VLADIMIREC T-25

Провери ту цев што иде у резервоару, да није кратка па да једва додирује у тих 20л. Види што колега каже да цев негде није протрулила и провери, а можда и најбоље замени све холендере. Ја сам имао проблем на трактору да ми тако повлачи ваздух, нема шта све нисмо урадили три АЦ пумпе сам променио и на крају нађем да је холендер напукао, а пукотина се једва види. Исто сам имао проблем са великим ИМТ на њега исто цев иде одгоре и цев била кратка тако да је кад падне на 80л повлачио ваздух. Проблем решен тако што сам навукао парче црева на цев и продужио је скоро до дна.

Hvala na pomoci,sada sam probao sa prenosnim rezervoarom koji ima slavinu na dnu a on stoji iznad pravog tako da je gorivo sa slobodnim padom,imam druk na AC pumpi ali nikako da ozracim pumpu. Odvio sam vodove ka diznam sa pumpe i prilikom kratkog verglanja tipa 5-10sek pojave se mehurici ali nema goriva da krene u taktovima. Vec mi je i akumulator oslabio tako da nemam vise neke mogucnosti do sutra kada se dopuni. Da li postoji mogucnost da ima vazdusni cep u samoj PVP,i da li postoji neki sraf za ozraku same pumpe? Ovako kako ja radim sa verglanjem deluje mi mucno i veoma sporo.

Na kućištu filtera goriva , gde ide cevčica za višak nafte ka diznama , ti je holender sa rupicom za odzračivanje ...
Proveri i to , ume da se zapuši pa stvara probleme...

Kod mene su izbaceni fabricki filteri goriva i stavljen je jedan filter sa nosacem od nekog fiatovog kombija(danas sam proverio po seriskom broju sa filtera). Jedna cev sa preliva dizni ide direktno u rezervoar a druga visi slobodno i suva je ko da kroz nju nafta i ne prolazi godinama,ako si mislio na neku od tih cevcica.

Da li je ona kompatibilna sa t25 i da li je moguce da ona pravi sav problem? Traktor je imao jedno oranje krajem novembra i tada je radio normalno bez gasenja,sada bukvalno sam ulio 20l goriva u njega upalio na cvrgu otisao do njive da pocupam par starih marela pokidao lanac posle 20 min rada vratio se kuci ugasio,sredio lanac upalio,otisao do njive i posle par drveta se sam ugasio i od tada krece ova igranka sa radom tj. neradom.

Zdravo,resen je problem sa traktorom,problem je bilo crevo koje ide sa AC pumpe u PVP. Toliko je sitno pustalo na izlazu sa AC pumpe da je bilo nemoguce uociti nego jutros kada sam upalio traktor i kad posle 15 min rada krene da se gubi gasa ja mu dodam goriva na drukalici i on opet sastavi tako da radi i onda odjednom je krenulo da leti gorivo sa creva kada je probilo vise i bukvalno je mlaz leteo 3m.
Da li je moguce da AC pumpa napravi da ima tolikog pritiska u tom crevu?

Crevo koje ide od ac do pvp namontiraj tako da od ac ide prema dole pa iza pvp na gore. Jer sada u onom luku imaš vazduh koji ne može da ide ka dole. Pumpa se ozračuje na centralni šraf onaj pored izlaza za cevi stim što se i cevi moraju napuniti sa naftom do dizni.

Namontiraš je nazad a šrafove staviš samo privremeno u rupe koje se poklapaju. Vrtiš remenicu do prve oznake pre gornje mrt. tačke. Ali da prvi klip bude na paljenje znači da oba ventila budu slobodna. Dovedeš naftu do ac pumpe da ide sama slobodnim padom. Drukaš malo drukalicom. Odviješ centralni šraf na pumpi i drukaš da istera vazduh. Skineš šrafove sa podeone ploče i gedorom vrtiš pumpu udesno dok nekrene nafta na onu levu cev. Taj početak kada nafta krene tada stavi šrafove u rupe koje su se poklopile na podeonoj ploči. Kada traktor upali ako bude crni dim i nema snage onda za jednu rupu pomeri udesno. Ako bude beli dim pomeri ulevo paljenje.
Namontirana "nova" remontovana pumpa, jedva našli položaj, ima na onom krugu obeležene tri crte - na poslednjoj crti ne dimi uopšte. ALI, na niskom gasu - malo se zaleće. To je taj minut i po, što smo probali. Pre remonta, tj. druge PVP radio je jako stabilno na vrlo niskim obrtajima. Majstor kaže da ga pustim malo da radi, nije dugo radio, pa da stabilizuje obrtaje. Je l' to blago zaletanje samo do pumpe, ili je moguće da je i do tog štelovanja paljenja...? Jer, kao da je neko nevešto obeležio još jednu crtu sekačem, između ove dve, pa da probamo još da pomerimo paljenje?

