Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Viču iz tazbine sad, "evo su one bele gromade, pečurkastog oblika u daljini iza granice (Rumunija)". Eh, dabome da jesu, nego kako ja njima da objasnim da takoreći od proleća vazdušno samo 60-70km na istok postoji jedan totalno drugi padavinski svet.

Ugrejalo, vrhunac toplote na visini danas, posebno u pešcari (Ban. Karlovac imao 37,5 nakratko). Nije ni drugde bolje, uglavnom 34,0-36,0.

Sutra bi trebalo da sam u Somboru gde će opet sa nekih 29 sutra biti najprijatnije uz osvežavajući severac. Padavinske karte nisam zagledao od preključe detlajnije, čini mi se da i dalje stoji da će biti sporadičnih razvoja svakodnevno, ali površinski male će to oblasti biti gledano u severnoj polovini. Ozbiljno osveženje u nastavku jula sigurno kao kuća, padavinski kad se malo primakne još.
Jel donosis malo kise

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 
Данас чудо невиђено, од топлоте почели да пуцају најлојски џакови од вештака. У њима је био украсни камен.
 
Nije to toliko ni potreba za kisom samo da je 5-7 stepeni manje nebi se osetio toliko manjak padavina… mada nikad nije lose malo da pokvasi.. evo probudilo me grmljavina u 15 do 5 izasao sve se crni sa zapada deo vec prosao n jug brzo skocim po foliju da bacim na kombajn. I evo vec skoro sat oblaci tamo stoje i grme a ne prelaze veliku reku…
Gledam radar i divim se kako nas elegantno obilazi…
 
Otkud ovo?
8eb357a1f2d979ecd3bdeda044f658e2.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jednog momenta se grmljavina čula do Bašaida.Pogledam radar kad ono, "ide ka nama".
Valjda će dobaciti do ove "vukojebine"
 
Kod nas pucalo, u jednom momentu je zveknuo grom jako blizu,kisa pocinjala u talasima. Na kraju ćorak, pokvasilo beton. Agonija se nastavlja.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh