Voda i sistemi napajanja

Pera NS 91 da li mozes da postavis sliku te sisice jer se na sajtu ne vidi

Ovo je nipl pojilica za koke nosilje iz Jomapeksa
257i2c1.jpg


- - - - - - - - - -

Meni je to extra skupo pa ona zuta poilica kosta 300 dinara a tamo ima 10 puta vise materijala.

Ovo su jeftinije varilante pojilice.

Ovo je Jomapeksova koja moze da se namontira na flasu. Problem je samo kako je pricvrstiti na kavez.
34i0n6t.jpg


Ova je dobra dok ne ostane bez vode. Kunici je izgrizu jer je od plastike.
vmw4qx.jpg


Od one zute pojilice u koju staje 8 dl vode iskoristen lakat (lula) i namontirana na kanticu od 3l, u slucaju kad zecica ima male ili kad je vise tovljenika u jednom kavezu:
2qlaneu.jpg
 
Pera NS 91 da li mozes da postavis sliku te sisice jer se na sajtu ne vidi
Drugar izgledaju iste kao i ove a evo ti samo slika tih niplica ovaj deo koji ima navoj mora da se zavrne na flasu.ili ako neko radi sa cevima od vode u njih da zavrne,i naravno predlazem da se nabavi neki jaci lepak koji bi mogao se nanese na navoj i tek onda zavrne,i kada se tako namontira nema da cure nigde sto posto!!!




...
 
Ja sam‚uzeo komad 6 cm metalne cevcice, na njoj narezao navoj..Montiram tako sto na cevcicu stavljam maticu, pa podlosku i onda komad gume( unutrasnja od bicikla)..Pa onda kroz cep od flase pa opet, guma, pa podloska i onda druga matica koju stegnem..
Na drugi kraj cevi navucem crevo(nasao kod brata koristi ga u gradevini za visine), na to crevo stavljam niplicu i malu selnu..
Tako dobijam mogucnost da flasu postavim, na mesto gde ce mi najmanje smetati.. A flasu pricvrstim onim plasticnim spajalicama za kablove i.t.d ..Te spajalice su bagatela 50komada 1marka ili pola evra..kad skidam flasu, jednostavno je samo presecem, flase ne perem samo ih zamenim sa drugim cistim..
Slikat cu sutra pa okaciti slike..
 
Ovoko sam ja pre koristio u stvari jos uvek povremeno koristim kad mi zafali onih zutih poilica, jednostavno sisicu zavrnem za cep plasticne flase dno otvorim i vezem zicom za vratanca sa unutrasnje strne.
35anhbt.jpg
 
Hoce li ovako da se prosipa voda kada se strese boca ili kada kunic gricka sisicu?Ja sam pre kupovao one sa kuglicom za morsku prasad (zamorcice) ali kad skacu po kavezu od potresa se prosipala voda,kap po kap ali ukvasi kavez.:ppozdrav:
 
Ovako se ne prosipa jedina mana je da mogu kunici povremeno da izbace onaj gornji deo sisice kao klip iz lezista pa onda nedihtuje i oce da kaplje.
 
evo da podijelima sa vama moje iskustvo u pravljenju kunićarnika, konkretno na ovu temu pojilica.

cuclice ili nipl pojilice sam kupio u Jomapex, Novi Sad, 92 dinara komad.

mogu vam reći da sam zadovoljan načinom na koji funkcionišu, i omogućuju da se boksovi bolje higijenski održavaju, nema zaprljanja vode hranom, ustajalošću ili mokraćom, a zekama vode ne fali. ovo nije reklama već realno stanje u mom slučaju.

