Motorna prskalica / Atomizer

Uzimam, pa šta bude... Kažu samo da troši i ulje prilično pa ne dozvoliti da nestane jer onda ide remont pumpe...
Koje ulje? Ne znam da li ide neko dodatno za pumpu ali ne vidim što bi ga tršio. Vidim da mešavina ide ko i u moj duvač 25:1 tj. duplo više ulja nego u standardne.

Aha ti misliš na ovu od 100l. Ta ima četvorotaktni motor i sigurno manje ili više troši ulje

Još uvek nisam kupio motornu prskalicu (100l), sad se razmišljam i za ručni atomizer... Pre svega zbog toga što sa velikom prskalicom ništa ne mogu sam da uradim (zbog creva), a sa atomizerom mogu i sam (što neće biti retko).

E sad ledja pucaju još više (mora biti teži nego ele prskalica), a pritisak bi trebalo da je isti kao na toj velikoj motornoj prskalici. Pa me zanima ima li neka preporuka za ručni atomizer, kvalitet/cena/delovi, služio bi za maline i dunje...

Ja imam Solo ledjni atomizer i zadovoljan sam. Staje 11,5l vode i kad sipas gorivo i sopstvena tezina plus, sve zajedno 24kg. Nije strasno ako ti treba max 2-3 atomizera ali ako treba vise pucaju ledja. Zato sam kupio traktorski atomizer od 350l a ovaj koristim ponekad za manje potrebe.

@Sloba31 u malinama mi je svako prskanje 100l, a na jesen sadim oko 200 stabala dunje pa shodno tome tražim neko optimalno rešenje... A sa tim bi izgleda pucala kicma lepo...

@dusanboss imam već električni stocker 15l, al nema jacinu da probije "šumu"...

To sam i mislio. Ja nešto razmišljam o kupovini tog na baterije. Ima u Lidlu sad 6000 bez baterija. Verujem da je slabiji mlaz i uži od ovog motornog?
Sa druge strane imam duvača za lišće i trebalo bi samo da dokupim pumpu, rasipač i rezervoar za otrov. Od čega jedino pumpa baš i nije jeftina.

Sa druge strane šta će meni prskalica? Nemam voćnjak, to par drveta i nešto korova oko kuće mogu i sa ovim ručnim...

Ili možda ne mora pumpa. Da li ova prskalica ima pumpu ili negativan pritisak vuče tečnost iz rezervoara kada se digne ručica gore?

Poslednja izmena:
Da odgovorim sam sebi pošto sam pričao sa prodavcima... Ovaj dodatak kao mini atomizer se uključuje na prskalicu (gde se puni) i baca solidan mlaz, sasvim zadovoljavajuće za prskanje malina... Nije za veće voćke i ima ulaz samo za kineske prskalice, tj ne može na moj stocker. Cena dodatka je malo manja (3300din) od cene kompatibilnih mu prskalica (4400din), e sad dugovečnost je sigurno veliki znak pitanja, mada drugar reče da ima tu neku agm prskalicu već 5 godina i da mu vrši posao...

Nazad
Vrh