EU i ove godine do jeseni ga se mora povuci u svim clanicama.