VLADIMIREC T-25

Treba mi jedna informacija... Na koliko se stezu Glave na vladimirca kao i to na koliko se stezu leteci i lezeci??? Na koliko se steluju ventili... Hvala unapred... :ppozdrav:

Ćiro ventili se šteluju po priručniku 0,30mm i usisni i izduvni ja sam nedavno to radi a za ostalo potražiću pa ako nađem javljam.
Glava se obično steže koliko je milimetara debeo šraf toliko se podesi kilo ključ.

Poslednja izmena:
Све зазоре, димензије , моменте силе затезања и остало имаш у упутству за ремонт моја порука у овој теми #2278

Не могу да верујем мрднули су фајл негде .. добро је што сам га јуче скинуо иако ми није био потребан :osmeh:... ајд накачићу га ја негде па ћу поставити нови линк ...

Ma to moraš da ga prebaciš na komp pa da otvoriš ima i na linku koji je zombie postavio u temi https://mega.co.nz/#F!4otBSQ7L!Jk_8OQvsOaAiSfMgCn6Hsg
glava se steže unakrsno to znaš sigurno i polako do krajnje granice kako piše u priručniku "krajnje zatezanje obavite snagom od20 do24 kgs na rukavcu od 0,5 metara dužine"
Inače ventile treba proveravati svakih 480 radnih sati.

- - - - - - - - - -

Evo citat iz priručnika:"Svaka klipnjača se montira na motor samo sa svojim poklopcem.Pri tom poklopac postavite u isti položaj u kome se nalazio pre montiranja.Pri pričvršćivanju kretačnih zavoranja zategnite ravnomerno snagom od 20 do 24 kgs na rukavcu od 0,5 metara dužine" E sada ovi poklopci su sigurno polumeseci donje pesnice klipnjače A kretačni zavornji vijsi koji spajaju pesnicu u celinu. Molio bih da neko objasni ovo 20-24 kgs na rukavcu od pola metra koliko je to kila ili njutn metara kako su obeleženi sadašnji kilo ključevi .

Svi koji su kupili nov traktor dobili su 3 sanduka delova i alata. U tom alatu ima cevasti kljuc i okrugla poluga [ rukavac ] to je Ruski moment kljuc. Taj cevasti kljuc je za srafove glave i radilice. Kad uhvatis polugu za kraj prilikom stezanja to je oko 25 - 30 kgs, a kad uhvatis jedno dve trecine polugu to je oko 20 - 25 kgs. Znam da ovo deluje smesno ali treba imati i malo osecaja pa ne preterati sa zatezanjem. Ja sam mog vlajka kad sam radio generalnu sve srafove tako pozatezao. To je bilo 2001 i do danas se nije nista popustilo.

Ajde uslikaj taj kljuc kada nadjes vremena da vidimo o cemu se radi.[/ QUOTE]
A taman sam mislio da danas neradim nista. Evo jedne slike jedva sam je postavio nesto mi tablet prekida internet vezu.
attachment.php

Дал би сте били љубазни рећи шта се не слаже ... :sta:

Килограмм-сила (кгс или кГ) равна силе, сообщающей телу массой один килограмм ускорение 9,80665 м/с²

момент силе М= r x F
0.5m x 196N = 98Nm ..

цифре не лажу .. сваки оптор је узалудан :osmeh:

55ui0q7o78r8.jpg

pre su bile drugacije izracunavate mere . ovo na kluc je sila kao kad bi na polugu od pola metra okacili teg od 20-25kg. pod svojom tezinom koliko stegne. ali posto su sve stari vijci i vecinom se nemenjaju sto bi trebalo biti obavezno ja ih vecinom stezem na osecaj. i ako imam silu za stezanje koja treba budem obazriv kad se stezanje priblizava toj mah. sili stezanja. nekad se daju mere za vise krugova stezanja posto je tako i najbolje pogotovu gde postoje deblji dihtunzi na glavi. na vlatku nema pa je dovoljno i u dva kruga unakrsnog stezanja uraditi

Ja imam i tu polugu i taj cevasti kljuc... Ali kad vec imam kilo kljuc na koliko treba njega podesiti prilikom stezanja??? Sa osecajom sa m slab za te stvari jer nije isto to... Jednom mom dedi zatezao jedan na osecaj i puce glava!!!! Nema nista na osecaj i felne stezem na kilo kljuc (aluminiumske)... :ppozdrav:

evo malo slika iz danasnjeg rada
a to za zatezanje glave stelovanje ventila nek ste te podatke stavili jer to su osjetljive stvari i treba znati tacno koliko se sta doteze i steluje.a sa osjecajem jos malo jos malo kad se sta polomi onda stani i gledaj.te nas greske kostaju
525335_555280601183989_1972595320_n.jpg

- - - - - - - - - -

485162_555280697850646_1156829625_n.jpg

imt 577 dw bio u drugoj parceli pa me pokusao onako napred da povuce i nije mogao pa smo morali da otkacimo tanjirce na 577 da ga zakacim nazad za poteznicu

Nazad
Vrh