VLADIMIREC T-25

Evo ovde druze... NAma sta nema i nema sta nemoze da ti naprave... Samo das mere i zavrsen problem a nije ni skupo... :ppozdrav:

http://goranstaklo.rs/kontakt.php

- - - - - - - - - -

A da sledeci put pazi gde ostavljas traktor!!!! Sad si mozda i dobro prosao!!! Mogli da ti polupaju traktor ili skinu i tockove primer,a najgore od svega toga da ti naspu nesto u rezervoar ili u motor!!!! Kod mene mogu da se nadju i takvi dusmani!!!!!!!!!!!!! :zli:

Danas namontirao plus klemu vladimirec upalio na pola kljuca bez dekompresora ja se iznenadio heehhe . Primetio sam da mi bude malecko crevce prazno od filtera do samih dizni tu mi tih nekih 10 - tak cm vrati gorivo posle duzeg stajanja ali ocigledno da mu to nepredstavlja veci problem !! Sutra ujutru po drva i ceo dan ga ceka taj poslic ,malo me muci ta kisa sto je pada ali nevredi mora se zafalilo je !!

Nefali mu to sto vraca iz tog creva nikako,i kod mene se to desava pa uvek upali iz prve... Ja sam prosle zime isao sa Vladimircem po drva jer zafalilo ove sam se debelo spremio kad ono nikakva zima... :haha:

Misliš da sam dobro prošao u trgovini, ili znaš za neku manu ili problem koji ima? Koji kolega bivsi? Mozeš malo da pojasniš?
zvao se sasa iz asanje je. radili smo zajedno u simanovcima jedno vreme. znam da je imao slicnog vladimirca i mtz 820. nisam siiguran posto je poodavno ali veoma slican. mislim da si cak dobro prosao [jeftino] po tvojim recima i slici.

Ako ne iskljuci rucusu prilikom podizanja i spustanja to mi misrise da je pumpa oslabela.... Ili nesto nije uredu sa razvodnikam,a na jecem gasu nece ni tad da iskljuci??? Meni se desilo to dva tri puta na jako slabom ler gasu kad nisam na traktoru podignem neki prikljucak i ne iskljuci ali na jako slabom gasu cim dodam gas iskljuci???
Sta te mici biksna??? Pa jer si skinuo sve i stigao do nje????

Ja sam menjao pumpu i nisam jos gledao dali sam iskljucuje pre toga sa starom pumpom nije hteo ,a i drugar mi rece kod njega nije htelo dok je bila slabija pumpa ,mada rece mi ima i negde da se steluje to pozadi mislim da je na klipu nisam siguran verovatno vi bolje znate .

Koliko su hilzne i karike za njega ?? Posto moj ima snage dosta dobro pali ,jedino baca na iber ali ne stalno . ,savetovo se sa mojim drugarem dobrim mehanicarem ,kaze radio sam ih tako x puta samo karike odradim i mirna Backa hah reku ajde posle makar i hilzne da mu kupim kad vec rasturamo .

PKB kolko ste platili za novu pumpu posto i ja treba da menjam slabo mi dize prskalicu od 440lit(kad je pun)i cuje se neko vristanje pa sumnjam da je pumpa stigla za menjazu

Ma pumpa neka radi tako za sad, prioritet su mi biksne u rukavcima prednjeg tocka. Danas mi stizu pa neznam dali da ja izbijam ili da nosim negde na presu? A skinuo sam i poklopce kako bih prestelovao ventile, ako smem jer to nisam nikad radio,jer kad ga opteretim uz brdo oseca se nafta koja curi negde iz usisne grane cini mi se. Imam sav alat i dobru volju a savet strucnijih bi dobro dosao :osmeh:

- - - - - - - - -

Jutros opet ko mina hvala bogu preporodio ga alnaser samo meni nisu cetkice otisle vec jedna biksna se skroz bila pojela pa se ukosavo valjda sad pipnem kljuc on sastavlja milina videti !!!
Za pumpu u Rumi moras da se cenjkas trazice ti razne cene ali u proseku oko 2500 din gore dole ,znaci oni ce ti verovatno reci neku vecu cenu ti kazes a mnogo je oni sami spustaju hahahh .
Odlucio sam sad samo karike cu odraditi ,posto sumnjam od stajanja kad je upaljen prvi put ostale su suve hilzne i obrijo je njih malo ,ili pre verovatnije da su popucale i raspale se !!!

