VLADIMIREC T-25

joj meni se bas svidjaju ovi valdimirci,dobra hidraulika,mali potorosaci,jeftini djelovi,moze traktor dosta povuc,ali nekako te brzine mu nisu nikako uskljadjene,a i dva klipa,ostalo je ok mozes ga siriti spustati, dizati razno razne prikljucke,ali samo da im je mjenjac malo uskladjen i jos jedan klip,mada je dobar i ovaj motor od dva,i fali mu prednja vuca,legla bi mu ko budali samar

prednja vuča bi mu bila suvišna :nono:
sa drugim rasporednom brzina i malo jačim motorom moglo bi se pričati o DV , ovako je dobar kao hljeb ništa ne dirati ::namigivanje::

sta mislis savo da li se moze na njega nabudziti neki drugi motor,npr od nekog deutza,njohvi motori su zracno hladjenje i ima ih od 40 ks a vladimirac svojom gradjom i tezinom bi mislim mogao izdrazati jaci motor, tezi je od 539

neznam , ne bih eksperimentisao , mada sam se bio napalio da mijenjam cijeli motor kada me je zezao i nije imao dovoljno snage :udri:
problem riješen i taj traktor ima sasvim dovoljno snage za svoju kategoriju i namjene , ako ti treba veći traktor ti onda nabavi veći traktor , on je car u svojoj klasi ::namigivanje::

ja opet nikako nemogu da mu nadjem neku klasu sta bi on mogao raditi,kao npr traktor za brdoviti teren,sa velikom progodnoscu,ili npr traktor za domacinstvo,da moze da freza da ore,da balira dakle da kaci scaki prikljucak sto npr kaci i 539,da balira,da kosi,a da je opet dovoljno dobar i sumi.

on je po mom dosadasjem proucavanjem valdimirca,u sumi se dosta dobro pokazao,ali opet ne vuce nista vise od 539,na pregibima je vjerujem neprikosnoven,jer se moze dosta spistati i rasiriti,za oranje nije nesto jer moze samo jednobrazdni,dok imt moze dvobrazdni ko sale,inace kod mene bi on 2x10 vukao lako jer mi nije nesto teska zemlja,a i u mom slucaju nema se sta puno orati,pa nije nie problem malo se napatiti sa traktorom ili cekat povoljne uslove,da balira ne bi mogao jer ga jebe to jednostepeno kvacio,da se moze kako prepraviti bilo bi dobro,frezati valjda moze,ali neku manju sirinu jer je ipak to 30ks a i dva klipa,dakle to je ko tomo vinkovic 730 dakle od tome puno tezi,ali tomo vuce dvobrazdni plug i ore 30cm dubine to je vec dokzanao i potvrdjeno,freza sa frezom 120cm bez muke,opet on vladimirca laksi za tonu i vise, dakle vladimirca niti se moze staviti pored imta 539 da radi poslove sto ovaj moze,a ni sa manjim tipa tomo vinkovic,negjde bolji od obadvojice navedenih ali negdje slabiji od njih, svejendo bilo kako bilo sto mi se svidja na tom trakotru je to podesavanje po visini sirini,i njegova hidraulika koja je prejebena imas vise opcija i jaca je nego na nekim traktorima koji su jaci od njega 30ks,inace pravi izbor za domacinstvo i za sve vrste poslova iz te branse je ltz t40,dakle netoris ko 52-ojka, ima hidrauliku ko vladko naravno jacu,dupla vuca ,i on je stabilan moze se dosta rasiriti,sad prednja vuca automatsko ukljucivanje,vjerujem kad je sve ispravno radi ko sat i nema boljeg rjesenja za takav tip traktora.......................

Sve je to ok ali ipak je vreme pregazilo ove mahine, a još i to jednostepeno kvačilo ::lose::

matriks druže , vladimirac je traktor a tomo je freza sa sjedištem ::namigivanje::

što se tiče oranja tu si se zezno malo , ajde da te vidim ja sa fergom kako ćeš da se kurčiš na mome kraju i 2x12 :cao:

dobro sad ti si pristrasan sto se tice tomo vinkovica,uglavnom nije za poredenje vladimircu ali je iste snage,a i ore sa 2x10 ko sale
neznam kakva je kod tebe zemlja kod mene lagano se ore sa fergom i 2x12 plugom,ali vise su zastupljeni ovi 2x10 jer su jeftiniji a i prosulo ih se dosta sa pojavom ovih kineza,ali volio bih samo jednom provozat vladimirca ovako nemogu pricati sa ove tacke gledista,jedino sto sma primjetio da su kod nas na cijeni vladimirci,u odnosu na srbiju,hrvatsku, vlatko ide i do 5000km ja licno ne bi taj trakotr nikad platio toliko,3000max e zbog cijene nije los izbor kao drugi traktor na imanju

veliki pozdrav od novog clana svim forumasima,posto imam traktor vladimirec T25-A1 nije zgore da se malo konsultujem sa ljudima koi bogami koliko vidim dobro poznaju ovaj traktor,naime mnogo toga sam vec procitao i zahvaljujuci vama sam nasao broj telefona od MISE UKRAINCA i tako veoma povoljno doso do nekih dijelova,anlaser sam kupio i sve je ok ali one capice ili PIPKE od korpe kako ih vec ko zove narucio sam i to mi je stiglo preko poste ali ne stima dali je to noviji tip ili sta drugo ebem li ga neznam,to sam nekako prepravio i rijesio a sad bi da kupim i PUZ VOLANA,interesuje me dali to stima za sve vladimirece posto je moj t 25 a1 tako bar pise na onoj plocici utisnutoj na traktor.toliko za pocetak nesmijem vise da nebi bio dosadan.hvala unapred.

