Zaštita računara

Odg: Zaštita računara (voljenog PC-a) od Internet nametnika

Cene u lokalnom kafiću:
kafa = 70 din.
nutritivno inferioran voćni sokić = 80 din.
preglasna muzika je besplatna
alkohol upitnog kvaliteta = od 1-2 eura za čašicu od 0,3 dl

Suma sumarum, kupljeni profesionalni anti-virus program košta oko 1 eura dnevno.

Odg: zastita racunara

Iskren da budem, po mom misljenju, Kaspersky Internet Security 2010, ubedljivo je najbolji antivirus program, pogotovo ako se kombinuje sa Malware byte's Anti Malware programom. Ja trenutno imam nod 32 4.xxx koji je takodje dobar, ali nema integrisan firewall i ume da uspori internet konekciju, ali zato n- puta manje opterecuje racunar u odnosu na KIS, a kljuceva ima na svakom cosku. I opet cu napomenuti da antivirus programi nisu vredni para za godisnju licencu. Dokle god postoje kineski crack-eri i dokle god niko ne dira njihove servere, davati pare za licencu za AV program, cisto je bacanje para.
Sto se browser-a tice, IE odavno vec ne koristm, Firefox na windows-u 7 zamrzava, koci u radu i opterecuje komp kao neka zahtevnija igrica. Jedno vreme koristio sam Operu, a sada sam presao na Chrome koje ne radi brze od Firefox-a, ali je daleko stabilniji.
Post je spojen: [time]1265447053[/time]

za Chrome :D koristim ga 1,5 god. i veoma sam zadovoljan. e sad negde procitah da je gugl uspostavio saradnju sa kompanijom/cia/ zbog zastite podataka/kinezi/ pa videcemo za dalje

Koristio dugi niz godina češki AVG, i nisam siguran kog razloga prešao na freware verziju Avast-a i zadovoljan, doduše, "prikoči" prilično PC (80% CPU, 70% RAM) kada radi on-line automatski up-date, sa zvučnom porukom na kraju: "Virus data base has been updated". Javlja redovno zvučno, ako se primeti nešto sumnjivo. Godinu dana si miran, pa ponovo se zatraži "code key", šalju automatski na e-mail.

Do sada, da kucnem, nije ništa prošlo!

http://www.avast.com/
:ppozdrav:

Ja imam Kaspersky Internet Security 7.0 legalan koji se plaća godišnje 1600 din . I mogu da posetim svaku stranicu na nettu. Da instaliram razne igre ( naravno ako Kaspersky dozvoli ). Za mesec dana skinem oko 300 GB filmova i igre sa varez sajtova i nemam problema :D

Од нашег сталног дописника
Вашингтон, 5. фебруара – Гугл, највећа интернет компанија, затражио је помоћ државе, њене највеће службе за електронску шпијунажу, како би ојачао своју одбрану од хакерских напада који угрожавају његове системе. Ово савезништво је, како преносе овдашњи медији, успостављено непосредно пошто је недавно објављено да су хакери, иза којих наводно стоји кинеска држава, провалили у компјутере Гугла, после чега је америчка корпорација запретила да ће своје операције у Кини обуставити, ако и даље буде морала да се повинује директиви Пекинга да цензурише садржаје својих сервиса.

33_nasa-google.jpg

Ово је у исто време и нови доказ да се заоштрава нови хладни рат – онај у сајбер простору. Пентагон је ............ nastavak na linku:
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Gugl-zatrazio-pomoc-sluzbe.sr.html

Ja koristim CYBER DEFENDER super je,alarmira mi kad sam na rizičnoj stranici i sam se uključi da očisti SPAY I VIRUSE a prije sam imao NOD32,a prvi antivirus mi je PANDA ANTIVIRUS. :cao:

imam pitanje za vas koi se kako vidim baš razumete u komp a ne kao ja jasam vam za komp ko krava za latinski :haha: :haha: imam sledeći problam imam nod nod 32 i do sada se često abdejtovo ali sad kada upalim komp on mi traži neku IP adresu i neki kod a inače on dobro radi inače ovaj tip što mi je ubacio nod kaže da je to on skinuo nod sa interneta i da su likovi iz noda provalili ka se on krade pa su stavili neke zaštite da se nebi moglo abdejtovati to je za mene sve špansko selo pa vas molim za pomoć

@pidikanac
Verovatno da je to objašnjenje koje ti je dao serviser tačno, tako da ti ja predlažem da promeniš antivirusni program, odnosno da ti instaliraju freeware verziju programa Avast!
Imaš moj post od juče sa linkom (malo niže) gde se može skinuti Avast, ali teško da ćeš se sam snaći, pa opet zovi nekoga ko se razume.
Inače Avast je potpuno besplatan, dobije se licenca za godinu dana, apdejtuje se automatski, itd.

S obzirom da su administratori eksplicitno zabranili linkovanje prema drugim internet adresama koje bi mogle da sadrze nelegalne softverske alate, ako nekome trebaju validni kljucevi za nod32, neka mi posalje pp. Od besplatnih antivirus softvera, avira i avast jedini imaju tzv. free edition, ostali su samo mesec dana u trial modu. Pozdrav! :ppozdrav:

Panda Internet Security 2010 je najbolji avp i firewall .E sad da ne ispadne da kucam bezveze licno sam isprobao i uverio se .Svi protovi zatvoreni , virus odmah brise cim ga detektuje , po meni najbolji.A probao sam ja i agv (kocio mi kompjuter kao blesav), kasperski, avast, aviru , bit defender, sve isprobao i panda se najbolje pokazao kod mene.

Probao sam ga na windosu xp i windowsu 7

NOD32 upravo propustio virus, sistem prso, prelazim na kaspersky.

Bibliotekar je napisao(la):
Cene u lokalnom kafiću:
kafa = 70 din.
nutritivno inferioran voćni sokić = 80 din.
preglasna muzika je besplatna
alkohol upitnog kvaliteta = od 1-2 eura za čašicu od 0,3 dl

Suma sumarum, kupljeni profesionalni anti-virus program košta oko 1 eura dnevno.

Citiram svoje reči. :D

(OVO nije reklama !!!)

Proučite sajt firme Sophos (imaju predstavnika u Novom Sadu).
Sophos anti virus program od presudne je važnosti za uspešno funkcionisanje malog, srednje velikog (srednje malog :sta:) i veeeliiikooogg privatnog (a i državnog) preduzeća.

Mislim da je poželjno (a i pošteno), kada neko ima tri ili četiri PC-a, da kupi anti virus program Sophosa.

Ja imam Microsoft Security antivirus i po meni radi dosta dobro + sto je totalno besplatan i radi update svaki dan! :cao:

Koristim ovu kombinaciju već dosta godina:
Zone alarm
AVG
Spybot
i eventualno Adaware za povremeno skeniranje
sve džaba i legalno.

Ubuntu Linux dzabe je i Operativni sistem , dzabe firewollovi, dzabe office , dzabe plejeri , dzabe sve a nisu potrebni drajveri da bi radio sav hardver ,a i nema malwarea koliko ima za windows

Nazad
Vrh