Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Viču iz tazbine sad, "evo su one bele gromade, pečurkastog oblika u daljini iza granice (Rumunija)". Eh, dabome da jesu, nego kako ja njima da objasnim da takoreći od proleća vazdušno samo 60-70km na istok postoji jedan totalno drugi padavinski svet.

Ugrejalo, vrhunac toplote na visini danas, posebno u pešcari (Ban. Karlovac imao 37,5 nakratko). Nije ni drugde bolje, uglavnom 34,0-36,0.

Sutra bi trebalo da sam u Somboru gde će opet sa nekih 29 sutra biti najprijatnije uz osvežavajući severac. Padavinske karte nisam zagledao od preključe detlajnije, čini mi se da i dalje stoji da će biti sporadičnih razvoja svakodnevno, ali površinski male će to oblasti biti gledano u severnoj polovini. Ozbiljno osveženje u nastavku jula sigurno kao kuća, padavinski kad se malo primakne još.
Jel donosis malo kise

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Данас чудо невиђено, од топлоте почели да пуцају најлојски џакови од вештака. У њима је био украсни камен.

Nije to toliko ni potreba za kisom samo da je 5-7 stepeni manje nebi se osetio toliko manjak padavina… mada nikad nije lose malo da pokvasi.. evo probudilo me grmljavina u 15 do 5 izasao sve se crni sa zapada deo vec prosao n jug brzo skocim po foliju da bacim na kombajn. I evo vec skoro sat oblaci tamo stoje i grme a ne prelaze veliku reku…
Gledam radar i divim se kako nas elegantno obilazi…

Jednog momenta se grmljavina čula do Bašaida.Pogledam radar kad ono, "ide ka nama".
Valjda će dobaciti do ove "vukojebine"

Kod nas pucalo, u jednom momentu je zveknuo grom jako blizu,kisa pocinjala u talasima. Na kraju ćorak, pokvasilo beton. Agonija se nastavlja.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh