VLADIMIREC T-25

I servo upravljac i dvostepeno kvacilo i pogledaj gde su komande za hidrauliku!!!! Zasto bre nista nije stizalo ovako u ovu nasu drzavu ili T-30!!!!!!!!!!!!!!! Stvarno sam iznerviran!!! ::jako_besan::

- - - - - - - - - -

A imao je i kabinu 101%...

Traktor je proizveden 1995. On bi trebao da je preteca VTZ 20-32koji ima istu konstrukciju i snagu samo je druga limarija i takodje poseduje dvostepeno kvacilo.

amerikanci imaju i svoje zahteve kao i jos pojedine zemlje .ako hoces tamo prodati mora po njihovim pravilima. sam jugo koliko sam cuo je imao preko 90 prepravki spram originala da bi mogao ici tamo. tako da nista cudno. kad nase budale od ministara budu razmisljale o narodu mozda cemo i mi imati nesto bolje

• Like
Reagovanja: PKB
za mene jedina mana na vladimircu je sto nema dvostepeno kvacilo .vec ovaj je bas po mom samo mu kabina fali

Eh to duplo kvacilo!!!!!!!!!!!!!!!! I ja to kazem da ima jos duplo kvacilo pa bio bi stvarno nezamenjiv za lekse poslove,baliranje,kosenje,sejanje zakon!!!!!!!!! Ovako mu je to velika mana...

- - - - - - - - - -

Evo i ja malo opremio mog Vladimirca jos bolje...

img2625.jpg

img2624.jpg

Svaka cast Ciro !!!

Danas sam ugradio hidraulicnu pumpu odgovara ipak je sa 4 nuta i primetio sam odmah drasticnu razliku stara koja nije izgleda nikad menjana do sad ,nasa staroj se vrti sa dva prsta lagano i ulje tek tek bljucka a na novoj moram kljucom da je okrenem i samo za pola kruga ulje sikne ko blesavo .E to su razlike na prvi pogled .
Jel onaj zeger sto ide na pogonsku osovinicu pumpe ima funkciju da neda cauri da se pomera ili ???? Malo sam gadeformiso prilikom prebacivanja i nece da se okrece oko svoje ose valjda nece spasti ili praviti neki problem . Sutra bi trebalo da ga testiram da vidim kako ce da se ponasa nisam ga jos probao !

Ja imam skoro na sve sad... Ostalo mi da kupim jos za 539 i gotovo... Za nedaj boze neka buvu tu....

Pre par dana sam i ja postao ponosni vlasnik Vladimirca T 25A1 iz 1974. godine, model sa dve ručice menjača, i odluka je pala baš na njega isključivo zbog Vas, i Vaših postova u ovom delu Foruma. Čitajući ih, stekao sam uverenje da je to traktor koji ima sve kvalitete kao i drugi, ali je iz nekih posebnih razloga zapostavljen i kao takav gurnut u zapećak. Prvi utisci su pozitivni u svakom smislu, danas sam ga po prvi put koristio u nekom poslu, a to se odnosilo na transport drva iz šume. Brzine sam relativno lako savladao, i kada se čovek malo potrudi, zaista ne vidim razloga za brigu oko "šaltanja"...
E sad, pitanje: Da li je ovaj model traktora koji ja posedujem tzv."novi tip", pa su pripadajuće brzine sporih hodova 1,3,5,I, a brzih 2,4,6,II, ili je ona standardna kombinacija u kojoj 3. brzina pripada brzim, a 2. sporim hodovima?
Ne mogu da ocenim "odokativno" jer mi je utisak da je mala razlika između brzina kada ga teram BH i recimo sa teretom krenem iz pozicije levog menjača dole desno, pa prebacim u gore levo...Ili možda grešim?

Cestitam neces da se pokajes i da te dugo i dobro sluzi... Negde sam nacrtao semu brzina i postavio ovde unazad nekoliko stranica siguran sam...

I moj ima dve rucice menjaca ko i tovoj i 99% je da 3 pripada brzom hodu a 2 sporom... :ppozdrav:

Ma šemu brzina sam apsolvirao i doktorirao, samo me je zanimalo ovo sa rasporedom brzina...Pročitao sam ovaj deo Foruma o Vladimircu KOMPLET, i sada čitam hrvtski, tamo je član SAVORIS glavni šef, stigao sam negde oko 130-te - 140-te strane od 500 i kusur !!! Jel i tvom Vladimircu oznaka T25A1?

