VLADIMIREC T-25

Nenznam meni nekako njegova 1 je pevise brza,ponekad zatreba jedna brzina izmedju prve i onih bas sporih... Te spore brzine nikad nisam ni koristio... Jos u njima nema rikverc!!!!

jgl4yc.jpg
Mnogo je 15 litara. Jedino ako orete sa 1 brzinom. Sa plugom od 16 cola zahvat 40 cm. dubina 25 cm. sa 2 brzinom i ako proklizava obavezno blokadu, nesme da potrosi vise od 12 litara i to u teskom oranju po 1 jutru [ 57.5 ari ].
U pravu si na 25 cm dubine ali na 30+ ode 15l ja isto orem drugom

Nemam Vladimirca. Ali posto imam mali traktor kao i vi i kada orem sa jednobraznim plugom posle imam veliki problem da istanjiram te velike brazde. Kad je jesenje oranje ide lakse ali kad orem za voce 1 brazom i odmah tanjiram to je ljudi muka velika. Moj jednobrazni plug je 14 coli. Inace nikad ne orem jednom brazdom osim za voce, za ratarstvo i povrtarstvo orem dvobraznim plugom imt-755.

Hteo sam da vas pitam kako se Vladimirac ponasa dok tanjirate ovako velike brazde?

U mom kraju se oranja ne tanjiraju, samo strnjišta.Uzorem u jesen, dobro izmrzne i u proleće je dovoljno preći jednom drljačom i jednom setvospremačem i može setva.

To je OK tako je i kod mene za prolecnu setvu kad izmrzne oranje.
Ali kada se tanjira taze(sveze) oranje kod mene mnogo tesko ide kada su velike brazde, Voce kad sadim sadim uvek u jesen i oranje ne izmrzne muka ziva da istanjiram sa ovako malim traktorom imam zetor 2511. Pa sam hteo da cujem vasa iskustva sa vladimircom kako on ide u tanjiranju ovako velikih brazdi?

Ja sa vladimircem tanjiram bastu sa tanjiracom OLT 24 diska i vladimirac uopste ne ostaje bez daha a da napomenem tanjiracu sam nakosio skroz koliko god je moglo a brazde bile nenormalno velike (nije lepo izmrzlo a lose se oralo).... Sa nekom manjom tanjiracom (olt 20 diska) bi isao jos bolje...

Nisam nikada radio, ali mislim da mu tanjirača od 20 tanjira ne bi bila problem.

Nikakav problem mu noje tanjiraca od 20 diska ja sa njom godinama tanjirao i sa Vladimircem.. Sad sam prodao moju od 20 tanjira i uzimam po potrebi za bastu od druga od 24 diska i isto je vucem sa Vladimircem (nemoze u bastu drugi traktor )...

I ja sam Zetorom vukao tanjiracu sa 24 diska bez problema u jesenjem oranju.
Ali u taze oranju jednom brazdom jedva vuce tanjiracu od 20 diska.
Bas me zanima da li je neko probao sa Vladimircem tako da tanjira taze oranje kad je orano jednom brazdom, zanima me da li ne ide tesko.

Ja ipak mislim da ce Vladimirec bolje to da potanjira od Zetora 2511,jer uporedjujem po selu sta sve rade sa Vladimircima a sta rade sa tim malim zetorima... Doduse Zetora 2511 kod mene jako jako jako malo a Vladimirca svaka druga kuca ima...

Ujesen sve brazde kad izorem ja ih zatrpam sa plugom i to bar 2 puta prodjem. Ako spremam za psenicu ujesen odmah posle oranja, znaci isti dan prodjem sa drljacom jednom ili vise puta, na svako krilo drljace stavim jedan teg od traktora. Prvi prohod idem 1 brzinom po grudvama i ne sastavljam prohode ostavim jedno 20 cm. neporavnano. Drugi prohod idem 3 ili 4 brzinom i opkoracim tih 20 cm. Posle idem sa tanjiracom sa najravnijim polozajem diskova pa setva. UF.:ppozdrav:

Sa tri krila i sa rotorima. Sirina je 2.9 m. sa 3 brzinom kad stavin tegove a 4 bez tegova. Stvar je u tome da se samo jednom gegam po grudvama sve ostale operacije vozis 3 i 4 brz.

Ja imam drljacu sa 4 krila i veliki je zalogaj za Vladimirca moze on ali sa 3 mu je jako tesko...

2hwjip0.jpg
Danas išao da razbacim čoveku veštak po lucerki oće danas i gotovo kao da neće biti lepših dana kaže ovo je idealno vreme da se baci veštak na lucerku njegova njiva pa kako želi inače vlatku nesmeta ovakvo vreme

Ciro ako kupim Vladimirca (naravno u dobrom stanju) i ne bude bio ovako dobar traktor kao sto si ga pradstavio ti si kriv :osmeh:

Ja garantujem za njega... :osmeh:

- - - - - - - - - -

Vladimirec je danas bio na domacem terenu... Jednom smo zapeli i dobro se ukopali u blato ali kad sam mislio da je kraj i da zovem druga da me izvuce Vladimirec je uspeo da se izvuce sam... Ja ne pamtim ovoliku vodu na atarskim putevima i da se toliko lepi za tockove... Jedva sam uspeo da se iskobeljam iz branikaj jer je mali uspon a jako veliko blato se napravlo od stalnog prolazenja i jako duboki tragovi puni vode... Nisam slikao nisat u branik i na putu jer mi nije bilo do toga.. Procenite sami koje blato je bilo...

Ja sa subarom kao neki Rus... ::spreman na sve::
IMG1613.jpg

IMG1617.jpg

IMG1624.jpg

A nepamtim ni svoj traktor ovako prljavim... Ali nema mu pranja dok ne ode nacisto ova zima jer ce morati jos koji put za drva... :kisa:

dobro ti ciro i ides kroz blato sa vlatkom kakva ti je leva pogonska guma. jos malo pa moze na formulu ici

Ni desna nije nista bolja... Cekam da se skroz pocepaju (a vec su gotove ) pa da stavim nove ali stavio bi malo vece ja neznam koj tacno broj (veci ) odgovara... Znam da svi kazu za 12 ali ostale brojeve neznam...

Nazad
Vrh