Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto i ja razmisljam, danas sam opet kroz razgovor sa nekima cuo da kao prvu zastitu nije ni trebalo raditi jer kao nije bilo uslova za razvoj bolesti... Pricam sta pricaju zastitari, a za zastitu klasa dovode u pitanje jer je zdrava psenica pa kao mozda nece trebati osim ako ne bude red kise red toplog... Onda kao raditi, moja ce procvetati i zavrsiti cvetanje dok prodju ove kise....
Smisao svih zastita je ocuvati sto vise zdravu lisnu masu a pre svega zastavicar i klas. Po meni tj kako ja radim zastita jedna kod pojave zastavicara da bi ga sacuvao i sto vise listova ispod njega a klas radim preventivno pod obavezno jer je fuzarijum veliki problem a kad ga vec primetis onda je kasno.

Slazem se... Posle nema popravke... Mozda je ipak bolje zazmuriti na jedno oko i zastititi nego grickati nokte do kantara...

Ja sam poslao slike moje Alcantare i Solehio coveku iz BASF-a i pitao sta da radim. Dobio odgovor da treba da radim zastitu sad pre kisa koje su u najavi. Bolje je pre nego posle kise. I na kraju sam danas i uradio. Inace video sam da ima dosta vasiju i leme. Od mene za ovu godinu je dosta sta sam joj sve uradio. Sad samo da bude vreme kako tereba i da sacekam kombajn. Mada do tada ima jos skoro 1,5 mesec.

IMG_20210517_111106.jpg

IMG_20210517_111113.jpg

Sobred, kraj nedelje ili ako ranije dozvoli vreme krećem u zastitu

Ja sad po kisi bio da vidim njivu pored puta,vidi se po koji cvet na uvratini. Valjda nece precvetati dok se prosusi.

Ja malopre bio isto njiva pored puta Avenue nije krenula da cveta,nisam video nigde cvet ali u narednim danima krenuce i za vikend ide zastita ako vreme dozvoli

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh