VLADIMIREC T-25

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nije veliki posao ako znas sta ti sve treba a lakse je dosta za koriscenje.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Postovanje, imam pitanje, kad me vuce neko da upalim u pitanju je Vladimirec T25-A2 na prilozenoj slici se vide 2 srafa sa cevcicama, ovaj prvi je blize meni, a ovaj drugi malo iza njega, zanima me koji sraf treba da se odvije da krene gorivo kako bih znao da je izbacio vazduh i povukao gorivo, na vucu je lakse da ne bih pumpao na AC pumpu do besvesti, hvala..
f9ab938a06513ed46e908550f38b4e0e.jpg

Sent from my RMO-NX1 using Tapatalk

Postovanje, imam pitanje, kad me vuce neko da upalim u pitanju je Vladimirec T25-A2 na prilozenoj slici se vide 2 srafa sa cevcicama, ovaj prvi je blize meni, a ovaj drugi malo iza njega, zanima me koji sraf treba da se odvije da krene gorivo kako bih znao da je izbacio vazduh i povukao gorivo, na vucu je lakse da ne bih pumpao na AC pumpu do besvesti, hvala..
f9ab938a06513ed46e908550f38b4e0e.jpg

Sent from my RMO-NX1 using Tapatalk
Najbolje da popustiš gore na diznama da istera vazduh i iz cevi zato što se vazduh sabija i on nemože da pokrene diznu. A gorivo iz rezervara do AC pumpe moraš dovesti po srki sistemu ko rakiju iz bureta da curi samo uz popuštanje desnog šrafa na grubom filteru da izađe vazduh.

Treba mi savet, evo da izložim problem: poklopac cilindra hidraulike je bio varen, tako sam kupio traktor, i pošto je curio - kupljen je nov. E sad, obzirom da su oni "holenderi" (ili koji je već ispravan naziv) bili zavareni za poklopac, majstor me je poslao da kupim nove. Primetio sam i tada da su malo širi unutrašnji promeri od mojih starih (moj T25 je najstariji tip). Sada imam problem - pri spuštanju bilo kog priključka, prebrzo spušta, bukvalno baci priključak na zemlju. Šta mi je činiti ?
Problem je od proletos, kao i novonastali problem sa pumpom - pri gasu od preko 1600 obrtaja, gorivo lije iz pumpe (preko onog gornjeg šrafa sa rupicom), tako da će ove jeseni/zime i pumpa na remont...

Na starom cilindru hidraulika ti je bio "ventil" sa prigušnicom, zato je polako spuštao..
To ti je običan holender sa ugrađenom pločicom sa rupicom 1.5 milimetara...
Namontiraj na novi cilindar, i biće OK...😃

Hvala - ne mogu namontirati sa starog na novi jer su holenderi tamo bili zavareni za poklopac....mogu li napraviti to? ubaciti u holender materijal pa izbušiti rupicu?

Ovo je "ventil", prigušnica...
Ova oznaka na njoj što piše "2" je oznaka rupice na ovoj pločici, tj 2mm...
Imaš i manje i veće...
Kod mene se najbolje pokazalo 1.5mm...

Kao i novonastali problem sa pumpom - pri gasu od preko 1600 obrtaja, gorivo lije iz pumpe (preko onog gornjeg šrafa sa rupicom), tako da će ove jeseni/zime i pumpa na remont...
Na PVP otvori onaj donji šraf gde se ispušta "sadržaj" pumpe, sacekaj da se iscedi, pa nalij nanovo na taj gornji šraf (sa rupicom) gde ti izbacuje, 0.3 litre SAE30 ulja...

Ovo je "ventil", prigušnica...
Ova oznaka na njoj što piše "2" je oznaka rupice na ovoj pločici, tj 2mm...
Imaš i manje i veće...
Kod mene se najbolje pokazalo 1.5mm...
ovaj limčić sa leve strane se ubaci u taj holender?
Što se pumpe tiče, hoću, hvala za uputstva - šta dobijam time? tu treba da vidim da li meša ulje sa naftom...?

Ma nije skupa taj holender- prigušnica, kupiš , namontiraš i teraj...
Ja sam je rastavljao zbog rupice, hteo da smanjim, bila je 2 mm, sada je 1.5mm....
Što se pumpe tiče, svaka posle određenog vremena probije, i izbaci sadržaj , naftu-ulje na taj odušak...
Fora je u tome, ako ti često to radi, tipa, jednom mesečno, PVP je za remont !!!!
Ako je taj period duži, tipa jednom do 2 puta godišnje, ponavljam, ispustiš, naliješ ponovo 3 decilitra SAE30 ulja i teraj dalje....

Ja sam je rastavljao zbog rupice, hteo da smanjim, bila je 2 mm, sada je 1.5mm....
Što se pumpe tiče, svaka posle određenog vremena probije, i izbaci sadržaj , naftu-ulje na taj odušak...
Fora je u tome, ako ti često to radi, tipa, jednom mesečno, PVP je za remont !!!!
Ako je taj period duži, tipa jednom do 2 puta godišnje, ponavljam, ispustiš, naliješ ponovo 3 decilitra SAE30 ulja i teraj dalje....
Znači ima i da se kupi gotovo - to mi kaži, nevešt sam oko mehanike :D Potražiću onda, hvala puno!
Ovo oko pumpe ću odraditi, ali mislim da je zrela za remont....

Za vikend sve urađeno po uputstvu, holender mi je stigao sa rupicom od 3mm, sada spušta normalno (mada priznajem, ne bi bilo loše ni sporije da spušta), iz pumpe izbačen gotovo čist dizel i sipano ulje (dokle će, videćemo)...danas otišao na njivu, povaljao dva i po puta jutro zemlje, i vratio se nazad - potrošnja dizela, sve uz slinjenje na pumpi tamo di je poluga gasa, čitave 3l. :D doduše, koristim onaj NISov aditiv, diesel lub, ne znam da li to smanjuje potrošnju eventualno....

Za vikend sve urađeno po uputstvu, holender mi je stigao sa rupicom od 3mm, sada spušta normalno (mada priznajem, ne bi bilo loše ni sporije da spušta), iz pumpe izbačen gotovo čist dizel i sipano ulje (dokle će, videćemo)...danas otišao na njivu, povaljao dva i po puta jutro zemlje, i vratio se nazad - potrošnja dizela, sve uz slinjenje na pumpi tamo di je poluga gasa, čitave 3l. :D doduše, koristim onaj NISov aditiv, diesel lub, ne znam da li to smanjuje potrošnju eventualno....
Dovoljno je sipati 1 decilitar ulja u pumpu to je taman do nivoa otvora sa strane pumpe. 3 decilitra je mnogo .

Dovoljno je sipati 1 decilitar ulja u pumpu to je taman do nivoa otvora sa strane pumpe. 3 decilitra je mnogo .
Sipao sam 3 - štetiti joj valjda neće....
Nego, baksuz....iz PVP pumpe ima onaj izlaz za polugu gasa, kod mene je to na šraf...i slini tu, curka dizel, rek'o da promenim maticu i da zategnem - puče...a nisam koristio preteranu silu...skarabudžio sam nešto da može da ide, šta ću...

Nazad
Vrh