oprosti Savo, već dugo pratim ovaj forum naročito ovaj dio o vladimircima ! ovaj vladimirac koji sređujem mi je već drugi na imanju i jako sm zadoviljan sa tim malim traktorima iako još imam imt 5106, same leone 75 i imt 558 vladimirec mi je najdraži traktor na dvorištu. inače sam iz Hrvatske iz okolice Bjelovara. tako da se malo predstavim a da ne iskačem mnogo iz teme!
Savo ako imaš tu maticu a da je ispravna ajde da se dogovorimo jer ova moja ima lufta jedan krug volana

Vladika kao sto smo davno rekli je odlican traktor za lakse zemlje,kod mene vuce 2x12 sa sale jer je kod mene zemlja kao pepeo i rasipa se lako a tesku nitko ni ne ore i ako ore to je 1 put u 7 godina.Mane su mu jednostepeno kvacilo,brzina izmedju spore i prve i nije mi nikad jasno zasto ce mu dvije spore ali dobro,dosta malen anslag i fali mu 1 klip ili veci klipovi da bi dobio jos 10ks.To kad bi imao bio bi top traktor za osrednje poslove sa pojefrinim dijelovima i izdrzljiv dosta.Lako pali na studeni,ostar na gasu,mali potrosac za utovarivac zadnji hidraulicni kao stvoren itd.neznam koliki mu je vijek sto se tice radnih sati bez generalke jer ja ga sad nemam a kolege koji ga imaju neznaju ni sami koliko radnih sati ima.

@car
neznam dali si primijetio ali te dvije spore brzine idu i preko reduktora , znači imaš sporu sporohodnu i sporu brzohodnu , nije neka razlika ali ipak se osjeti

nimalo se ne bih složio da vladika ima mali ajnšlag :nono: kod tebe onda nešto nije u redu

kud ćeš veće klipove , 105 :D koji traktor još ima toliko (vrlo malo , rus 110mm)
a fali mu tih 10 konjića

radni vujek mu izgleda još nije utvrdjen , kod mene kada sam ga kupio na satu je bilo 3100 sati ali sat nije radio
kada sam otvarao motor mjere radilice su na standardu i još je daleko od potrebe za prelaskom na specijalu
klipove sam zamijenio jer su karike dobile dosta aksijalnog lufta i karike naravno , stubline sam ostavio jer nisu ni blizu potrebe za zamjenom

@bduda
jebiga ipak postoji neki kućni red , imaš temu ''za nove članove da se predstave'' odeš tamo kažeš par riječi o sebi (onoliko koliko želiš) i svi će ti pomoći , ovako te svi gledaju kao da si sa marsa pao

a glede matice , imam je polovna je ali nema nimalo lufta , neznam kako bi oko preuzimanja pošto smo stvarno daleko

Takav je i moj 95te bio 3100 rs ali su ga "braca"pokupila i odagnala (valjda)ili ga je netko (pozajmio na trajno)ma nebitno znam da negdje stekce ali nema veze.Nesto bi se moglo uraditi vijerovatno da bude kao c-335 snage jer nijedan kw nije na odmet.Mozda dodati jos jednu kariku po klipu,ovo pricam onako bez veze.

koja bi ti bila cijena za maticu, što se tiče preuzimanja može se poslati poštom ili dhl-om

Moj vlatko ima 3000rh :D Obožavam ga jer pali kao mina u svim uslovim, i to bez grejača. A što se tiče lufta, kada sam remontovao traktor odradio sam sve na trapu, sve biksne sam promenio da nema ni gram lufta, ali u volanu ipak ima lufta za 1/3 kruga :udri: :udri: :udri:

ovaj koji ja sređujem ima 1400 rs na satu (ali sat mu trenutno ne radi) samo što je stajao nekoliko godina pod drvetom pa ga je mahovina zarasla gume i sva crijeva su truli boš pumra je totalno zahrđala, stavio sam drugu, alnaser mu je zahrđao ali sam ga uspio popraviti, dinamo ne radi nisam ga ni otvarao, volan kada sam rastavio bio je pun vode i blata lufta je bilo puni krug.
traktor izvana izgleda dobro jedino su mu lampe razbijene.

Pa tu su i cilindri dobili 100% sad koliko ali bez otvaranja je tesko vidjeti kako stoje stvari.Mene goni 1 da mu na vladiki vidim sta treba jer ljeti pritisak ulja stoji na max.1 bar a to ga kaze zivcira.

Nazad
Vrh