VLADIMIREC T-25

ZA malo i ja danas da zavrsim isto... Ja u prehrani zita.. Samo potonu traktor odjednom ja 3 i gas i iscupa se nekako i posle izbegavao tu baru....

imas ciro verovatno na momentu mere u njutn metrima pa nastelujes na sta ti treba po podatcima. posle zavrsenog stezanja obavezno otpustiti moment kljuc na o. hoce se sabiti opruga ako tako duze stoji pa posle nije tacno zatezanje. mene je kolega jednom tako zeznuo i posle kod mene pukne vijak kad sam stezao i ode moment kljuc u djubre. e sad vise nema pozajmljivanja

ovako sam i ja prekuce sa hondom propao do kartera u frezovanju. srecom rikvercom se djavolak iscupa. stvarno je previse vlage za bilo sta raditi. gde god da se udje propada. a sve se vise odlaze a ja more frezovanja imam zakazano pogotovu u plastenicima a skrkace mi se sve odjednom pa cu jos i pod fenjerom raditi

Potreban mi je dihtung kartera za Vladimirca.. Poceo je ponovo da curi i ako sam ga menjao pre godinu dana.. Gde da nadjem ??

Zamenio sam pre godinu dana taj dihtung i opet sad pusta!!!! Ide mi na zivce izgubi bas dosta ulja na njemu... Ja sam ga montirao bez silikona dal sad kad ga menjam da stavim silikon????

najbolje ti je stavi temperaturni silikon ipak jer kvalitet dihtunga je za diskutabilan kao i vecina delova sad. kod vlatka bi limeni karter ili je odlivak. cini mi se da je limeni

Limeni je karter na Vladimirca... Ja sam mislio da stavim temperaturni silikon ali nije bilo na starom pa rekoh necu ni ja ali nije trajao nista ni godinu dana a sad curi kao blesav!!!

- - - - - - - - - -

Pocela bara da se stvara gde god parkiram traktor...

Ja sam kupio taj komplet o kome Vladj piše.U njemu je plutani dihtung za karter, eno već treću godinu i ne curi ni kap.Postavljen bez silikona.

moze se desiti ako si pritezao vijke previse da je pukao a hoce se od stezanja i karter deformisati na rupama gde prolaze vijci. pogledaj kad skines i ako treba oslonis spoljni deo ivice kartera na ravnu dasku a malom gedoricom i cekicem ga vratis nazad oko svake rupe.i netreba previse stezati. ja stavljam obavezno srveni silikon i ostavim par sati kad stegnem da se osusi i tek onda sipam ulje .nikad se nije desilo da pusti a i kad se skda ponovo odlepi se lepo pa vecinom se moze ponovo upotrebiti

Ma plutani je kod mene sad i stavljen je bez silikona i nemogu da opisem kako curi... Razmisljam da stavim onaj od klingerita sa silikonom i kad to pritegnem bice kraj curenju!!!!! Ovaj plutani kad god probam da pritegnem vijci labavi jer se dihtung jos pritegne... A curi idalje...

- - - - - - - - - -

A ne jako vodim racuna da se ne deformise ne stezem jako... Ali moja greska je jer je stavljen bez silikona ...

ako ti je neravan karter klingeritni ce curiti. nisu oni za te stvari. tanak. bolji je plutani . imas i hermetik za te stvari . nece kap pustiti ali nedaj boze da ga moras skidati ponovo .ja sam na fordu tako iz parcadi sastavio dihtung poklopca ventila i hermetikom zalio. ubio se posle da ga skinem. a djavo propisao ulje dok smo radili u budvi

Ma hermetik ce da dobije 1000% nece on vise da curi sta radim dolivam ulje u zadnjih nekoliko dana duplo vise curi nego pre.. Pre je bio masan samo sad se vide kapljice kako padaju...

e sad mu ispiras motor non stop novim uljem heheee. moras samo dobro osusiti i benzinom ili razredjivacem nitro preci kud stavljas silikon ili hermetik. u malo opremljenijoj prodavnici bi trebalo da ima hermetika.mislim auto delova prodavnica

Ma imam ja hermetika koliko hoces i kojih hoces (ja radim mehaniku) ali bas me nervira taj dihtung.. Znam da motor ne pije ulje jer je radjen ali vidi se kako curi!!!

Ja sam za svaki slucaj stavio hermetik. Crvena tuba, cena nesto oko 170 din. Postojan je na visokim temperaturama.

Nazad
Vrh