Zaštita računara

Deda Lala je napisao(la):
Šta je momci,nešto ste se učutali?

Deda Lalo deder ti nama malo objasni IP adresu i egzoticne mogucnosti s njom :haha:

Da li neko koristi neki program za zakljucavanje kompa koji radi na principu kada se upali komp odmah se pojavi taj program i bez sifre nista! :sta:

U svakom biosu imaš mogućnost postavljanja šifre. Mnogo pouzdanije od bilo kakvog programa. Samo nemoj da zaboraviš šifru onda moraš da flešuješ bios.

Ali kad stavim sifru onda mi pri paljenju podeli ekran da 2 dela i mozes da kliknes da se ulogujes bez sifre, moze neka pomoc :sta:

Ostavi bios ubac isifru za windows i miran si. napravi svoj nalog u windowsu ubaci sifru i bez brige dokle kog mislis d aniko ne moze da je provali.

Jeste.Mozes elegantnije da to resis (flesujes bios) imas u knjizi od ploce clear cmos,to ti je ustvari flesovanje biosa...ali moras posle da podesavas rucno bios da bi ti komp. optimalno radio.

Isti djavo, danas skoro sve ploče imaju dupli bios pa radiš resetovanje iz bekapa.
Smedić kako misliš podeli na dva dela, ima više korisnika? Za svaki nalog moraš da postaviš šifru, pretpostavljam da imaš jedan administratorski nalog i jedan user nalog i za svaki treba postaviti šifru.
Postavljanje šifre u biosu nije komplikovano ali ako nisi nikada otvarao bios možda je bolje da i ne počinješ.

Videcu da li imam dva naloga.
Znam nesto malo da radim u biosu, probacu pa sta bude ::namigivanje::

ja koristim AVG Free 9.0.872 i za sada sam zadovoljan sa njim, imam stalnu wi-fi konekciju tako da mu je omogućeno svakodnevno osvežavanje, poručio sam ipTV i ADSL telekoma Srbije, pre 30 dana sam dobio poruku da dođem u najbližu poslovnicu da potpišem ugovor, ali kada sam otišao rekli su mi da moja oprema još uvek nije stigla, mesec dana je već čekam, lopovi i monopolisti ::lose:: :zli:

Najbolja zaštita računara od virusa je upotreba legalnog besplatnog softvera, a to je "LINUX" Taj OS je besplatan, zauzima malo resursa na PC i ne napada ga niti jedan virus, a bolje i stabilnije radi od bilo koje verzije Windovsa.
www.ubuntu-rs.org

Bravo Okrim to je prava stvar, nikako da se odvažim da bar jedan komp u kući nahranim Linuxom to je prava stvar.

Jeli neko probao Solaris:haha:?

šta kažete na predizborno obećenje Demokratske stranke da IT oprema neće poskupeti, već pojeftiniti... :haha: koliko sam sinoć pročitao na sajtovima i čuo jutros na vestima, računari će u proseku biti skuplji za oko 10 000 RSD.....

Bravo Mirko :D uBuntu linux je oslican. Ja sam ga koristio na faksu u drugoj godini na jednom predmetu. Jako pouzdan. Minimalan broj otkaza. Savetujem svima koji imaju vremena da instaliraju ovu (ustvari bilo koju) verziju linuxa. Svidece vam se garantovano. :cool:

@matke.
Ranuari ce biti skuplji za razliku u PDV-u. PDV na racunare sa 8% ide na 18%. Tako da racunar koji je kostao 50k dinara, nova cena ce biti 50k/1.08*1.18=54629 din.

@ dzionik

Nemoraš ceo komp da prebacuješ na Linux. Ceo Linux OS možeš instalisati paralelno sa Windovsom i da ti rade paralelno oba sistema. Stvar je u tome da imaš oko 30 Gb slobodnog prostora (može i manje) na HD i da dodeliš posebnu particiju Linuxu. Ti sam biraš koji će ti OS biti primaran.

@ bojcetic

Koristio sam Fedoru koji mi se nije toliko sviđao i obimniji je za instalaciju, a sada koristim Ubuntu i to najnoviju verziju, a smatram da je prethodna verzija tog OS najbolja. Lako se instališe, bez greške prepoznaje hardver, a zauzima samo 699 Mb, što je skoro za nepoverovati,, a svaki nastali problem se rešava u kratkom roku na Ubuntu forumu išto je najvažnbije, sistem je stabilan, potpuno legalan i besplatan.

Nazad
Vrh