Rabadzija
Član
Videcemo,ne obećava mnogoNS 40 je uvek svetlije boje od svih ostalih pšenica
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Videcemo,ne obećava mnogoNS 40 je uvek svetlije boje od svih ostalih pšenica
Samo da se nadovežem na jučerašnji post......i ovaj komisija je bacao Ureu u januaru......eto malo informacija za razmišljanjeDobro joj doslo i ovo malo kiše, mnogo fali.....evo nas na pola meseca do sada 10-tak litara a prosek za maj kod nas 90+litara.
Evidentno setva iz ranijih rokova mnogo bolja i kod mene i komšija.......komšija,krajem oktobra setva full mašine,full agrotehnika ali džaba ostala 30+ cm i vec izbacuje klas.
Ne odustajem od rane cak i setve pre rokova s tim da korigujem ponešto u agrotehnici.
Balaton dosad najbolji, najzdraviji
Sobred dobar.
Solehio na peskuši drži se dosta dobro
Zvezdana lepo izgleda,iznenadne je za mene.
NS40S zaobilaznim u buduće
Ovo sam i ja primetio isto....plus na sve to kisa svaki dan cele nedelje...moze se desiti da procveta i zavrsi svoje a da su non stop kiseMalo me buni kad je najbolje raditi drugu zastitu jer na uvratinama se pojavljuju cvetici a nije jos sva parcela isklasala.
Ja spadam u te što vazda pametuju, a pritom nisam nikakav stručnjak za pšenicu, još uvek je olako shvatam, delom jer mi se odavno zgadila a sejem je isključivo samo zbog plodoreda , i kao takav koji je retko prska i vodi računa o njoj smatram da je ovo proleće idealno da se radi druga zaštita, baš zbog smene sunca i kiše u istom danu a da pritom temperature vazduha ostaju pristojne, što implicira idealne uslove za razvoj bolesti..Da li raditi uopste drugu zastitu... Ja se dvoumim... Od dosta ljudi cujem da nece... Dosta njih godinama ne rade nikakvu zastitu i imaju prinose kao i ovi sto prskaju... Ja sam radio pre 10 dana prvu zastitu, klas je izasao za par dana ce cvetati...
Negde nema potrebe za 3 tretmana, nije svuda isto.Drugi tretman je trebao biti urađen dosad, i onda treći u cvetu.
Isto i ja razmisljam, danas sam opet kroz razgovor sa nekima cuo da kao prvu zastitu nije ni trebalo raditi jer kao nije bilo uslova za razvoj bolesti... Pricam sta pricaju zastitari, a za zastitu klasa dovode u pitanje jer je zdrava psenica pa kao mozda nece trebati osim ako ne bude red kise red toplog... Onda kao raditi, moja ce procvetati i zavrsiti cvetanje dok prodju ove kise....Ja spadam u te što vazda pametuju, a pritom nisam nikakav stručnjak za pšenicu, još uvek je olako shvatam, delom jer mi se odavno zgadila a sejem je isključivo samo zbog plodoreda , i kao takav koji je retko prska i vodi računa o njoj smatram da je ovo proleće idealno da se radi druga zaštita, baš zbog smene sunca i kiše u istom danu a da pritom temperature vazduha ostaju pristojne, što implicira idealne uslove za razvoj bolesti..
Uzmi i to sa, rezervom, vodeći se mojom nestručnošću, samo kao jedno mišljenje...