Zaštita računara

Deda Lala je napisao(la):
Svaki AV ima više celina.Glavna je konzola u kojoj se i nalaze bezbednosne kapije koje se krekovanjem bukvalno razvaljuju i tu pomoći nema.Ostale celine su baze podataka o zlim kodovima i mali programski softveri za neutralizaciju i uništavanje zlih kodova.Uprošteno to ti je to.

Šta će ko da koristi kao AV baš me briga.

Što bude više onih koji ne koriste licencne AV biće bolje za nas koji profesionalno radimo poslove računarskog servisa i oporavka računara napadnuim zlim kodovima.
Pošto je tema:AV zaštita računara izneo sam samo svoja stručna zapažanja i statistiku.
Pozdrav,Deda Lala!
Deda lala dali znas da krekujes i dali znas sta znaci krekovanje?

1976 sam diplomirao Elektronski tehnikum u Roterdamu na otseku za elektroniku računarskih sistema.U to vreme se u ovoj našoj jadnoj Srbiji pričalo kako ima neki elektronski mozak koji može sam da računa i još trista čuda da radi.Puj puj daleko bilo od nas!
Time što pitaš se ne bavim niti ću da se bavim,ali ako nekom crkne MB u kompjuteru to u firmi u kojoj radi može da se popravi uz garanciju i fiskalni račun.
I još nešto,imam sertifikat EK EU u baštovanstvu i baštovanskom savetrovanju sve sa onim malim plavim pravougaonikom sa 12 žutih zvezdica.Za sada samo nas 12 ali daće Stvoritelj da nas bude još,valjda.

1976 sam diplomirao Elektronski tehnikum u Roterdamu na otseku za elektroniku računarskih sistema.U to vreme se u ovoj našoj jadnoj Srbiji pričalo kako ima neki elektronski mozak koji može sam da računa i još trista čuda da radi.Puj puj daleko bilo od nas!
Time što pitaš se ne bavim niti ću da se bavim,ali ako nekom crkne MB u kompjuteru to u firmi u kojoj radi može da se popravi uz garanciju i fiskalni račun.
I još nešto,imam sertifikat EK EU u baštovanstvu i baštovanskom savetrovanju sve sa onim malim plavim pravougaonikom sa 12 žutih zvezdica.Za sada samo nas 12 ali daće Stvoritelj da nas bude još,valjda.
Pojasni malo ovaj deo... meni je nedavno crkla MB(motherboard-matična ploča)

koja je svrha krekovanja programa koji ispravnost kljuca proverava na netu a ne u sebi?

@ilija90:
Malo poduže za odjašnjavanje,pa pitaj nekog u Bečkereku .Sigurno ima nekog ko se bavi ili radi sa aplikacijama a ima vremena pa neka ti objasni,ili još bolje ,upiši matematiku ili fon pa ćeš tamo iz prve ruke saznati mnogo o aplikacijama,kako se prave,ispravljaju ili prepravljaju,a to je ono što ti hoćeš da saznaš.

"mityoo:
Sve što bilo kako radi ima uvek šanse i da stane odn. da se pokvari.Tako je i sa MB u kompjuterima.Ako se zna kako nešto radi kada se pokvari onda uz pomoć dijagnostičkih pomagala može i da se locira neispravna ,ili neispravne komponente.
Zamena komponenti nije ni malo jednostavno pogotovo ako se radi o severnim i južnim mostovima ,podnožjima koja nose procesore.Za to je nužno posedovati odgovarajuće uređaje i komplikovanu opremu,a nadasve veliko iskustvo.
Naravno podrazumeva se da imate i nove odgovarajuće komponente za zamenu.A da,podrazumeva se da se intervencija i isplati tj.da nije popravka skuplja od nove komponente.

U prevodu odes u firmu koja prodaje kompjutere , kupis novu maticnu , dobijes racun , garanciju i ......... jesam li dobro pretpostavio :sta: :sta: :sta: I jedno pitanje za koliko mogu da prodam svoj procesor i plocu iz 2002 . godine intel p4 (ne celeron) i ploca sa i845e cipsetom.

senator je napisao(la):
ilija90 je napisao(la):
koja je svrha krekovanja programa koji ispravnost kljuca proverava na netu a ne u sebi?

