AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Momci šta znači ova žuta lampica. Upalila mi se u zadnjih 15 dana 2 puta, kad sam ugasio i upalio auto sve je bilo normalno. Danas više nereaguje, nom stop je upaljena i idu obrtaji do 3000 u svim brzinama.
Meni to stalno sija od kad sam ugradio plin.Kaze majstor mora tako zbog drugacijih izduvnih gasova

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
 
Jel ima neko iskustvo sa Golfom5 1.6 fsi 109 ili 116ks? Neki ovde kod mene konkretizuju stvar da su Volksvagen losi benzinci, zanam da je 1.4 los al on nije u razmatranju. Supruga ne voli dizele kao i ja 😁 a svidja joj se Golf5.
 
Tu je negde oko 20500,za vikend ide mali servis,mehanički perfektan,održavaju Svajcarci,ali mnogo sole pa pokazao i gore nije prosao tehnički.
 
Imam ponudu da zamijenim mog Golf 4 (2001. god, 2.0 85kW benz/pin) za Skoda Superb 1.9TDI 77kW 2006. godište uz doplatu od 3500KM (1800 Evra), prodavac mi računa Golfa isto toliko (3500KM/1800Evra). SVe 4 gume nove. Moram doplatiti registraciju nekih 250KM (130 Evra) jer je auto registrovano u FBiH. .Šta mislite, vrijedi li to uraditi?

Imam i drugu opciju, Skoda Octavia A5 2006. godište karavan sa 1.9TDI 77kW za gotovinu 6500KM (3333 Evra) sa registracijom do oktobra pa da Golfa ja probam prodati. Treba kupiti dvije gume.

Stvar je u tome što za mog Golfa inače teško da mogu dobiti nešto više od 3500KM(1800E) na tržištu, nisu više ni Golfovi na cijeni, stigle ih godine.

Kod Superba mi se ne svidja što se zadnja sjedišta ne mogu oboriti a mnogo je udobniji za putnike. Octavia je praktičnija jer em je karavam em se sjedišta obaraju ali je mnogo neudobnija od Superba, posebno su zadnja sjedišta manja i kraća. Octavia je jeftinija za održavanje jer ima jednostavniji trap, Superb ima isti trap kao Audi A4, A6 i Passat 5. Motori su identični.

Godište je isto, stanje je isto, bez ulaganja su oba auta.
 
Škoda Oktavija karavan je super auto. Ima gepek ravan dubok, mozes fosnu gurnuti u nju.A limuzina superb je lepsi auto, a i skuplji za odrzavanje. Sad od volje ti sta ti vise paše to uzmi.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
 
Tražim zaštitnu plastiku koja ide iza zubčasrog kaiša, caddy 1.4 mpi motor 2001 god. Ne proizvodi se više nova. Takav motor ima i vw polo, lupo, seat ibica i škode neke. Dejan Šabac nema, Sladič Futog, Dejan Temerin nema. Ako znate kod koga bi mogao pronaći?
 
Meni to stalno sija od kad sam ugradio plin.Kaze majstor mora tako zbog drugacijih izduvnih gasova

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Isto se dešava i nama od kako smo pre devet godina ugradili plin u Hondi HRV. Ponekad se ugasi ali u 90% vremena sija i nikakvih problema nemamo (od ugradje prešli 120.000 km). Po preporuci majstora par puta godišnje vozimo ture od 30 ili više km. samo na benzin i to sa većim obrtajima, a sve to da bi se sistem za ubrizgavanje pročistio.
 
Nazad
Vrh