čitajući vaše komentare vidim da se mnogi žale da cucle kaplju i da mislite da voda iz boca većim dijelom iscuri zbog toga.
ne bih se složio sa tim iz prostog razloga i iskustva, jer sam kunićima davao vodu u posude dok nisam uveo cucle. nije prošao dan a svi su se navikli na cuclu, jer ih baš ta kap koja curi odma privuče kad su žedni. naravno, dio vode se prospe dok kunici piju, jer kunic nije čovjek pa da zna da pije i ne prospe, jer su cucle povezane na vodovodnu mrežu ili bocom imaju slobodan pad, čime se stvara pritisak na pojilicu koji se oslobađa kad zeka pije vodu i dolazi do prskanja.
a primijetio sam da kunići piju i više vode, pretpostavljam zato što je čistija i svježija u odnosu na period kad su se napajali iz činija.

evo i slika "vodovodne mreže" koju sam napravio :osmeh:
a0z9qh.jpg
[/IMG]
o8f6g2.jpg
[/IMG]
20aa3dh.jpg
[/IMG]

inače račve koje vidite na slici su, ne bi vjerovali, račve za plinsku bocu :bravo:
 
Poslednja izmena:
slika-20148385v288h216.jpg
Jel ima ko ovakve pilice kako su se pokazale.E sad sam salto malo unazad vidim da sam vec pitao.Uzimam ove.
 
аааааааааааааааааааа тооооооооооо ;d}... то ми треба где си нашо ове конекторе ? и који је фи црева .. види се слика !!
 
аааааааааааааааааааа тооооооооооо ;d}... то ми треба где си нашо ове конекторе ? и који је фи црева .. види се слика !!

Neznam koga pitas ali nebitno crevo na poilicu sto se kaci je 1/2cola nasao sam u oglasu preko neta.
 
@zorke ..питао сам цвелета ал свеједно .. пола цола ??? не делу ју ми на његовим сликама од пола цола .. уф .. обрадовах се прерано ако је тако ..
 
Cvele da li mozes malo bolje da uslikas i da postavis sliku gde se bolje vidi ta niplica u kavezu?!jel ta pojilica ne bi trebala da stoji vertikalno da taj klin koji dihtuje ima slobodan pan na dole,ispravi me ako gresim?!ja sam isto kupio par komada tih pojilica i samo mi fukcionisu kada ih stavim vertikalno...
 
Inace danas sam kupio u jomapeksu zutu pojilicu,kosta 370 dindzi...Mesec dana ih nije bilo na lageru...
 
Dobra vodovodna mreza u svaki slucaj :) cvele imam i ja jednu ovakvu bocu pa ako sakas da mi kazes kakov ti e sostavot od boca do crevo? da napraem i ja.. moze i slika od toj del ako imas..
 
Ja sam ovako crevo nasao kod burazera gradevinca, sluzi u gradevini za prenos visina.
Meni se bas i nije pokazalo upalo prljavstine i zaglavilo niplicu..napravilo mi poplavu u kunicarniku...
Prebacio sam se na klasiku, nipl u cep, cep na flasu i mirna vojska
 
Dobra vodovodna mreza u svaki slucaj :) cvele imam i ja jednu ovakvu bocu pa ako sakas da mi kazes kakov ti e sostavot od boca do crevo? da napraem i ja.. moze i slika od toj del ako imas..

Nemas tu Bog zna kakve mudrolije da izvodis...Sve ti je to jednostavno ako se malo potrudis da razumes :osmeh:
U principu sve ti se sastoji od jednog creva (kazem jednog jer mislim na crevo jednog precnika) koje seckas nakomade i izmedju stavljas T komade da bi pijacu vodu sproveo do odredjenog broja kaveza i da bi sve funkcionisalo kako treba boca ti mora biti na tacki koja je visa od zavrsetaka (pojilica) -to bi bilo to teoretski a sto se tice prakse imas iznad opisano koje crevo i koji T komadi idu za racvanje creva :osmeh:
 
Ljudi ja se izvinuam sto moram ova da prasam ali moze nekoj od vas znae pa mnogu bi mi pomognal..(a gledam ima i po nekoj makedonec na forumov)
Znae li nekoj kaj moze u mk da se najde NIPL poilka ? Za da mozem da ga vrzem bs vake na crevo..
 
Nazad
Vrh