evo da podijelima sa vama moje iskustvo u pravljenju kunićarnika, konkretno na ovu temu pojilica.
cuclice ili nipl pojilice sam kupio u Jomapex, Novi Sad, 92 dinara komad.
mogu vam reći da sam zadovoljan načinom na koji funkcionišu, i omogućuju da se boksovi bolje higijenski održavaju, nema zaprljanja vode hranom, ustajalošću ili mokraćom, a zekama vode ne fali. ovo nije reklama već realno stanje u mom slučaju.
čitajući vaše komentare vidim da se mnogi žale da cucle kaplju i da mislite da voda iz boca većim dijelom iscuri zbog toga.
ne bih se složio sa tim iz prostog razloga i iskustva, jer sam kunićima davao vodu u posude dok nisam uveo cucle. nije prošao dan a svi su se navikli na cuclu, jer ih baš ta kap koja curi odma privuče kad su žedni. naravno, dio vode se prospe dok kunici piju, jer kunic nije čovjek pa da zna da pije i ne prospe, jer su cucle povezane na vodovodnu mrežu ili bocom imaju slobodan pad, čime se stvara pritisak na pojilicu koji se oslobađa kad zeka pije vodu i dolazi do prskanja.
a primijetio sam da kunići piju i više vode, pretpostavljam zato što je čistija i svježija u odnosu na period kad su se napajali iz činija.
evo i slika "vodovodne mreže" koju sam napravio
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
inače račve koje vidite na slici su, ne bi vjerovali, račve za plinsku bocu