Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda da smo mi toliko glupi da ni ne znamo da je bilo kiše.Bože,kakva su vremena došla.
 
Lažni eho, tipičan za planine ali može se javiti i u ravnici. To je zbog Samoša, preterivač i prenaglašavač odraza u kompozitu, mnogo je realniji kad radi samo Fruška Gora.

Juče na kraju ipak ništa van planina, zeznuli se optimisti jer je oblačnost bila statična, nije bilo prizemnog fronta da je pogura.
 
Kimi hoce li biti kakve kise za ovaj nas pustinjski banat tu oko 7.7 i 8.7., crtaju li karte neka zahladjenja i kisu ako se nesto moze spasiti....????
 
Viču iz tazbine sad, "evo su one bele gromade, pečurkastog oblika u daljini iza granice (Rumunija)". Eh, dabome da jesu, nego kako ja njima da objasnim da takoreći od proleća vazdušno samo 60-70km na istok postoji jedan totalno drugi padavinski svet.

Ugrejalo, vrhunac toplote na visini danas, posebno u pešcari (Ban. Karlovac imao 37,5 nakratko). Nije ni drugde bolje, uglavnom 34,0-36,0.

Sutra bi trebalo da sam u Somboru gde će opet sa nekih 29 sutra biti najprijatnije uz osvežavajući severac. Padavinske karte nisam zagledao od preključe detlajnije, čini mi se da i dalje stoji da će biti sporadičnih razvoja svakodnevno, ali površinski male će to oblasti biti gledano u severnoj polovini. Ozbiljno osveženje u nastavku jula sigurno kao kuća, padavinski kad se malo primakne još.
 
Mađari imaju dosta veliku mrežu automatskih stanica DAVIS koje važe za bolje, ali se montiraju većinom bez zaklona (tako su napravljene), pa taj podatak treba uzeti sa rezervom dok se ne izvrši verifikacija. Ali da je i tamo bilo vrelo, sigurno jeste, kao i čitavim koridorom do Poljske.

Paore, šta pričas,pa u poslednjih 12 meseci 5 je bilo hladnije od proseka. Niti ovo što sada imamo nije ni blizu rekorda.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh