YTO

  • Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Како то испада: они коцкасти ваљали, па од када су почели са јајастима, до 2010. (или већ које године) баш и нису неки, а после тога, поново ОК?
 
Sinisa,moj yto je bio 2008godiste pretpostavljam da je tvoj noviji i da su dosta nedostataka resili.
Krstaci nisu imali opciju za podmazivanje,nema ni rus ali ne znam da li je neko menjao na ravnom mostu.
Za kvacilo si sve dobro rekao,posle sam stavio "LUK" kvacilo koje je kostalo 900e ali je bilo mekano kao na autu.
Alternator sam morao da menjam,jer stari se bukvalno raspao,a najveci problem je bio sto se pregrejavao kad se upale radna svetla.
Ventilator je fabricki bio cini mi se sa 6 peraja i kad je leto hteo je da se greje i onda mi je Boza preporucio od 10 peraja kad se pojavio na novim modelima.
Jeste damper je menjan na 4000sati
Naš je 2010 a kupljen je 2011-te.
Krstaci su sigurno imali čepove, ni ja ih nisam odmah našao, ali se nisu videli jer kao što sam pisao baš, baš su nepristupačni. Jbg, išli su ti dok je bilo masti....
Kvačilo nam je onako.... nit meko nit tvrdo. Nzm ne verujem da je LUK-ovo.
Alternator ako se grejao, jbg ispašće da te kritikujem, ali trebao si tražiti rešenje. Ili drugi alternator ili led sijalice umesto običnih.
A vidiš zato su u AV poskidali 4 radna svetla napred..... Mangupi.....
Ventilator, jbm ga došao je sa njim neki ludački, dal od 10 ili čak 12 peraja nzm, al kad malo daš gas oduva svu prašinu i lišće sa motora a i ispod njega na zemlji pravi generalno spremanje. Da 1221 ima takav ventilator nikad se ne bi grejao!
Damper na 4h? Dobro, znači da to pripremim. Volim da imam rezervnih potrošnih delova za sve mašine u dvorištu, zlu ne trebalo. Nek se nađe.
 
Sremac idemo konkretno
554 na 100h generalna u garanciji
Kvačilo svakih 800_1000h
Pumpa i razvodni ventil hidraulike svakih 2000h
Menjač 2 puta na po 2000h
Cilindar i klip hidraulike na 3000h
Prednji most na po 1000h semerinzi
poluosovine na 2500h
Bosch pumpa i dizne 2_3 puta do 4000h
Kod istog gazde veliki 904 jednom kt par i više ništa 4500h
Kod drugog gazde 454
Kvačilo komplet, pumpa i dizne, prednji most, motor, diferencijal sve do 3000h tad je prodao
Sad ću slikati jedan mi je u radionici 454
Kvačilo ventil hidraulike smo već menjali ima možda 1500h
Večeras rasturam jednog 90 kvačilo
Skidam kapu za 80_90_120_130
Ovi mali Yto svi u selu se ZLOPATE sa njima
Po meni do 60ks tafe i Mahindra ako već mora biti nov

Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
I ne znam kako je kod tebe,kod nas ovde je svima vukao ulje iz vazdusnog filtera,ja sam dolivao svakih 7 dana. Drugar je 2012.kupio nov yto130ks i na 100 sati mu je ostao bez ulja i obrusio karike
Eh, da. Na ovaj post sam zaboravio da odgovorim.
Nama mislim da je jednom povukao ulje, nije ga skroz usisao samo je spustio nivo, ali više nije. Zašto je to uradio nisam siguran ali je možda gornja mreža filtera bila prljava pa je zbog toga. Jbm ga nzm. O filteru vazduha dosta vodimo računa jer je stalno u njivi. I često se čisti. Po dva tri puta godišnje, možda i više. Vrlo, vrlo retko da je u transportu. Imt je za to zadužen a njemu npr čistim jednom u godinu ili čak godinu i po dana.
Sad stavljaju suve filtere na nove yto. Ako su dupli filteri onda je sigurno bolje nego uljni, ali ako je simpli..... ako slučajno pukne, ne primetiš, ima da se nasisa prašine za kratko vreme.
 
