VLADIMIREC T-25

Ponovo imam glupo pitanje - di se nalazi kontrolni čep za ulje u menjaču, a di ulivni, na starom tipu ?

Trebalo bi da bude onaj veliki šraf pored stuba volana za ulivanje. A za nivo ili ima merač ili sa strane šraf nivoa ulja obično bude šraf sa konusnim navojem bez bakarnog podmetača.
Jedino tako šta - su ovi šrafovi dole levo, ali pretpostavljam da nije to:

A uliv je ovo ovde, valjda:

Hvala puno! Odvio taj viši, curi ulje...znači imao sam viška...je l' moguće da mi je zato mastio gore? Iscurilo je do sad 5l, i evo još curi.... :D ja sam inače dolivao tokom ove godine, pošto mi masti gore, reko' da dolijem....

Poslednja izmena:
Hvala puno! Odvio taj viši, curi ulje...znači imao sam viška...je l' moguće da mi je zato mastio gore? Iscurilo je do sad 5l, i evo još curi.... :D ja sam inače dolivao tokom ove godine, pošto mi masti gore, reko' da dolijem....
Najbolje to ispusti i kupi drugo i sipaj 10 litara pa onda vidi da li curi na taj šraf. Ovo tvoje ulje je belo što znači da se pomešalo sa vodom . SAE 90 ili 120

Najbolje to ispusti i kupi drugo i sipaj 10 litara pa onda vidi da li curi na taj šraf. Ovo tvoje ulje je belo što znači da se pomešalo sa vodom . SAE 90 ili 120
To je žuta boja tog hipenola koji je sipan, sae 140....nije kisnuo traktor, moguće doduše od pranja pod pritiskom, ali prao sam ga svega par puta, ne verujem da bi......
No, promeniću svakako, za svaki slučaj....

Je l' ima neko ideju kako rešiti volan na starom tipu? Hidraulični volan jeste možda najbolje rešenje, ali, koliko čujem - ne prolazi tehnički. Ima li neko mehaničko rešenje?

Pozdrav. Nedavno sam kupio Vladimirca. Pre par dana sam zamenuo svo ulje, i kako sam rastavljao centrifugalni filter da očistim čađ, vidim da fali ono okruglo sito što ide u centrifugalni. Jel postoji razlog za to da se to ne vrati nazad? O ovom delu je reč:
37873_0.jpg

Pozdrav. Nedavno sam kupio Vladimirca. Pre par dana sam zamenuo svo ulje, i kako sam rastavljao centrifugalni filter da očistim čađ, vidim da fali ono okruglo sito što ide u centrifugalni. Jel postoji razlog za to da se to ne vrati nazad? O ovom delu je reč:
37873_0.jpg
Uglavnom služi da ako se pojave neki krupniji opiljci u ulju da ostanu u donjem delu u onim kanalima gde su one dve mesingane rupe ( dizne ) .

Pozdrav. Eto posle 4 radnih sati na Vladimircu posle zamene ulja mi počelo vlažiti auspuh od ulja, prvo sam mislio kondenz, al ulje je. Sipao sam mu 15w40 Pali normalno, prima gas normalno, pritisak ulja kad upalim bude oko 2,5 bara posle se digne na 3 bara i drži nonstop. Nemam pojma od čega bi moglo biti. Kad sam menjao ulje u boš pumpi, nafta je curela napolje. Sipao sam tačno tolko ulja kolko je bilo napisano u knjizi. E sad jel može to ulje iz boš pumpe da dođe do klipova da mi zezne nešto, jer umesto ulja je bila nafta u pumpi? Ili od vođica ventila da prođe ulje do auspuha? Ako su uljne karike otišle jel se to pokaže na merenju kompresije?

Otvori poklopac ventilatora hlađenja cilindara sa desne strane motora taktora...
Odatle ti curi ulje pa vazduh nagura na auspuh...
Jedno od mogućnosti, a moje iskustvo...

Nazad
Vrh