VLADIMIREC T-25

meni izlazi na onom vijku za ispust ulja. moram ga pregledati sta je osteceno jer ostaje bez ulja. sva je oglodana sa strane koliko su pretezali ovi zombiji.

A to sam i ja sredio,tu je sraf za kljuc 16 a svi ga stezu sa 17 pa ga zafrknu!!!!! Ja sam zavario maticu preko toga za 17 jer se i meni zafrklo to,to jes moj deda je stezao sa 17 isto!!!!!!!!!! ::jako_besan::

Kupio sam konacno hidraulicnu pumpu za 4 nuta u Rumi juce treba da je montiram ovih dana ,nadam se da nije sa 6 nuta pa da se nerviram ako je sa 6 gde bi mogao da nadjem cauru da vratim na 4 ?? Sta ste rekli bese da ostavim na ukljucivanje onu polugicu zbog kuglica i gde je na ukljucivanje suprotno od traktora posto mi je skinut alnaser pa nemogu da palim da proverim polozaj kad je ukljucena .

Ja je danas ukljucivao i iskljucivao i sad nemogu da se setim tacno... :haha: :haha: Trebalo bi da je unutra ukljucena a kad je u spoljnu rupu da je iskljucena... A ako nije tako onda je kontra... :haha:

Sto nisi provo skinuo tvoju pumpu da vidis sa koliko je nuta... Ipak je dobro ti nisi kupio pumpu sa sitnim nutom.. :osmeh:

Ma neplanirano se desilo iso sam za druge stvari i u prolazu priupitam i resim se da pazarim a inace kao moze da se zameni .

Sutra kljuc u ruke i na posao i videces dal si potrefio i dal si resio problem sa hidraulikom... Si odlucio i ti da remontujes anlaser???

ja od kad sam to uradio i stavio nov grejac tek sad vidim kako pali Vladimirec!!!!!!!!!!!!!!! :osmeh: Da sam znao da ce tolika razlika da bude odavno bi ja to sredio!!!!!|
A anlaser pre nego sto sam ja odlucio da ga rastavim bio kod jednog auto elektricara!!!! I vratio mi ga kao remontovanog a ja nisam primetio neku razliku ali cale me ubedjuje da ima razlike... Ja kazem dobro ima ajde,sad kad bas slabo poceo da vrti ja odlucim sam da ga rasturim i imam sta da vidim!!!!! Cetkice samo okrenute kontra i malo ociscene!!! Moj cale uzme ejdnu cetkicu i ode kod tog sto radio anlaser pre mene i pita ga da kupi samo cetkice a majstor mrtav ladan,za taj anlaser vise enma delova tako da ni on nema cetkice... A pre toga se prihvatio da ga radi... ::jako_besan:: Samo da ga izlupas!!!!

• Like
Reagovanja: PKB
Kupio sam konacno hidraulicnu pumpu za 4 nuta u Rumi juce treba da je montiram ovih dana ,nadam se da nije sa 6 nuta pa da se nerviram ako je sa 6 gde bi mogao da nadjem cauru da vratim na 4 ?? Sta ste rekli bese da ostavim na ukljucivanje onu polugicu zbog kuglica i gde je na ukljucivanje suprotno od traktora posto mi je skinut alnaser pa nemogu da palim da proverim polozaj kad je ukljucena .

ukljuceno je kad je prema traktoru sad sam gledao

• Like
Reagovanja: PKB
kad se gurne prema bloku motora je ukljucena pumpa. jedino ako viljuska nije dobro nastelovana moze da omane.ali i ako ispadnu kuglice da se sloziti . malo toat masti i nameste se zgodno. skines malo poklopcic na kucistu i vidis dal je viljuska zakrenuta prema pumpi. na vijku viljuske se steluje ukljucenje i iskljucenje pumpe

Kad praktikujete da je ukljucujete samo kad je ugasen traktor ili i kad je upaljen ??

- - - - - - - - - -

Mislim po potrebi upali ugasi na 82 moglo je i kad je upaljen ,mada sad nisam pokusavo a nemam ni potrebe kad mi netreba ugasim prvo traktor iskljucim je i teraj dalje .

Koliko se najduze sme drati grejac na Vladimirca???? Nigde nemogu da pronadjem taj podatak???

Hvala Vladj... Ja nisam mogao da pronadjem to... JA sam do sad drzao dok ne izbrojim do 15 i tako dva puta....

Ciro kod mene na T40 ima staklena lampica koja zasija kada je vazduh u cevima zagrejan. Evo na jednom snimku sam pronasao kako ta lampica izgleda. Obrati paznju na vreme prvog ukljucivanja grejaca, skoro 30 sek, a drugi put 15 sek.

- - - - - - - - - -

Toga nema kod mene na Vladimircu... Ima samo lampica kao za kontakt i ona svetli kad radi grejac...

Ciro kod mene na T40 ima staklena lampica koja zasija kada je vazduh u cevima zagrejan. Evo na jednom snimku sam pronasao kako ta lampica izgleda. Obrati paznju na vreme prvog ukljucivanja grejaca, skoro 30 sek, a drugi put 15 sek.

- - - - - - - - - -

Ovakav je sistem na stari tip vladimirca kod starijih od 1976 godista. Kod mladje generacije je kao sto rece cira92 lampica kao za kontakt.

Nazad
Vrh