Odg: MOTORNA PRSKALICA /ATOMIZER
Pozdrav svima na forumu!
Ja sam pre par dana kupio Villager DM14 motornu prskalicu - atomizer i za sada je probao samo sa vodom , pa imam par nedoumica, a vrlo malo vremena da uradim zimsko prskanje kućnog voćnjaka!
Pošto je uputstvo dobijeno uz prskalicu veoma šturo, ostalo mi je nejasno par detalja:
1. Na vrhu cevi raspršivača, na mestu gde gumeno crevo sa hemikalijama ulazi u cev, otvor je bez poklopca (nema ga medju delovima) ? Da li to tako treba da bude ?
2.U uputsvu za pripremu (sklapanje) piše da filter (na dnu rezervoara) za zaprašivanje, treba zameniti sa filterom za tečnost. Samo nisu napisali koji je koji! Jedan ima neke rupe po sebi a drugi samo cevcice na koje idu creva!
(pretpostavljam da je ovaj perforirani sa rupama, za prašak?)
3. Da li postoji neko uputsvo kako podešavati ručice za gas i doziranje preparata kod prskanja? Meni je onih 4-5 litara vode za probu, izletelo čas posla?!?
Ima li ko iskustva kojim tempom (gas i doziranje ) prskati zimsko prskanje (crveno ulje je u pitanju - 40 litara)
4. Ćale nabavio vojničku gas-masku!

Sme li se to koristiti kao zaštita pri prskanju crvenim uljem?
Post je spojen: [time]1269270488[/time]
Posle tel. razgovora sa serviserom, koji mi je rekao da tu mora biti ventil za protok ( od 1 do4 ), otišao do prodavca koji mi je (posle tel.konsultacija sa gazdom) dao drugi, kompletan, vrh cevi, a da mu ja donesem sutra moj, falicni deo!
Takodje mi rekoše da je prskalica (filteri) podešena za tečno prskanje. Ona plastika sa rupama je za pršak.
Ostaju nedoumice, kako podesiti Gas+ručicu za doziranje+ventil za protok (ovaj na vrhu cevi) za prskanje voćaka do 3-4 m visine, crvenim uljem?
Ako neko ima iskustva, bio bi mi od velike pomoći!