Zaštita računara

Odg: zastita racunara

Avast 5(free) + Spyware Terminator + Spybot

Sumadinac-Gruzanin je napisao(la):
Ubuntu Linux dzabe je i Operativni sistem , dzabe firewollovi, dzabe office , dzabe plejeri , dzabe sve a nisu potrebni drajveri da bi radio sav hardver ,a i nema malwarea koliko ima za windows

Sve je to lepo i krasno, ali....

Svojevremeno je Bil Gejts rekao za Kineze: "Dokle god budu krali softver, želimo da to bude naš, jer će u dogledno vreme postati neka vrsta zavisnika, a mi ćemo ...............".
Znači, navikli smo se i postali zavisnici od Windows-a i ostalog teško je prihvatiti nešto drugo!

:ppozdrav:

Ubuntu Linux dzabe je i Operativni sistem , dzabe firewollovi, dzabe office , dzabe plejeri , dzabe sve a nisu potrebni drajveri da bi radio sav hardver ,a i nema malwarea koliko ima za windows
:zli: na kom jeziku je ovo :zli:

Jesi cuo za srpsko engleski sa kineskim naglaskom ? E sad ide prevod : Ubuntu (Linux distro).Ima besplatne firewall programe , sam linux je besplatni operativni sistem,Open office je besplatni ofis paket,Svi potrebni plejeri za slusanje muzike, gledanje filmova , nema virusa, trojanaca, crva , bek dor programa (malware). Ako ima jos nesto nejasno objasnicu.I jos ovo, svi programi se dodaju kao apdejt ubuntua ,nema instaliranja programa , ima ali nisu to programi koji se koriste u svakodnevnom radu .
Post je spojen: [time]1265828310[/time]

Ja imao Ubuntu u kombianciji s win zbog CAD, Matlaba i sl. programa, a linux isključivo internet, muzika, i ostalo... Prava stvar, sve free, izabereš program s popisa on ga skine i instalira..

Džabe office imaš i za win, isti kao i za lin, OpenOffice..

linux ---> bez antivirusa
win xp ----> kaspersky ili nod 32 kao zamena kad nemam kljuc za kaspersky.

jos uvek trazim ilegalne kljuceve po netu... ali za svaku slucaj imam i linux ubuntu 8.04

Ranko Cuvrk je napisao(la):
Neznam da li je ovo pravo mjesto za ovo potanje.

* Kako postaviti video klip na youtube ili poljoinfo ?

Unapred hvala.
moras prvo da napravis nalog na youtube kao sto si i ovde morao!

zna li neko kako se rešiti virusa " micka.exe. " :sta:

ili :udri: tražio sam sve i svašta al sve je džaba , mislim ništa neradi

SKini pandu insternet security 2010 ako ga ne ocisti a ti lepo jedan klik na taj exe pa shift+delete i resices se toga zauvek i trenutno e sad ako posle brisanja ne bude nista radilo ne gine ti reinstalacija

obrisati ga nemogu nikako nema šanse , jedino ga avast blokira stalno , malo sam tražio po internetu šta raditi i ima jedan komentar za neznam tačno koji program za zaštitu i lik je pričao sa tom firmom i sad taj njihov program nemože da obriše micka.exe. al stručnjak iz te firme bi to odradio za neke pare :haha:

Pokusaj sa NOD 32 da ga obrises ako ne uspe lepo reinstaliraj sistem i gotovo

Probaj ovako pokreni Command Prompt (start>All Programs> Acessories>CommandPrompt) pa kucaj komandu del micka.exe ili skini revo uninstaller pa uninstal pa advanced pa deinstaliraj pa scan pa stikliraj sve kvadratice koje ti ponudi da ocistis i registry i foldere u kojima ima tog fajla

Evo Vam malo statistike:
-Od nekoliko hiljada servisnih naloga za intervencije zbog virusa KAV se pokazao kao vrlo pouzdan,samo u 2 slučaja
nije dao poz. rezultat(jednom ga je sam vlasnik isključio,a drugi put vlasnik nije znao English pa je skipovao i navukao virus)
-U svim ostalim slučajevima besplatni i krekovani AV su podbacili.Najgore je to što su zli kodovi često dovodili do
uništenja podataka pa i do kvarova na hardveru.
Podaci su iz firme F-com d.o.o iz Beograda koja servisira MB za laptop i desktop računare,menja čipset i daje uz
garanciju i fiskalni računi postoji 12 godina.
U toj porodičnoj firmi sam tata.
DA bi se izbegle eventualne opasnosti nije loše koristiti Taranin metod:Ne ići tamo gde može biti opasno i štetno.
Inače KAV košta 3200 godišnje ali uz penzoini ček indeks,ili đačku knjižicu 2600 ali sledeće godine o drugihgodina samo 1300 din.A to je manje od rakije dnevno,a još manje od odlaska u servis dva puta godišnje najmanje.