Instalacija traljavo uradjena haos..meni prosle godine pocupa u desnom tocku zice u oranju...uzeo ja da sastavim pa sve izmedju dzekova nastavljano i lepljeno izolirkom jednom recju sramota na novom traktoru kako su odradili instalacije..zadnja radna svetla prestala da radr ja skinem sve stopica na masi izgorela...
Sto se tice snage,udobnosti to smo zadovoljni al ovako oko gluposti ja ne znam nemam lepe reci...
 
Eh, da. Na ovaj post sam zaboravio da odgovorim.
Nama mislim da je jednom povukao ulje, nije ga skroz usisao samo je spustio nivo, ali više nije. Zašto je to uradio nisam siguran ali je možda gornja mreža filtera bila prljava pa je zbog toga. Jbm ga nzm. O filteru vazduha dosta vodimo računa jer je stalno u njivi. I često se čisti. Po dva tri puta godišnje, možda i više. Vrlo, vrlo retko da je u transportu. Imt je za to zadužen a njemu npr čistim jednom u godinu ili čak godinu i po dana.
Sad stavljaju suve filtere na nove yto. Ako su dupli filteri onda je sigurno bolje nego uljni, ali ako je simpli..... ako slučajno pukne, ne primetiš, ima da se nasisa prašine za kratko vreme.
Nije ni kod nas odjednom izvlacio ulje,nego u roku od 7 dana ode polovina,ja sam to provalio bas zato sto sam ga cesto cistio inace bi zakucao odavno. Mom drugaru je otisao na 100sati,nije stigao posteno ni da ga zaprlja.
Na 1221 je AP svima koji su kupljeni od 2010. Pa na dalje poslali ili ugradili ventilator sa 9 peraja,koji sto ti kazes nosi sve pred sobom. Ali ostao je problem lose zasticenog hladnjaka i tako brzo sa novim ventilatorom navuce na hladnjak sve i svasta.
Kod 1221.3 em je mnogo veci hladnjak,em je na masci mnogo sitnija mrezica,jedino ispod maske ima supljine,mogu 2 prsta da prodju,e tu sam mislio da stavim onu sundjerastu gumu ili nesto slicno
 
Знаш још којим путем зна да навуче којекакву труње на мрежицу испред хладњака? Ово је мој закључак заснован на ономе што сам видео код свог Брус Лија, на коме је лимена хауба и маска а-ла "Њу Холанд" из '90-их - на бочним странама између хладњака, са свим они његовим заштитама око вентилатора и бочних страна хаубе.

Видим лепо док орем како предњи точак на ледини диже ситну кукурузовину, а ветар га, који кад нас вазда дува, лепо лагано усмери у лево и онда то најситније буде усисано кроз ту шупљину коју помињем и уредно спаковано на мрежицу испред хладњака. Јесте, само десетак сантима даље имаш струју ваздуха од вентилатора која дува к'о нечиста, али постоји то мало парче где је потпритисак и где повлачи труње.

Оно, Кинези јесу у фабрици лепо смислили да са унутрашње стране хаубе налепе ту сунђерасту гуму дебљине, ако се добро сећам, око пет сантима и то лепо профилисану, али су је поставили на неко туткало које је брзо попустило, па се та сунђераста гума поХебала, да сам је ја скин'о и шутн'о на ђубре.

И ето сад гледам шта бих могао да искористим да наново направим тај "дихтунг"...
 
Obećao sam slike
Yto 904 2800sati
Rasuo se druk ležaj od vožnje, žabice poderane, na vencu zamajca otkinuo zub
Lamela sinter poderana, ploče i korpa se moraju obraditi!!!!!
Tj
Lamela 200e
Žabice 100e
Druk 40e
Venac ????
Obrada??????
Jebemtiženomajiku!!!!!!!!
3b2c1094a70c71a586fbebc08bd78675.jpg
a163a151b0a5ed48f6194814ba9fa96a.jpg
2ac481632dcbd7d9dedfbcf4886e58a4.jpg


Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Moja je izdržala 4500 rh uzeo sve novo 650e (ako se nevaram) ja sam sa 90 m prezadovoljan a verujte nežalim je.
 
