Rasa91
Član
Po recima servisera najvise uzima(da ne kazem krade) njihov sef servisa. Ali otom potom.
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Njihov majstor Boza koji je sada u penziji je sisao zestoko,ali je bio odlican majstor. Meni je menjao kvacilo i poluosovine,nije bilo tajne za njega,kineza je poznavao u prste,naravno slali su ga u Kinu na specijalizacijuPo recima servisera najvise uzima(da ne kazem krade) njihov sef servisa. Ali otom potom.
Kabina Yto, Foton ima neke elemente svetala koji su identicni Arma/Basam/Htt. Kontam da to radi Yesi ili kalo se vec zove fabrika u turskoj za kabine i prodaje svima.A šteta... Ja lično sam sa traktorom kao mašinom baš zadovoljan... Za nekih 2000 sati i 7 godina mehanički baš nisam imao ni jedan peh.. Malo sam se samo zezao sa strujom, i to što je čudnije struja je turska kao kod traktora iz turske, a ne kineska... Mali yto je za mene baš zahvalan traktorčić...
Eh, kada sam ja okacio slike ovdje na forumu, iz te firme, tamo negdje''13 ili ''14 god, bilo je ''to ne moze biti'', pa se povela zestoka rasprava, koju je poslije pocistio, mislim, panonstib.У једној фирми у РС су иструлили на плацу,ето колико су се добро продавали,на крају је и фирма пукла а они завршили политчким путем по комбинатима и тамо зарастају у корење.Пар оних од 90 кс ради на фарми.Има у федерацији фирма која има све делове апсултно све и доста су повољнији од агровојводине,јер је једном из села пукао зупчаник у мењачу на пар стотина рч,и у агровојводини су хтели да га ошуре,и на крају оде и купи у федерацији.Не сећам се тачне цијене ал нпр ако је у АВ била 100е,код ових је било 40.е
za foton stvarno ne znam, ali ovaj moj yto ima ec kabinu, koja se doplaćivala, i svi turski traktori iz tog vremena imaju iste profile od kabine, brave, kontrolnu tablu i tome slično, čak ključ od kontakt brave pali sve i jednog jcb-a, i upravo kad mi je brava stradala dao sam ključeve drugaru koji ima više jcb mašina, neke su stare tek godinu dana ali svakako imaju isti ključ...Kabina Yto, Foton ima neke elemente svetala koji su identicni Arma/Basam/Htt. Kontam da to radi Yesi ili kalo se vec zove fabrika u turskoj za kabine i prodaje svima.
Znam da je radio kao vojno lice,to mi je on rekaoЗнате да је мајстор Божа, пре "Агровојводине", радио као тенковски механичар?
1. Uf korpa, baksuz.... To je verovatno bila ona starog tipa, mislim da je i kod mene takva ali nemam problema nikakvih niti nekakvih simptoma. A sad stavljaju Lukas-ovu, pa je i kvačilo mekanije a i bolje. Tako kažu. Realno, na rusu je korpa jaka ali ima falingu, svu toplotu sa ploče prenese na lamelu jer nedostaju izolatori ispod opruga. (mtz/yto=1/1. po meni)Ja sam kinezu menjao:
1. kvacilo(pukla je korpa),
2. pumpu hidraulike,
3. razvodnik,
4. prednje poluosovine(45000.00 komad posto ne moze samo krstak da se menja)
5. anlaser,
6. alternator,
7. onda nazad one spingle sto povezuju ramena i poluge
8. guzve par puta,
9. pumpa volana i pored nove pumpe opet se tesko motao na ler gasu,
10. ventilator hladnjaka
11. auspuh,
12. menjana je ona remenica na radilici sa gumom,
13. kad sam ga prodao imao je 5500 sati i covek ubrzo nakon toga pukla spojnicka u menjacu.
A cena delova iako nabavljana ispod ruke,opet je bila duplo veca nego na rusu.
Чек', чек'... немају мазалице, а ти ипак нафилово машћу? Ако си раније писао о томе детаљније, сигурно сам пропустио то, па ако можеш, помози да нађем твоје писаније или опиши процедуру коју си урадио.4. Poluosovine-krstake verovatno nisi podmazivao kao ni ja, pa nije ni čudo ako su trajali malo. Ja sam tek prošle godine na oko 2500rs provalio da se mogu podmazati a nemaju mazalicu. Kad sam počeo drukati mast, tačno se čulo kako su šoljice prazne... Jbg. (kod rusa nisam siguran kakvi su krstaci ali nije bilo problema sa njima. mtz/yto=1/0.)
Tražio sam post u kom sam opisao kako se podmazuju krstaci i nabasam na ovaj i setim se da sam odgonetnuo misteriju (bar mislim) zašto često puca sajla ručnog gasa. Prosto je. Sajla bi trebala da ima dva limića kao na sajli kvačila i da se ti limići kače na ručicu gasa. A ne da se kači sajla direkt. Kada se stisne nožni gas, i namesti ručni, sajle gasa se u jednom momentu saviju kod pumpe. I to je ok, jer je prostor veći i sajle se ne lome puno pa im ni ne smeta. E ali kada se oduzima gas, npr dolaziš na kraj njive, onda obično svi vratimo ručni gas u nulu i tu nastaje problem. Sajla je preduga da bi se kroz bužir vratila i savila kod pumpe pa se savija kod mehanizma za ručni gas tj kod te glave sajle jer joj tu lakše. E zato trebaju limići da ručica gasa ne gura sajlu.Jel imao neko problem sa sajlom ručnog gasa na 904 ili sličnom modelu? Često puca, godišnje ih dve promenim.