Za motoriste, Koji motocikl vozite?

Sto Beneli vibriraaaa.. Uh. A lepuskast ovako na oko...
Kao Apolo, lep, a trese se kao motokultivator...
Zbog toga mi se ne svidjaju kinezi, nije brate ugodna voznja.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Није у питању то што су Кинези, већ што су им уграђени мотори какви јесу. И у кинеском буџетном сегменту постоји море мотоцикала са јефтиним препотопским клоновима ЦГ и ЦБ мотора, али са балансним вратилима. Сви они су веома "мирни". Има и самосталних кинеских конструкција и без балансног вратила, који не вибрирају ништа више од сличних јапанских конструкција.

Онај "Лонћинов" мотор у "Аполу" је нешто што ни они сами не знају што су га направили - нит' је агилан, нит' снажан, нит' има неки обртни моменат. Е једино што човека тера да се више дружи са својим мотоциклом - вазда му нешто поправљаш и сређујеш.

Jedino sto trosi kao upaljac.
Lanac sam morao da menjam, bio los, negde sam procitao da je isti takav na hajabusi i opet uspeo da se istegari
530 a na bratovom Klr 520
Uzeo sam neki najsocijalniji, 50e
Srafovi ne daj Boze, pise na njima 8.8 ali nije videlo ni ove nase 5.6...

Са испод два'ес коња из фртаљ литре и не сме да троши много. А ланац је "Аполу" заиста био 530-ка, иако би му итекако пасовао и два броја мањи, 428-ца.

Nosio sam lancanike kod lokalnog strugara da ih skine pa da namestim 520 al' kaze tvrd materijal kao...
Ja se iznenadio

450+ кубика. И да је цвт или аутоматик. Давно сам пробао сузуки квад са мењачем па то је свако мало на задње точкове.

Ovi su 500 kubika i 32 ks sa time da su kinezi, Polaris, Can am sa isto kubikazom je ipak zesca kategorija, tako i cijena. Uglavnom sasvim dovoljno za sve sto nama treba, pogotovo za nas ne toliko iskusne.

Нема више толико разлике што се тиче снаге. Имам у комшилуку неколико атв-а цф мото. Иду као невреме.

Ima tema oquadovima.

Danas smo ga malo palili da ne zariba.
039d5f775783fc25ee4e97b44c78aa06.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ово сада први пут видим, ја сам мислио да је електроник 90 био и највећа кубикажа. Штета што нису заживели ови 175 то би било интересантно имати.

Bilo je problema sa ramom pa navodno zbog toga nisu usli u serijsku proizvodnju...mada mi to malo nelogicno obrazlozenje... ako su uspeli razviti agregat zasto ne bih moglu i bolju konstrukciju rama, ili prekopirati tudju

А ја сам чуо да им је проблем био мотор - у једном моменту просто закује.

Само није ми јасно како се нису још '70-их или '80-их упустили у неко безочно клонирање реномираних марки - имали су потпуни монопол на домаћем тржишту, да могу да лупају цене какве им се прохте ('89-те је мој АТХ коштао колико "Пеглица" без пореза, а недуго потом сам у београдском "Прогресу" видео да је цена АПН-а приближна цени ИЖ "Планете" 5). "Томос" је имао лак доступ свим моделима на европском тржишту (оду до Италије и покупују шта им треба, баш као и што су куповали којекакве компоненте за моторине које су иначке производили) и могли су да клонирају неки агрегат и да га спакују у нормалан рам и да нам их напродају колико год да су их направили.

Сећам се да су '89 потписали неки уговор са 'талијанском "Кађивом", чак им је на штанду на стази на Гробнику долазио и сликао се на СТХ-у "Кађивин" ГП возач Ренди Мамола, ал' од наде да ће се појавити неки "Томос" 125 по "Кађивином" рецепту - добили смо буџу.

Nije se 80/90-tih godina baš lako moglo na sastanku uprave firme pomenuti da bi bila 'dobra ideja' prosto iskopirati nešto. A pogotovo ući u realizaciju takvih akcija. Uzmi samo da tada na sajmu izložiš kopiju nečega renomiranog-to bi se pročulo nadaleko..
To kopiranje je i na dalekom istoku bilo nemoralno u ta vremena.

Мислиш да нису имали потенцијал да буду "инспирисани" којекаквим моделима агрегата и да изнедре некакав "свој" агрегат са "мејнстрим" решењима тог времена, да направе неку 2Т 125-цу са ламеларним усисом, ваздушним хлађењем, стандардних пет брзина - речју: просек класе?

Nazad
Vrh