Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam tačno koje godine ali poćetak 90-tih ili kraj 80-setih .Jul mesec,posle ponoći led prošao preko Bašaida.Izlupao roletne i fasade ,Deo atara blizu sela takođe dobro secovao.Imao sam lukovno seme iza sela pa mi ostalo u sećanju .Snega je bilo ali tornada,mislim da smo ih gledali samo na TV.I noću nikada leda nije bilo.
Kad god slusam Nedeljka Todorovica po njemu je ovo sasvim normalna pojava sa eventualno nekim minimalnim odstupanjima, klimatske promene po njemu apsolutno ne postoje i onda pronadje primer od pre 30 god. da se i onda to desavalo. Ja sam 40 god i secam se kao dete kad je bila najava za 33 stepena da je to za mene bila senzacija a sad nam je maltene i prijatno hladno. Snega kod mene nema tri godine, mislim normalnog snega kad zabeli da i ostane , pre 4 god sam ugradio klimu i ne znam kako sam ziveo pre nje, sirak se na strnistu susi kao da je poprkan totalom a o kukuruzima da i ne govorim. Sever Backe se pretvara u pustinju. Ovo je moje subjektivno misljenje i izvinjavam se unapred ako sam koga uvredio sa ovim postom
To su pojedinačni slučajevi.Sad nakon 50 godina ovo nije normalno.Ne znam tačno koje godine ali poćetak 90-tih ili kraj 80-setih .Jul mesec,posle ponoći led prošao preko Bašaida.Izlupao roletne i fasade ,Deo atara blizu sela takođe dobro secovao.Imao sam lukovno seme iza sela pa mi ostalo u sećanju .
Ipak se treba setiti nekih momenata u vezi sa vremenom .Da je bilo toplo jeste ,da li ovako kao sad ,ne znam .
Упињу се зато што раде за режим. Да не би била проглашена елементарна непогода.Imamo te promene kakve imamo. Da l prirodne, il neprirodne, vise nije ni bitno.
Ono sto je fascinantno je da se vecina meteorologa upinje objasnjavati nam kako je ovo sve sasvim normalno, da je vec bilo, da su to ciklusi itd.
Po malo vredja inteligenciju.
Koje klime si ugradio? Ja na kući već 24 godine imam dve 12 BTU (on/off) Galantz klime. Još uvek rade, al su pri kraju veka. Hoću sada da ih zamenim sa 2 Inverter 18 BTU, pa jurim neku srednju klasu.Čemu služi to?
Inače pre desetak dana sam ugradio dve 18k a nisam nešto ni proučavao uputstvo.
Romstal Habitat - proizvođač Midea, 18k inverterKoje klime si ugradio? Ja na kući već 24 godine imam dve 12 BTU (on/off) Galantz klime. Još uvek rade, al su pri kraju veka. Hoću sada da ih zamenim sa 2 Inverter 18 BTU, pa jurim neku srednju klasu.
Često spominjem kad pričamo o vremenu upravo tog Todorovića,kako ga nije više sramota,pa jasno da je bilo vrućih dana i ranije ali baš kao što kažeš pre 25 godina kad najave 33 to je bilo tada prženje,sad nam je to super.Kad god slusam Nedeljka Todorovica po njemu je ovo sasvim normalna pojava sa eventualno nekim minimalnim odstupanjima, klimatske promene po njemu apsolutno ne postoje i onda pronadje primer od pre 30 god. da se i onda to desavalo. Ja sam 40 god i secam se kao dete kad je bila najava za 33 stepena da je to za mene bila senzacija a sad nam je maltene i prijatno hladno. Snega kod mene nema tri godine, mislim normalnog snega kad zabeli da i ostane , pre 4 god sam ugradio klimu i ne znam kako sam ziveo pre nje, sirak se na strnistu susi kao da je poprkan totalom a o kukuruzima da i ne govorim. Sever Backe se pretvara u pustinju. Ovo je moje subjektivno misljenje i izvinjavam se unapred ako sam koga uvredio sa ovim postom
isto 2l a hladna u pmGrmi u blizini, nadam se da stiže kiša.
2l, šta li je ove godine potrebno za normalan pljusak.?