Postaviću pitanje najljubaznije što umem...
Znate li Vi uopšte da montirate PVP i naštelujete ?
Evo Vam Uputstvo kako se šteluje, ovako kako Vi radite, garantujem da NE !!!!
Kolega @sit-anprc Vam je napisao i objasnio, nije zgoreg još jedared...

"Podešavanje predpaljenja
Dodaš ručni gas do kraja
Skineš cev od prvog cilindra dole na pumpi...
Skineš poklopac razvoda pumpe (tamo gde se sipa ulje u motor)...
Nateraš radilicu na one dve oznake jedna do druge što su pre GMT (Gornje Mrtve Tačke)...
Skineš ona dva vijka sa flanšne (tamo gdje ide pinjon sajle obrtomera)
Okrećeš ključem 27 pumpu (u smeru kazaljke na satu), polako, i pratiš nadiranje nafte na onaj holender odakle si skinuo cev od nafte.
Na prvo nadiranje, tačnije na prvu naznaku podizanja nafte u holenderu pogledaš koje rupe se poklapaju na onoj flanšni i zavrneš dva vijka...

Znači ovo je grubo ali opet dovoljno fino štelovanje ugla predpaljenja , za finije štelovanje se zakreće pumpa na ona 4 vijka što je drže.
U priručniku se pominje jedno pomagalo a to je staklena cevčica koja se montira umesto cevi dizne , ona nije potrebna, dovoljno je samo pirnuti malo u holender da se izbaci nafta sa proširenog dela, jer prvo nadiranje je lakše uočiti na manjem prečniku cevi..."

Postaviću pitanje najljubaznije što umem...
Znate li Vi uopšte da montirate PVP i naštelujete ?
Evo Vam Uputstvo kako se šteluje, ovako kako Vi radite, garantujem da NE !!!!
Kolega @sit-anprc Vam je napisao i objasnio, nije zgoreg još jedared...

"Podešavanje predpaljenja
Dodaš ručni gas do kraja
Skineš cev od prvog cilindra dole na pumpi...
Skineš poklopac razvoda pumpe (tamo gde se sipa ulje u motor)...
Nateraš radilicu na one dve oznake jedna do druge što su pre GMT (Gornje Mrtve Tačke)...
Skineš ona dva vijka sa flanšne (tamo gdje ide pinjon sajle obrtomera)
Okrećeš ključem 27 pumpu (u smeru kazaljke na satu), polako, i pratiš nadiranje nafte na onaj holender odakle si skinuo cev od nafte.
Na prvo nadiranje, tačnije na prvu naznaku podizanja nafte u holenderu pogledaš koje rupe se poklapaju na onoj flanšni i zavrneš dva vijka...

Znači ovo je grubo ali opet dovoljno fino štelovanje ugla predpaljenja , za finije štelovanje se zakreće pumpa na ona 4 vijka što je drže.
U priručniku se pominje jedno pomagalo a to je staklena cevčica koja se montira umesto cevi dizne , ona nije potrebna, dovoljno je samo pirnuti malo u holender da se izbaci nafta sa proširenog dela, jer prvo nadiranje je lakše uočiti na manjem prečniku cevi..."
Ovo je sve uradio majstor, baš po tom upustvu. Osim "za finije štelovanje se zakreće pumpa na ona 4 vijka što je drže". I ispalo je da se poklapaju crte ( s tim što jednu ili dve je neko od prethodnih vlasnika sam obeležio, očigledno, sekačem).
Ponavljam, ne dimi uopšte, ali blago zaletanje je prisutno na leru, a pre toga bilo ga nije. Doduše. nije dugo ni radio sad.

Možda je i sve oznake na flanšni ukucao neki bivši vlasnik, to ne znam - možda je slučajno ispalo tako da se poklapaju. Dakle ne dimi uopšte, sve 5 - al' se zaleće blago na leru. Ljudi koji su remontovali pumpu (firma) kažu - "jesi sipao ulje u pumpu, jesi - pusti ga da radi malo, ako nije radio dugo".

Obavezno, ALI OBAVEZNO si trebao da skidaš dizne, odneseš kod Bošiste, da promeni stare uloške novim, i našteluje ih na propisan pritisak goriva !!!!
Verujem da je to uzrok problema u slučaju da si naštelovao PVP , pretpaljenje i ventile po propisu !!!!

Obavezno, ALI OBAVEZNO si trebao da skidaš dizne, promeniš uloške novim, i našteluješ ih na propisan pritisak goriva !!!!
Verujem da je to uzrok problema u slučaju da si naštelovao PVP , pretpaljenje i ventile po propisu !!!!
Pumpa stigla naštelovana i plombirana, ventile majstor naštelovao na 0,3 (tako sam pročitao negde da treba), i sa pretpaljenjem se malo napatio, beli dim, crni dim - nema dima.
Trebalo je znači i ovo. Hvala puno!

Nazad
Vrh