VLADIMIREC T-25

Meni se cini da Savin Vladika isće para malo :sta: :haha: :haha:.Mora da ga je surijak ganjao zadnjih dana pa nista cudno.

Ja sam svome danas dao STIHL 660 MS da rusi bukve ma ni upalio je nije a feder je iscupao,ostala spaga u ruci :udri: :udri: :udri: :udri: a dvije godine stara,ni Stilovku mu nesmijem dati vise.Taj covijek kao da je uklet satra sto god uhvati.Cijeli dan je radio sa nekom Jonsoredkom malom a ja sa STIHL 441 MS.Nepovedi ga zlo sa zenom povedi ga pi.darija cijela.Kamenje kao da mu leti na lanac pa svaki sat vremena turpija.

evo ovako , skinem ti ja radni ventil , zatvorim otvor prstom i zaverglam , pritisak ništa

skinem karter i u njemu nadjem nekih metalnih dijelova
detaljnom analizom nadjem da na pumpi fali jedan dio kućišta

a da bi skinuo pumpu morao sam pola traktora razvaliti :udri: jebo ga konstruktor ::lose::

e sad da opišem istoriju kvara
kada sam rasklapao motor da zamijenim klipnjaču u karteru sam našao neki bolcnić iliti štiftić za koji nisam znao gdje je bio , nema gdje nisam probao da ga stavim i nisam mu našao mjesto
medjutim taj bolcnić je bila osovina donjeg zupčanika uljne pumpe koja je ispala sa svoga mjesta
onda je se zupčanik pomjerio i pojeo jednu stranu pumpe dok je nije razvalio

evo sad ću otići da slikam pa će vam biti sve jasnije

ma pusti kineza , zamajava nas pošten narod :haha:
nova pumpa 25-30 evra, što bi se zezao sa budževinom

nego evo krivca za moju glavobolju :zli:

abcd0013h.jpg

ovaj bolcnić se izvukao nekako na vanjsku stranu i ispa a donji zupčanik ''odšetao'' iz centra i pojeo kućište pumpe :udri:

Sad ga zanituj-natuci malo da se vise nevadi lako mislim novi ako ga dobijes.

Ljudi, koliko je tezak T 25 i kakav je na kardanu? Pitam jer bi mi trebao još jedan manji traktor za tatine potrebe i eventualno za kosačicu i presu a za nešto drugo nema se ::novac:: Kosačica je poljakinja 165 a presa New Holland 377.

jednostepeno kvačilo ::lose::
loš izbor brzina za rad sa presom ::lose::

ja radim i sa presom i sa rotacionom 4 diska , kosačica ide bez problema i ne smeta mi puno kvačilo
ali sa presom je malo sporo , ona radna brzina ti dodje nekako prespora kada uzmeš u obzir da presa može da proguta više od toga , a sledeća brzina je mnogo brža u odnosu na radnu i sa njom sa jedino uspio balirati mali otkos 4 deteline
problem je što kada pritisneš kvačilo da zastaneš da bi progutao masu automatski staje i kardan

probao sam sa PZ165 dva doboša i nije on za te kosačice , napominjem kod mene je brdski kraj

Kvačilo je velika mana za vlatka, mada i brzine su čudne, specijalna je prespora a prva pre brza baš sve kao što je specijalista za ruse Savo rekao, a težak je 1700kg....

Nisam znao da je kvačilo jednostepeno a i lagan je za kosačicu. Svideo mi se jedino zbog ::novac:: ali ipak ništa od toga :ppozdrav:

Nazad
Vrh