VLADIMIREC T-25

Koje gume bi mogle da se stave na vladimirca vece od 11???? I koja je cela mere (mislim na brojeve)... Hvala..

cim je sira ona je i vislja i veci obim ima. bice brzi ali teze po motor. mozda za 1 brzinu slabiji ili priblizno. kod tebe su sad ciro 11,2 cola. sledece po sirini su 12,2 i 12,4 cola.

Na te 12.2/28 sam i mislio... Njih Vladimirec nosi odlicno nesto malo smanji snagu i poveca brzinu ali to je zanemarljivo...

Znaci kad odlucim da kupim nove gume da uzmem te 12 bice bolje..???

Pošto ga ne koristiš za teške radove onda da. Ja za sad ne smem da se usudim, a planiram da mu na jesen promenim gume i to će biti opet11.2/28. Jeste da te veće gume nemaju znatan uticaj kod prve brzine kao kod šeste, ali ja ga nekad i šestom doobro opteretim, na primer u transportu na asfaltnom putu sa punom Zmajovkom žita ili dve "Kikinđanke" stajnjaka. Bojim se da bih u takvim slučajevima sa većim gumama morao da vozim petom brzinom, a to je sporije nego šestom sa 11.2/28.
Moram da naglasim da su njegove fabričke gume 10/28.

Da njegove gume su jos manje od 11-28.. Ali sa njima izgleda smesno sigurno..

- - - - - - - - - -

10 /28 cini mi se da je nosio slabiji htz od 25ks .tih 10 col nema vise u nabavci jer sam se bas raspitivao

I moj je nosio iste gume 10-28 znam jer su do pre neku godinu stajale iza supe kod mene pa smo ih jedva bacili bilo nam zao jer su to njegove prve gume kad ga je moj deda kupio novog...

Moj nosi 11,2/28 , a jedan poznanik stavio manje (neznam koji je profil gume) i kaže izgubio je na brzini ali je zato dobio na snazi što mu i jeste bio cilj zbog izvlačenja drva iz šume do glavnog puta.

heheee ciro te tvoje su po visini sad ko 10/28 posto su celave. ma netreba preterivati sa gumama . sve se vise opterecuje . to je bas kod svih rusa da imaju uze gume specificno ali time i grip dobar imaju. veca tezina na manju povrsinu gume je uvek bolja na mekim terenima. sira jedino na tvrdom putu je bolja. probao je rodjak na 577 i ubaci od 560 pogonske. nije mogao poverovati koliko se bolje ponasaju na raskvasenom zemljistu i oranju. dosta manje proklizavaju.tonu dublje i vecom povrsinom izvlace ,dok siroka samo glajza po povrsini

heheee ciro te tvoje su po visini sad ko 10/28 posto su celave. ma netreba preterivati sa gumama . sve se vise opterecuje . to je bas kod svih rusa da imaju uze gume specificno ali time i grip dobar imaju. veca tezina na manju povrsinu gume je uvek bolja na mekim terenima. sira jedino na tvrdom putu je bolja. probao je rodjak na 577 i ubaci od 560 pogonske. nije mogao poverovati koliko se bolje ponasaju na raskvasenom zemljistu i oranju. dosta manje proklizavaju.tonu dublje i vecom povrsinom izvlace ,dok siroka samo glajza po povrsini

Zato u Banatu(vrlo specifično blato) dominiraju Rusi na terenu na uštrb IMT-a i Zapadnjaka koji su se loše pokazali po odnosu snage i stvarne potezne moći. Upravo je to glavni razlog - uski točkovi velikog prečnika i velika masa traktora u odnosu na snagu traktora.

Ево чисто да мало подржимо Ћиру који ради тако лепу пропаганду машине коју не праве империјалисти ...
:ppozdrav:
покушао сам да нађем на руским сајтовима јесте 10-28 стандард ... али нађох упутство за ремонт - скен оригинала у пдф није неки квалитет ал оригинал
http://mirknig.com/2011/11/23/traktory-t-25a-t-25a2-t-25a3-rukovodstvo-po-remontu.html

п.с . Ћиро кад ће бити звучници на рол бару :osmeh:

Zlajo obrisi PP... :ppozdrav:

A zvucnici nikad nece biti na rol baru... Samo u Belarusa imam muziku u ostalim traktorima bi mi samo povecala buku... :haha:

Precnik je isti kao i kod 11.2/28, to potpisujem,samo je razlika u sirini. Nisam primetio da nesto teze nosi 12, ali malo teze tone i ima vecu poteznu moc, a i trag kocenja je manji. Estetiku da stavimo na drugo mesto.

Hvala svima kad budem odlucio da kupim Vladku novu obucu sigurno ce da bude za broj veca... :osmeh:

standard guma se obicno radi koja je sirina u col. odredjen procenat je visina u zavisnosti za sta se radi. za putnicki je visina 80% ili manja za niskoprofilne. za traktore mislim da je ista sirina i visina. razlika izmedju 11,2 i 12,2 ili 12,4 mora biti i po visini.uporediti nove gume jednu kraj druge i vidi se . e sad imaju u proizvodnji nove dimenzije i imaju drugacije oznake pa su mozda te istih visina posto je nizi profil. gledao sam da zamenom na vece 12.4 dodju blize blatobranu znaci da bi morale i po visini biti vece

Predhodni post koji sam napisao odnosio je se na gume 11.2/28 i 12.2/28 ukoliko to niste zapazili, a ne na 12.4 ...

Nazad
Vrh