Da radi dok ga ne provale, a onda opet u krug... :cao:
nisam mislio bukvalno koja je svrha znam sta je i kako se radi! nego ,
kada krekujes program obicno trazis mesto na kome on proverava ispravnost kljuca koji je korisnika uneo i trazis nacin na koji on proverava ispravnost kljuca odnosno npr: na neku vrednos doda jos neku pa onda uporedi sa unetim kljucem ali sta mozes da uradis kada program proverava ispravnost kljuca putem interneta! kako takav program moze da se krekuje to jest da mu se provale seriski brojevi :sta:

@Ilija ,da li je to problem sa Massey ferguson epsilon.Skinuo sam program i ima licencni ključ,ali neće da pokaže slike,navodno je istekla licenca.

@ilija90: Iskljucis internet pa aktiviras program. Sem toga, program ne proverava kljuc odmah na instalaciji, nego kasnije kroz update-ove kada izvestan broj kljuceva dospe na crnu listu.

Pisanje poštovanog Deda Lale ulepšalo mi je ovaj snežni, mestimično ledeni, dan !!!
Svaka čast stručni Deko, što ne kriješ znanje od potrebitih milih Bližnjih :D !!!

Nemam nameru da polemišem sa bilo kim,a pogotovo sa članovima poljoforuma.
Svako ima prava da radi po svojoj želji i savesti,i potrebama.Ne volim ni ja što moram da plaćam MS-u niti KAV-u
ali moje iskustvo kaže da je puna licenca za AV jedina prava.Iskustva sa upotrebom raznih AV programa su polemična ,i ne želim nikom od vas da se sretne sa nekim od ozbiljnih zlih kodova pa da vam ostane od kompa samo limarija.Tačka.
KAV u Srbiji zastupa SINGI ,košta sa popustom u prvoj godini 2600 din,a posle imate popust i u drugim godinama plaća se po 1300 din. Ovo 2600 je zato što se u prvi put u paketu plaća i konzola,a posle se ona ne kupuje.
MB može da se popravi i da radi dugo za relativno male pare,što bi kupovali ,uvek kada se pokvari, novu.
Mi ne prodajemo stare stvari već servisiramo.
Ako vas interesuje adresa je: www.f-com.co.rs
@Bibliotekar
Prijatelju ,hvalati na lepim rečima,i samo da prođe ovo loše vreme,da oproleći, pa da se i vidimo.Pozdrav tebi i tvojoj lepšoj i boljoj polovini, Deda Lala.

deda lala

imam jedno pitanje za tebe dali radite flesovanje bios cipova to jest imam 2 ploce na kojima mi je otisao bios prilikom flesovanja pa me zanima dali imate programator i koliko to kosta?

a sto se tice krekovanja nije ovo mesto za takve teme sve u svemu moramo da placamo!!! :ppozdrav:

Flešovanje BIOS-a je standardna procedura koja se sprovodi s vremena na vreme da bi MB mogla da u radu odgovori na nove zahteve koji pred nju postavljhaju novi softveri.Za to se koriste programatori višeg reda kvaliteta
i složenosti.Naravno,u toj operaciji do izražaja dolazi i iskustvo koje se stiče višegodišnjim radom,Naravno znanje se
podrazumeva.

Sinko,ne odvraćam tebe i ostale od ovog posla već samo hoću da kažem: SPOJ ZNANJA(TEORIJA) I VEŠTINE DAJE REZULTATE i da treba uložiti mnogo truda i vremena da se postane dobar stručnjak u poslu.Samo se tako uspeva.

Ako niste sigurni moja preporuka je :dajte onima koji to umeju i mogu da ne pogrešite, jer se greške plaćaju novcem.

Post je spojen: [time]1268427466[/time]
Poseti naš sajt ima tamo i naša adresa i telefoni .Možeš i da nam požalješ ASK-om ili nekom brzom poštom neispravnu MB da je pregledamo i popravimo ili šta već hoćeš da uradimo,može i flešovanje BIOS/a.Vraćamo pouzećem.

...ne želim nikom od vas da se sretne sa nekim od ozbiljnih zlih kodova pa da vam ostane od kompa samo limarija...
Studiram ETF (Elektrotehnicki fakultet) u Beogradu. Treca sam godina smera za Racunarstvo i informatiku. Do sada sam polozio 10tak usko strucnih ispita(4 ispita o hardveru). Ovo sto sam citirao zvuci kao jako dobar marketing, zar ne? :D
Imam nod 32 antivirus kojeg koristim samo prilikom ubacivanja USB flasa. U ostali situacijama je ugasen.

Nazad
Vrh