kadliscepadne
Član
Bilo koja da je pumpa u pitanju, bas strogo pumpa gledano a ne i motor , obrati paznju na mogucnost nabavke delova za njih i cene istih jel nista nije vecno tipa membrane kod membranskih ili semeringa kod klipnih pumpi kao sto je hondina ili nekih novijih modela. Npr membranska uglavnom relativno jeftine membrane ventili itd (pricam o moravi mp25) remont za 50ak e ako nije bas totalno razdrndano , traje dosta dugo godinama ako se neprska jako visokim pritiscima primer su traktorske prskalice za ratarstvo 3-8 bara. Hondina VTP25 klipna je daleko robusnija i takodje radi ok, 25 bari bez problema ali je komplikovaniji sklop samim tim vise delova za otkazivanje, a cena seta semeringa je oko 30e ili jedan ventil je 700din a ima ih 6. Naravno nece otkazati svih 6 odjednom ali je odrzavanje skuplje. Klip ili klipnjaca ako se pohaba nemas za kupiti koliko ja znam i moses baciti je. Za ostale pumpe neznam kako stoje stvari i za kung fu varijante istih.
I veruj mi sa 20 bari neces prskati sa stapom skoro pa nikad, to je pritisak sa kojim komforno sa vecom diznom mozes oprati kola.
I veruj mi sa 20 bari neces prskati sa stapom skoro pa nikad, to je pritisak sa kojim komforno sa vecom diznom mozes oprati kola.