Mislim da sam pisao prošle godine.... Al jbg nisam siguran. Krstaci nemaju mazallice ali imaju čepove u vidu M6 šarafa koji su se zamaskirali i stopili sa okolinom pa se nisu lako videli, zahvaljujući prašini i zaturenosti. Skida se jedan kraj centralne spone, da bi mogao dodatno manuelno da namotaš točak a takođe i graničnik izvrtiš u cilju zbog radi iste rabote. Zatim, treba ti cev od jedno 20-ak cm dužine koja na jednom kraju ima mazalicu a na drugom adekvatan navoj da bi mogao kroz nju plasirati mast u krstake kad su tako pozicionirani, kao u bunaru. Čak i sa takvim produžetkom navoj nije na pravcu pa cevka teško uhvati tj postoji rizik da se cev uvrti ukoso... Znači, oprez. Ako se taj deo savlada onda je dalje lako. Podmazuješ krstake dok mast ne nasloni na semeringe šoljica iznutra, znači ne sme da proviri napolje. :) Kenjam malo :) Mada bi stvarno trebalo krstake tako mazati. Češće i pomanje.
To je kod 904 ima ? ili moze 454, 504 ?
 
Kad ste se već raspisali u ovoj temi da pitam eksperte nešto.
Znate da imam onu kocuku 80-90 već 7 godina u vlasništvu i šta sve vuče i kako radi, e sad...
Ne znam šta se dešava ali od kad sam je kupio dimi beli dim na iber i hladan i vruć uvek, vodu ne troši ulje ne troši ne gubi snagu ide i radi tako već mašala. Šta bi moglo da bude uzrok :oops:
 
Tako dimi drugarov Axos od prvog dana.Moj 577 od kada je urađen motor isto tako dimi na iber, ide normalno, ne troši ulje i ne diram ništa.
 
Beli dim je obično rashladna tečnost, ali ako kažeš da ne troši vodu..... Sivkast dim je normalan. Da ti nije sivkast dim?
Jednom smo imali situaciju na našem starom eS motoru da se pojavljuje plavo beličast dim. A pre tog nam je zatajila pumpa ulja i zatego je leteće ležajeve na radilici. Ispostavilo se da nije bilo dovoljno očistiti ostatke ležaja sa radilice i klipnjača i postaviti nove ležajeve, nego je trebalo i trnovati klipnjače jer su tankog zida i od preteranog zagrevanja su se skupile. Samim tim su izgubile nazivnu meru i sa novim ležajevima su zatezale radilicu što je dovelo do toga da ulje kojim se podmazuje počinje da se greje i gori. Pr co nas samo tako dok nismo skontali šta je.
Nego Worme, gde si radio linijsku pumpu od kocke? Jesu i tebi bili elementi u pitanju? Ko je kupovao elemente?
 
Jeste sivkast je dim više nego beo.

E pisao sam o pumpi ranije i da sam imao muku sa ludacima.
Radio mi je Žeravica pumpu, a delove su oni trebali da nabave i čekao sam dve nedelje da sam poludeo načisto. AV nije imala elemente pa kad sam načisto popizdeo pitao sam šta je problem i gde nabavljaju delove da sam odem kupim i donesem im. Delove su čekali od Bože koji je bio na terenu i u gužvi i nikako da pošalje a oni nisu bili kadri da sednu u kola i donesu ih. Zovnem Božu čovek mi ostavi kući delove sednem u kola i skočim do Veternika i kad sam kupio skontam da je Žeravica hteo da me zavrne za 180e koliko mi je on više tražio za delove. Odnesem ih Žeravici sklope sve za dan bukvalno ali me zahebu da mi ne daju garanciju jer sam ja kupio delove (iako sam uzeo od istog čeveka :cautious: ). Hvala bogu radi i dalje sve ko sat ali su baš ispali nekorektni.
 
Nazad
Vrh