Umiranje naših kuća

Takva bi situacija bila nejverovatnije i u mojoj Kikindi da nije nekolicine bogatih Roma koji dižu cene. ::jako_besan::
Ovako su i nejjeftinije kuće još uvek skuplje od jutra zemlje.

Oko moje kuće, u najbližem komšiluku, dakle nekih 50m lijevo i desno, nalazi se 7 napuštenih imanja, inače je oko 40% sela prazno. Nedavno sam išao u Novi Sad nekim prijekim putem (prešao sam brdo nekih granica, BiH-RS/Srbija/Hrvatska/Srbija/Hrvatska/Srbija i prošao kroz mnogo sela. Žalosno je kako je sve pusto i prazno, u većini tih mjesta nisam vidio nijedno jedino dijete. Strašno.

negde kod sombora :osmeh: [video=youtube_share;ibzKV-pibcA]http://youtu.be/ibzKV-pibcA[/video]

Pre svega da cestitam svima sa ovog foruma srecne praznike,i pozelim zdravlja i dobrog roda u novoj godini!
Nov samm na forumu,kao clan ali citam i pratim forum vec godinu dana .Naime zelim prvo da se predstavim u ovoj temi.Jer planiram da se do leta vratim svom selu posle 8 godina gastabajterskog rada u Austriji naravno zajedno sa porodicom.Planiram da podignem zasad jagoda i jos kojeg voca u mom kraju iako nije bas vocarski kraj.Znam da je tesko i dacu imati probleme kao i svaki pocetnik,ali mogu slobodno reci da sam cvsto resio i nece me niko ubediti u suprotno.Imao sam ovde dva preduzeca(Gradjevinsko,Odrzavanje) i nisam uspeo sebe da pronadjem.U zemlji lopova,korupcije,prevaranata moze sebe da pronadje samo onaj koji im se pridruzi u gradu kakav je Bec.Pozdravljam vas sve i nadam se da cu sa mnogima od vas ostvariti prijateljstvo i neku vrstu saradnje.

- - - - - - - - - -

Pre svega da cestitam svima sa ovog foruma srecne praznike,i pozelim zdravlja i dobrog roda u novoj godini!
Nov samm na forumu,kao clan ali citam i pratim forum vec godinu dana .Naime zelim prvo da se predstavim u ovoj temi.Jer planiram da se do leta vratim svom selu posle 8 godina gastabajterskog rada u Austriji naravno zajedno sa porodicom.Planiram da podignem zasad jagoda i jos kojeg voca u mom kraju iako nije bas vocarski kraj.Znam da je tesko i dacu imati probleme kao i svaki pocetnik,ali mogu slobodno reci da sam cvsto resio i nece me niko ubediti u suprotno.Imao sam ovde dva preduzeca(Gradjevinsko,Odrzavanje) i nisam uspeo sebe da pronadjem.U zemlji lopova,korupcije,prevaranata moze sebe da pronadje samo onaj koji im se pridruzi u gradu kakav je Bec.Pozdravljam vas sve i nadam se da cu sa mnogima od vas ostvariti prijateljstvo i neku vrstu saradnje.

- - - - - - - - - -

Da bar nesto krene napred kod nas ali daj boze, unisti nas upravo ono zbog cega ti bezis iz Beca,ja bih radije pokusao promenit grad i tek onda doneo odluku o povratku,mozda nije svugde kao u Becu.

Ma opusteno prijatelju.Onaj ko nije jeo hleba ovamo nemoze da zna kojeg je ukusa :).Nijeto tako kao sto vidis na Tv ekranu,i kada vidiS komsiju koji dodje na urlaub zwei woche,pa se sepuri po selu ...nije to tako !Mozemo se menjati kad kod pozelis!!Vrcem se tamo gde me svi znaju i gde sam cenjen i postovan(Naravno da ima izuzetaka),ovde smo gradjani 7reda..a retki su oni koji su imali srece da urade nesto i da se integrisu na pravi nacin.Drugo je Necu da mi deca postanu svabe i govore i razmisljaju na njihovim jezikom.
Ps.I ja sam razmisljao na tvoj nacin 2005god ALI sam mislim drugacije.

Uh sad bi mi mogli polemisat u nedogled ali to nece promeniti tvoje ni moje misljenje,sretan ti povratak i da pozivimo jos koju deceniju da bar vreme pokaze ko je bio u pravu.
Najiskrenije,voleo bih da si ti upravu.

Hajde da bar ne pomenu lopove korupciju i prevarante nebih ni komentaisao njegov post ali to me najvise i natera da napisem koju rec.

Ko zna mozda je covek digao kakvu lovu na loto i sl.::namigivanje::

- - - - - - - - - -

juj juj brale

Ma opusteno prijatelju.Onaj ko nije jeo hleba ovamo nemoze da zna kojeg je ukusa :).Nijeto tako kao sto vidis na Tv ekranu,i kada vidiS komsiju koji dodje na urlaub zwei woche,pa se sepuri po selu ...nije to tako !Mozemo se menjati kad kod pozelis!!Vrcem se tamo gde me svi znaju i gde sam cenjen i postovan(Naravno da ima izuzetaka),ovde smo gradjani 7reda..a retki su oni koji su imali srece da urade nesto i da se integrisu na pravi nacin.Drugo je Necu da mi deca postanu svabe i govore i razmisljaju na njihovim jezikom.
Ps.I ja sam razmisljao na tvoj nacin 2005god ALI sam mislim drugacije.

Свака ти част и паметан потез правиш,поготово што се тиче деце. Не слушај ове што мисле да је у Европи све мед и злато и уређено друштво...

On je covek lepo napisao da se vraca i to sto je napisao je u vezi sa temom pa Vas molim da se i Vi vratite u temu. Pisite o umiranju i razlozima umiranja nasih kuca po Srbiji, a saveta se ostavite za chat.

Nazad
Vrh