Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Turbo rerna sa ventilatorom.
Mi iz banata nemamo pravo na kuknjavu lepo je ministar saopstio prosek 8t/h psenice .jedino severni banat je stvarno zakinut 4t/h im je prosek.Njima priznajem pravo na kuknjavu ostalima samo izkuliram post.Jake prinose bez kise u datom trenutku ne prihvatam jedino neke vradzbine da su u pitanju
I kod nas je šaroliko tako da možemo da čovimo na glavu.Mi smo lično zadovoljni (32m/c po jutru) ali nam je prošle godine bilo kukuruza-katastrofa.Provide se kotarke,moraćemo dokupljivati hranu do branja.Ali je žita bilo 37m/c po jutru.Ove godine smo mnogo bolji sa padavinama a prošle,bolje da ne pišem.Parola je bila ko kiša oko Kikinde.

Gledam ubacili padavine za moj kraj već posle 17h i to 98%.
A opet druga prognoza i dalje stoji 0%
Kimi?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kakva crna oplodnja, vrućina da ti se ne spava ni sa rođenom ženom a pogotovo ne s'komšinicom.
Ovo me podseti na reci jednog kolege na vojnoj vežbi pasuljanske livade ....
Elem , noć mi polegali , neki plekani hangari , vrućina i znoj se oseća na sve strane , ima nas 300 budnih i on u neko doba odvali " LJUDI JA KAD VIDIM ZENU ( svoju ) DA SKIDA GACE SLATKO BI SE OBESIO , TOLIKO SMO SE SRODILI I SAD KAD JE JEB@EM KO DA JEB@EM BRATA....
Nastade vriska i smejanje a neki su i popadali sa kreveta

Samo susa tebe moze da izvede na pravi put i to ni manje ni vise nego tri za redom inace ti nema spasa 🍻 Pocevsi od ove oplodnje kukuruza kada bi ti izostala, pa sledece opet nista, izduvao bi se brzo od te siline koju si umislio!
Mene samo zanima cijena arende dal je ona lane otisla dolje ili je naznaka za ovu godinu da ozbiljnije ide dolje? Tko god pametan stavi sve na papir ako je 3 godine zaredom ozbiljna susa bila arende bi trebale biti kikiriki i bacanje gnojiva umanjeno za 70% da se nekako ovo izgura u nadi da ce iducih nekoliko godina biti bolje.

Mene samo zanima cijena arende dal je ona lane otisla dolje ili je naznaka za ovu godinu da ozbiljnije ide dolje? Tko god pametan stavi sve na papir ako je 3 godine zaredom ozbiljna susa bila arende bi trebale biti kikiriki i bacanje gnojiva umanjeno za 70% da se nekako ovo izgura u nadi da ce iducih nekoliko godina biti bolje.
Pogresna pretpostavka arende samo gore bar 25% .Cene nasih proizvoda otisle mnogo gore pa nije u redu da se naglo obogatis to su reci zakupodavaoca

Pa činjenica je da u vremenu u kome živimo svi žele da se obogate i oni koi rade i oni koi nerade ne samo u poljoprivredi već uopšte.Neko se bogati radom neko trange - frange, drp itd.

Zamisli nije izdata taj dan nego sutra ujutru, znas zasto se kasnilo jer je bilo 10 sati uvece,Odustao sam jer nemogu da izvedem meni odgovarajucu racunicu.Bane malo me iznenadjujes zar toga nema kod vas?

Zamisli nije izdata taj dan nego sutra ujutru, znas zasto se kasnilo jer je bilo 10 sati uvece,Odustao sam jer nemogu da izvedem meni odgovarajucu racunicu.Bane malo me iznenadjujes zar toga nema kod vas?
Ma ima kako nema, svuda ima takvih pacijenata, kad skoci cena robe znaju da kazu povecaj arendu poskupelo je i dobro rodilo, a kad padne cena ili je suša ćute prave se ludi

Vidim od srede neki potopi stoje... Kimi komentar?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Pa to je normalno za nas kraj ,skoro 3 meseca gledam prognoze,kisa,kisa ,oluja sa grmljavinom,nepogode,bla bla bla,tj ovo zadnje su pogodili xd,imamo nepogode,u vidu suse,ne padavina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh