Moje selo je malo urbanije, svega 3km od grada u kome zive razne strukture ljudi od nepismenih zemljoradnika pa do doktora specijalista, imamo i sportiste svetske sampione.Ne izumiremo i
Mozda nisam kompetentan da pisem na ovu temu ali imam pravo da iznesem svoje misljenje.
Tesko tome ko ceka da ga drzava ozeni ili kako neko gore napisa da ga crkva ozeni, jadna li je ta devojka a jos jadniji taj momak. Ono sto je jos jadnije je ako ga crkva ozeni sa albankom.
Nece u danasnje vreme niko da zivi sa vukovima i medvedima svako zeli zivot dostojan modernog coveka, kao sto vidite dopisujemo se preko interneta ne dovikujemo se sa planine na planinu, znaci u selima gde nema Asfaltni put,struja,voda,internet nema ni buducnosti.
Postoje sela u kojima je to moguce postoje sela u kojima je to nemoguce. Mnogim selima je put jedini i najveci problem, ali ako generacije i generacije mestana nisu uspele da izgrade jedan put koji ce im olaksati zivot ne zasluzuju ni da postoje.
Problem je lenjost i nezainteresovanost, cekajuci da neko drugi resi nase probleme.
Najlakse je osudjivati devojke kako su one krive za izumiranje sela sto uopste nije tacno.
Juce pricam sa jednom prijateljicom, mlada devojka,lepa, zaposlena, nema decka kaze sve neki neozbiljni ponasaju se kao da im je 15 godina, a meni treba ozbiljan momak sa kim mogu da zasnujem porodicu i ona je takodje sa sela i to iz domacinske kuce, a takvih ima stotine. E kad se takvima smuci seoska neozbiljnost i zaljube se u gradu i odu sa sela posle kriva drzava sto su nesposobni momci.