Kolika je cena za godisnju licencu za KIS 2010? Ja trenutno koristim krekovanu verziju i spasao mi je racunar u par navrata kada je NOD32 zakazao. Iako sam protivnik placanja AV programa, licno mislim da je jedino Kaspersky Internet Security vredan ulozenih para.

Deda Lala je napisao(la):
-U svim ostalim slučajevima besplatni i krekovani AV su podbacili.

Zasto smatrate da su krekovani AV programi propustali viruse kada server za update vidi krekovan program kao legalan? U tome je i sustina krekovanja, zar ne? Ili ima nesto sto mi neupuceni ne znamo...? ::namigivanje::

Ovako.
Kada se krekuje neki AV moraju da se razbiju bezbednosne kapije,koje predstavljaju sito i branu za zle kodove,a to znači da imaš pocepano sito i kad seješ nešto prolazi i krupnež,samo je u ovom slučaju to VIRUS.A kada navučeš neki opakiji onda miže da ti pored OS-a i podataka ,strada i hardver.To znači ,pored sekiracije imate i materijalni gubitak,pa sad računajte šta je jeftinije.
ZA svaki legalan AV imate besplatnu verziju pune zaštite od 30 dana da vidite kako dotični radi i da li vam odgovara.
Ako koristite krekovani AV znajte da nemate ni pola zaštite koja bi bila da je legalan(čitaj p l a ć e n),a to znači
i manje zaštite.Šta mislite da vas oni koji nadgledaju AV servere nisu videli i da nisu zabeležili vaše adrese?Nije njima cilj da vi ne koristite njihov proizvod ,već da budete svesni da je samo puna zaštita prava zaštita., i da to naravno
i platite.Lično,ni ja ne volim da plaćam tolike novce.
Ne prodajem ni jedan AV,niti ni na koji način posredujem u prodaji AV-a.

Znaci u tom grmu lezi zec! Vidim ja na sajtu Kasperskog kada pokusam da pregledam virus bazu podataka on mi prijavljuje nelegalan kljuc, ali ga ne blokira u narednih 10 dana. A sto se cene tice, videh da znate za KAV, pa sam pomislio da znate i za KIS. Hvala Vam na pojasnjenju! :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1267702773[/time]
Imam jos jedno pitanje: Ako se za otkljucavanje AV programa ne koristi klasicni crack ili patch, nego se koriste razni trial resetor-i ili cak i kljuc koji se moze skinuti sa raznih sajtova kako za kaspersky tako i za NOD32 (koji najcesce imaju domen .cn, ziveli Kinezi!!!), da li se u ovom drugom slucaju kida bezbedonosna mreza, s obzirom da je otkljucavanje izvrseno relativno normalnim putem, bez nasilnog crack- ovanja? Poredjenje se svodi na to kao da obijate neciju gajbu pajserom i kalauzom. U prvom slucaju, vrata se vise ne mogu zatvoriti, dok u drugom nisu cak ni primetni tragovi provale. Hvala!

Svaki AV ima više celina.Glavna je konzola u kojoj se i nalaze bezbednosne kapije koje se krekovanjem bukvalno razvaljuju i tu pomoći nema.Ostale celine su baze podataka o zlim kodovima i mali programski softveri za neutralizaciju i uništavanje zlih kodova.Uprošteno to ti je to.

Šta će ko da koristi kao AV baš me briga.

Što bude više onih koji ne koriste licencne AV biće bolje za nas koji profesionalno radimo poslove računarskog servisa i oporavka računara napadnuim zlim kodovima.
Pošto je tema:AV zaštita računara izneo sam samo svoja stručna zapažanja i statistiku.
Pozdrav,Deda Lala!

Nazad
Vrh