Moj sam iskljucuje rucicu nikad problema nisam imao sa tim,neznam ni kako bi bilo da ne vraca jer nisam navikao tako... I moj se preporodio od gad sam remontovao alnaser pali ko lud...
I mene zanima koliko se steluju ventili na njemu usisni i izduvni????

- - - - - - - - - -

Moj sam iskljucuje rucicu nikad problema nisam imao sa tim,neznam ni kako bi bilo da ne vraca jer nisam navikao tako... I moj se preporodio od gad sam remontovao alnaser pali ko lud...

- - - - - - - - - -

evo kako se steluju. redosled paljenja je 1-2-0-0. znaci pali prvi klip posle pola kruga radilice drugi klip pa odatle ide prazan ceo krug .tad izduvava i usisava oba cilindra. prvi klip kad dovedes na paljenje u gornji polozaj klip tad stelujes ventile od prvog cilindra. okrenes pola kruga i drugi stize u gornju tacku na paljenje i tad stelujes drugi cilindar na ventilima. zazor je 0,30mm. otpustis cevi dizni i vidis kad curne nafta tad je na paljenju. ima i drugi nacin ako treba i njega cu objasniti. uglavnom se sve svodi kad je cilindar u gornjoj tacki i na paljenju taj se steluje na ventilima.

evo kako se steluju. redosled paljenja je 1-2-0-0. znaci pali prvi klip posle pola kruga radilice drugi klip pa odatle ide prazan ceo krug .tad izduvava i usisava oba cilindra. prvi klip kad dovedes na paljenje u gornji polozaj klip tad stelujes ventile od prvog cilindra. okrenes pola kruga i drugi stize u gornju tacku na paljenje i tad stelujes drugi cilindar na ventilima. zazor je 0,30mm. otpustis cevi dizni i vidis kad curne nafta tad je na paljenju. ima i drugi nacin ako treba i njega cu objasniti. uglavnom se sve svodi kad je cilindar u gornjoj tacki i na paljenju taj se steluje na ventilima.
Tako je zmo! Svaka cast na iscrpnom obrazlozenju... POZ...:ppozdrav:

Uf navozo sam se danas sa njim poceo jedan holender da mi curi veliki na pumpici nemoze se doteci moram bakarne menjati ,nije to curenje slini i sliva se pa se nakupi i kaplje .

Ma blizi se treci u Rumu da idemo opet haha pa cu detaljno sve cene da se raspitam ,prosli put sam iso drugim poslom i bilo nas je dosta pa nisam mogao od drugih da se tu nesto preterano zadrzavam ,sad cemo verovatno samo ja i kum i imamo vremena na pretek on pazari nesto za sejalice nadam se da cemo brzo naci . Prosli put vukljali cistace ,filtere ,ulja kojekakva ,sto puta do kola odnesi pa nazad sto djavola vise mi bilo dojadilo hahaha

.skini plotnicu i usijaj na vatri pa naglo u vodu. tako ce doci mekse i trebalo bi da dihtuje. mada ove ruske su previse tvrde kao da su legirane. ja sam neke zamenuo starim od imt ili ko zna od cega su i nigde vise necuri. mada i ova nafta ED je retka i cudan viskozitet ima pa hoce sve da vlazi. meni je nov motor na hondi i sve je vlazno od eurodizela kad naspem pa se polepi prasina. kad naspem bosanski lozak toga nema. tako da i to ima uticaja . ali ako curi moras dihtovati. sto se tice motora PKB prvo skini glavu i hilzne pa pogledaj sta je i u kakvom stanju. to sto duva moze biti i na vodjicama ventila i to vrlo lako. obavezno ih pregledaj

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: PKB
Pa sumnjivo mi to nikako mi nije jasno pali sa lakocom oro sam sa njim ima snage a pocne samo kad je vruc posle ihahaj vremena da duva i baca na iber, Juce nije izbacio nista svo vreme sam laganica gas hladnije vreme pa nije ni podigo temp jedva mrdnula sa mesta.

- - - - - - - - - -

Neznam na sta najvise simptomi ukazuju ??

Nazad
Vrh