szeki-telep
Član
Al smo pametni!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za pojavu alge uticu mnogi faktori (od hemijske sastava vode prvo ,polozaj kunicarnika,temperature i od sucevih svetlosti na mestima gde su pojilice),
Sve je OK samo možda da razmisliš da bijelo crijevo zamjeniš sa crnim (neprozirnim) razlog alge, o tome je već bilo govora i ima smisla.
LP exsa
Izvinjavam se sto upadam u strucnu raspravu oko nastanke alge .Jasam samo isto hteo nesto od mog malo baljenja kunicarstvo i u tom periodu sta sam primetio da podelim sa vama da nije samo svetlos u pitanju (mozda grsim zato molim ispravku).Evo nekih pitanja sto meni neodgovara teoriji svetlosti .Ja sam jedno vreme radio na bazenu i tamo pored glavnog bazena ima i kompenzacioni baze gde se skuplja prelivna voda iz bazena (odakle ide ponovo na preradu filtriranje itd) nema na njemu nijedan odvor samo vratance koji hermeticki zatvoren ups untra alge???Zaomije sto nemogu slikom da prestavim.Drugo voda u magacinima i radnjama za ljucke potrebe nisam video ni u jednom flasi alge?(mozda grsim) i trece kod mene dok nisam promenio izvor vode ,temperaturu itd. do pre godinu ipo imao sam problem sa algama a kavezi su mi na pola otvoreno(svet losti na izvolte).Ako moze neko dami kaze u cemu je kokretno stvar???Veliki pozdrav
Drugar imas u JOMAPEKSU u Novom Sadu(Bulevar Slobodana Jovanovice) cena ima je oko 235 dinara bila pre par meseci,a dobre su za neku flasu vode od 1l,a na vecu kolicinu ne bi ti preporucio,imas i tamo one zute pojilice koje kostaju oko 350 dinara i mnogo su dobre,ali i samo te pojilice koje bez zute kutije kostaju 92 dinara a onda ih sam moras nekako namontirati na neku flasu balon ili...
Drugar izgledaju iste kao i ove a evo ti samo slika tih niplica ovaj deo koji ima navoj mora da se zavrne na flasu.ili ako neko radi sa cevima od vode u njih da zavrne,i naravno predlazem da se nabavi neki jaci lepak koji bi mogao se nanese na navoj i tek onda zavrne,i kada se tako namontira nema da cure nigde sto posto!!!
...
Evo ovo sam našao na e-bayu...izgleda dobra ideja...
http://www.ebay.com/itm/Brand-New-S...hes_Feeders_and_Fountains&hash=item5d44340ce7