Da i mom je oznaka T25A1.. To je oznaka za nase Vladimirce a oznaka T25 je ustvari onaj slabiji Vladimirec od nasih... Mada ih sad svi zovu samo T25 ali njihova prava puna oznaka je T25a1...

Da, u saobraćajnoj piše: 23KW - 31KS, ali ovo je nominalno, svi u selu me uveravaju da je po snazi jači od IMT 533, pogotovu u transportu, što je meni i osnovni cilj, vuča raznoraznih tereta...Ovako, odlično pali, povučem dekompresor, okrenem ključ, 5 sekundi verglam, spuštam ručicu i on PALI, prosto me iznenađuje s kolikom lakoćom pali, inače ima veliki akumulator od najverovatnije 110 Ah, jer zauzima celu dužinu platforme predviđenu za njega,gas prima dobro, jedino mi ručni gas ne štima, prethodni vlasnik je podmazao s nečim pa pri lošijem poljskom putu ume ručicu da sam vrati, uglavnom koristim nožnu papučicu gasa.Za sada sam PREZADOVOLJAN, napravio sam danas bar 20 km u putu, došao kući, i nisam mogao da verujem očima kada sam proverio stanje u rezervoaru...Potrošio je 1,5-do 2 litre nafte, da ne poveruješ koliko malo troši a šta obavi...
Da napomenem, ovo je meni PRVI TRAKTOR U ŽIVOTU, nikada pre nisam imao traktor, i retko sam imao priliku da sednem za upravljač nečijeg tuđeg, vozio sam ponekad IMT 533 i 540 ali RUSA, nikada...

Sta da ti kazem za potrosnju kad si se uverio sam.... Ja smem da podjem na njivu sa prikolicom po seno ili sta ja znam sa 4-5l nafte u rezervoaru i izvuce je do dna ako treba...

Sto se tice snage u vuci pre ce pa prokliza IMT 533 pa i 539 nego Vladimirec... Jer je Vladimirec bez kabine tezi od IMT 539 sa kabinom (provereno)...
A sto se tice rucnog gasa stavi malo duzi sraf i zategni dve matice i resio si problem,tako se i meni stalno vracao gas i tako sam sredio problem....

Ma ima i nekakva opruga na tome šrafu, da je skinem ili ne, nemam kod nekog da pogledam kako je u "originalu", jbg., 40 godina i RADI, neverovatno!?...Vukao sam drva preko PREORANOG puta, novokomponovane gazde koje "rade zemlju" i drže u posedu kvadratne kilometre oranica, razorale i put koji je tu od pamtiveka ::samo bes::, ko da su potomci Kraljevića Marka, pa sam u takvim neuslovima vukao prikolicu sa drvima, sreća, te je u pitanju prikolica mala DUBRAVA od 1.5 tona, ona za konje, samo sam joj napravio rudu i kačim na traktor koji ima i donju i poteznicu na hidrauliku.Još kreni, stani, prešaltaj, za PRVI PUT, traktor se odlično pokazao, uspevao sam i da u hodu prebacujem iz sporih u brze...Ali sam se i propisno preznojao, više nego u seči drva, na traktoru je kabina, a sunce u podne pripeklo kroz staklo, skuvao sam se, ali nisam smeo da "upalim klimu" tj, otvorim vrata ili na neki drugi način se rashladim bojeći se promaje, jer mi na kabini nedostaje zadnje staklo, koje planiram da kupim u doglednoj budućnosti...Idem sutra ponovo imam 11 litara nafte u rezervoaru, nadam se da će biti dovoljno - za put do Meseca i nazad...::traktor::

Slikacu ti ja sutra kako je kod mene.... Ima samo neki amterijal poput nekog kartona i samo sraf zateze to.... Nema nikakvih federa...

Ma dobar je to traktor moj znas kako prima brzine kao auto,ma nema on nikad da zakrci kad ga ja saltam,sto ti akzes moze iz brzih u spore u hodu bez problema i nema da zakrci (naravno ne neka velika brzina)... U brzine lako upada menajc a nema sanse da iskoci....

Postavi enke slike akd mozes da vidimo masinu... :bravo:

Nazad
Vrh